Dette kan tage op til 30 sekunder
Vi henter data på din bil
Indlæser...
Ikke-kategoriseret

Historisk høje priser på brugte biler

Vi har i længere tid kunnet berette om høje priser på brugte biler. Priserne er dog steget yderligere, fordi hele Europa i øjeblikket er i markant underskud af biler imens efterspørgslen er den samme. Det betyder, at du lige nu kan få mere for din bil end, hvad du kunne få for bare få måneder siden. Manglen på biler gør, at forhandlere lige nu er villige til at give mere for din bil, så du vil derfor kunne gøre en god handel lige nu.

Ekstreme priser i USA

Særligt i USA har coronakrisen og manglen på computerchips i bilindustrien sat gang i priserne på brugte biler. Som regel mister en brugt bil værdi så snart den kører væk fra forhandleren, men i USA bliver brugte biler lige nu solgt til overpris. De amerikanske forhandlere er altså villige til at betale mere for brugte biler end de blev købt for. Det sker, fordi forhandlerne ellers ikke har biler at sælge. Denne udvikling startede allerede i april og maj sidste år, da flere bilfabrikker var tvunget til at lukke ned i flere måneder på grund af Covid-19. På trods af at bilfabrikanterne hurtigt kom tilbage i produktion, blev flere fabrikker nødsaget til at lukke ned endnu engang som følge af mangel på computerchips, som bruges i mange moderne biler. Det har altså resulteret i, at hverken forhandlere eller forbrugere har store muligheder for at få fat i en ny eller nyere brugt bil.

Forsinkelser på nye biler

En af de primære grunde til de høje priser på brugte biler er forsinkelser på nye biler. Her er det i Europa, ligesom i USA, manglen på særligt computerchips, som forsinker leveringen af nye biler. Det har resulteret i, at mange i stedet har valgt at købe en nyere brugt bil, fordi der kan være mellem fire og otte måneders ventetid på nye biler. Eftersom bilindustrien i størstedelen af Europa har være lukket ned, har der været færre nyere brugte biler og der er derfor generelt færre brugte biler i markedet lige nu. Derudover fik Covid-19 mange til at droppe den offentlige transport og købe en brugt bil i stedet, hvilket også har øget presset på forhandlerne, som i forvejen har manglet biler.

Eksempler på prisstigninger

Ifølge en undersøgelse lavet af Bilbasen er der set tilfælde, hvor priserne på brugte mikrobiler steget med op til 8.000 kr. imens prisen på en brugt MPV er steget med op til 18.000 kr. Der er taget udgangspunkt i biler, som er fire år gamle og har kørt omkring 80.000 km. Priserne på elbiler er dog stabiliserede.

Nedenfor kan du se, hvad prisstigningerne betyder for de enkelte biltyper. Priserne er blot eksempler og er ikke nødvendigvis gældende for alle biler af den specifikke type.

Der er altså tale om markante prisstigninger på alle typer biler, så måske er det tid til at sælge din brugte bil?

Fortsat efterspørgsel på dieselbiler

Dieselbiler er fortsat efterspurgte og prisstigningerne på brugte biler gælder også dieselbiler. Det kan altså dermed betale sig at sælge sin brugte dieselbil lige nu, da du højst sandsynligt kan få en god pris på den.

Falder priserne igen?

Coronakrisen har altså haft markant indflydelse på bilindustrien, hvilket må siges at have påvirket priserne på både nye og brugte biler. Alt tyder dog på, at de stigende priser på brugte biler ikke varer ved. Det forventes, at priserne falder igen og det er altså kun et billede af den aktuelle markedssituation i bilindustrien. Trænger du til at få udskiftet bil eller overvejer du blot at sælge din brugte bil, er det måske nu du skal slå til.

Ved at bruge vores online vurderingsværktøj nedenfor, kan du se, hvad din bil er værd lige nu. Derefter kan du booke tid til inspektion hos en af vores mange forhandlere, hvor du vil modtage vores endelige garantipris. Accepterer du garantiprisen indenfor 7 dage, er forhandleren forpligtet til at købe din bil og du vil modtage pengene indenfor tre dage.

Udregn din bils tilbudspris helt gratis:

- dog kun nyere biler fra og med årgang 2000

Indtast venligst et gyldigt registreringsnummer. Se ofte stillede spørgsmål.
Danish License Plate

 

Kilder: Bilbasen & Finans

Har du spørgsmål?