Dette kan tage op til 30 sekunder
Vi henter data på din bil
Indlæser...
Vores indblik

Hvornår skal du sælge din brugte bil?

By 28. May 2021 June 17th, 2021 No Comments

Her taber din brugte bil mest i værdi – En simpel guide til at sælge din brugte bil bedst, samt undgå store tab ved at sælge brugt bil.

 

Foråret er kommet og det samme gælder lysten til at sælge sin brugte bil og blive godt kørende inden sommerferien. Solgt.com er her for at hjælpe med at du får din brugte bil solgt, helt uden bøvl. Vi har i denne artikel forsøgt at beskrive, hvad du skal være opmærksom på, når du køber ny/nyere brugt bil, hvornår statistikkerne taler for at sælge, og hvad du kan gøre for at få den bedste pris for din brugte bil.

I det øjeblik du får din nye bil, starter og kører ud over kantstenen hos din forhandler, bør du forvente, at din bil får det største værditab. Beregninger viser, at man på det tidspunkt bør forvente et nedslag i prisen på bilen på mellem 10.000 – 20.000,- kr. afhængig af hvilken bil og model du har købt. Tidligere lå tallet langt højere, men nye afgifter har gjort at beløbet er faldet de seneste år.

Derfor er det også vigtigt, at du tager dig god tid når du skal beslutte dig for, hvilken bil du skal købe. Du bør overveje grundigt, hvad dine behov er og kigge på det behov bilen skal udfylde i fremtiden. Du bør desuden tænke over hvilken løsning, der passer dig eller din familie bedst og om der er noget I skal være opmærksomme på i fremtiden. Når du sælger brugt bil hos Solgt.com, sikrer vi altid, at du har rigeligt med tid til at træffe den rigtige beslutning. Vores garantipriser er gældende i 7 dage, og vores samarbejdspartnere står klar til en snak om netop jeres behov.

Herunder finder du vores liste med beskrivelser af hvad der kan have indflydelse på, hvad du bør forvente af din brugte bil, og hvornår du kan gøre den bedste handel.

Udregn din bils tilbudspris helt gratis:

- dog kun nyere biler fra og med årgang 2000

Indtast venligst et gyldigt registreringsnummer. Se ofte stillede spørgsmål.
Danish License Plate

Hvad kan have indflydelse på hvad du bør forvente for din brugte bil og hvornår kan du gøre den bedste handel?

Største værditab sker indenfor bilens første 1-3 år

Det første år er som udgangspunkt altid det dyreste når du har handlet ny bil. Man anslår, at bilen taber lige under 18% i værdi de første 365 dage. Efter 3-4 år anslår eksperter, at din brugte bil har tabt ca. 40% i forhold til ny-værdien. Nye afgifter har gjort, at dette tal faktisk er lavere end for blot 5 år siden. Det er dog stadigvæk en ordentlig mundfuld af bilens samlede værdi. Så snart din bil bliver over 5 år gammel træder andre faktorer ind. Her er det mere afgørende hvorledes du har passet på bilen, om service er overholdt og hvor langt bilen har kørt.

Biler med længere garanti giver færre omkostninger til forhandler

Kigger du på ny bil, kan det være en fordel at være opmærksom på den garanti de forskellige bilmærker tilbyder. Mange mærker tilbyder kun 2 års garanti, men andre har 3, 5 og helt op til 7 års garanti. Det kan nemlig have indflydelse på prisen den dag du skal sælge din brugte bil, da forhandleren, som køber din brugte bil og skal sælge den videre, med en fortsat fabriksgaranti har færre omkostninger og deraf måske kan tilbyde lidt mere for bilen.

Sælg brugt bil inden den nærmer sig nærmeste 100.000km. (Psykologiske grænse)

Man skulle ikke tro det, men det kan have betydning om din bil har kørt 99.999km eller 100.001 km den dag du skal sælge den. Det er måske sat lidt på spidsen, men over eller under er en psykologisk grænse, som forhandlerne er opmærksomme på. Hvis der er mange af netop din bils model til salg, vil dem med under 99.999 km se mere attraktive ud og blive vist i flere søgninger på de store online markedspladser. Det kan derfor betyde meget om du kan sige, at bilen har kørt under 100.000km den dag du skal have den vurderet og solgt.

Faktisk betyder det noget om din bil er 1 år og 11 måneder eller 2 år og 1 dag, når du ønsker at sælge

Ligesom med kilometerne, så betyder årgangen også meget for din bil. Det er dog ikke som med en god årgangsvin, jo ældre jo dyrere. Bemærk at der kan være forskel på bilens modelårgang og hvornår den er indregistreret første gang. Bilens model (typisk det år den blev introduceret) kan eksempelvis godt være 2016, mens bilen er produceret og indregistreret et eller flere år senere.

Du kan altid tjekke årstallet på bilens stelnummer. Dette kan have stor betydning for, hvor meget en forhandler vil give for din brugte bil

Husk hele økonomien når du skal have vurderet og sælge brugt bil til fordel for en ny

Ind imellem kan vi godt glemme, hvad det koster at have bil og når vi skal have vurderet og sælge brugt bil, så er det vigtigt at vi har hele regnestykket med. Det kan godt ske at du måske ikke får præcis det du ønsker for din brugte bil, men har du regnet sammen hvad du mister nu og her og hvad din besparelser i totaløkonomien vil være om 2 år? Faktisk er vi overbevist om, at du vil blive overrasket over, hvor mange penge du kan spare ved at skifte den ældre bil ud med en ny eller nyere brugt bil.

Nyere biler er typisk billigere i grøn afgift, vedligeholdelse og brændstofforbrug. Værditabet er til gengæld størst på helt nye biler, så derfor kan det være værd også at kigge på en 1-2 år gammel bil med moderne teknologi.

Afgiftsændringer, hype eller mangel på brugte biler

Med Solgt.com kan du enkelt og helt uden bøvl følge med i, hvad der sker på det danske bilmarked. Vores blog holder dig opdateret med nyeste trends og tendenser, og du kan helt gratis og uforpligtende få en vurdering af, hvad din brugte bil er værd. Afgiftsændringer kan gøre at din bil pludselig bliver færre eller flere penge værd. Mangel på brugte biler eller hype omkring bestemte modeller kan gøre at du pludselig sidder med et "guldæg", som kan være mere værd end du havde forestillet dig. Derfor er vores opfordring altid at holde dig opdateret med hvad der sker, læs evt. vores artikler, tilmeld dig vores nyhedsbrev eller prøv vores vurdering helt gratis i dag.

Derfor giver det mening at holde øje med, hvad der sker på bilmarkedet – Gratis hjælp til den bedste pris på din brugte bil

 

“Det giver faktisk rigtig god mening at følge med i hvad der sker i markedet, især hvad angår afgiftsændringer, hype eller mangel på brugte biler. Nye afgiftsændringer kan betyde store besparelser på din næste drømmebil. Ligeledes kan modeller og mærker blive ekstra interessante i en periode. Derfor er vores opfordring hos Solgt.com altid at holde øje med, hvad der sker og læse de nyheder, der kan betyde noget for vurderingen af din brugte bil.”

- Rasmus Pallesen, Direktør i Solgt.com

Hvor længe du bør beholde din brugte bil afhænger i høj grad af tidligere beskrevne faktorer.

Solgt.com er den moderne platform der hjælper dig med et sikkert og godt salg af din brugte bil. Vi sørger for at give dig en ærlig pris og vi hjælper dig hele vejen fra tanke til salg. Har du restgæld kan vores dygtige samarbejdspartnere hjælpe dig videre, og deres erfaring gør, at du altid er i trygge hænder når du skal have vurderet og solgt brugt bil.

Vores mission er klar; Vi er et landsdækkende netværk af Danmarks største autoriseret bilforhandlere med en fælles mission: At gøre det så nemt for dig at sælge din brugte bil, som overhovedet muligt. Sikkert, enkelt og helt uden bøvl. Fremtidens salg af brugt bil er lige her, velkommen hos Solgt.com.

Har du spørgsmål?