Dette kan tage op til 30 sekunder
Vi henter data på din bil
Indlæser...
Ikke-kategoriseret

Finalisterne til Årets Brugtbil i 2024

By 12. April 2024 April 16th, 2024 No Comments

Det er netop blevet offentliggjort i dag, hvilke biler, der er nomineret til Årets Brugtbil 2024. Fem biler bliver her nævnt som konkurrenter i den hårde konkurrence. Det er første gang vi ser, at feltet består af flere elbiler end diesel- og benzinbiler. Det er altså tendenser, der kan have stor betydning for dette års bilmarked. 

Hvis vi kigger nærmere på bilerne, er det tre ud af fem af dem, der er rendyrkede elbiler. De to sidste findes altså både i diesel- og benzinudgaver, men samtidig også som plugin-hybrid. Altså en overvejende vægt for elbilerne. 

Konkurrenterne er som følgende: 

  • Cupra Born (elbil) 
  • Ford Kuga (benzin, diesel & plugin-hybrid) 
  • Skoda Enyaq (elbil) 
  • Skoda Octavia (benzin, diesel & plugin-hybrid) 
  • VW ID.4 (elbil) 

Juryen er bestående af 17 medlemmer, der beskæftiger sig med brugtbilsmarkedet. De har vurderet konkurrenterne ud fra de 125 mest solgt brugtbiler i 2023, og valgte altså at kåre ovenstående fem biler til dette års skabe finalefelt. 

Samtidig med, at juryens vurderinger vægter højt, har Bilbasen ligeledes lavet en afstemning via deres Facebook-følgere, der tæller som ét jurymedlems stemme.

Betyder nomineringen noget for køberne?

Der er flere aktører og navne, der står bag kåringen af Årets Brugtbil 2024. Blandt andet Bilbasen, som nævnt, men også Biltorvet og en række andre brancheforeninger som DBFU (Dansk Bilforhandler Union) og FDM (Forenede Danske Motorejere). 

Det er en kåring, der hvert år skal spejles i pris, kvalitet og generelt bilmarkedet. Det handler ikke om at give reklame til de forskellige mærker eller forhandlere, men snarere om, at kunne give den rette rådgivning og inspiration til køberne i bilmarkedet. Det skal give et overblik over gode brugtbilkøb, der kan betale sig det næste år. Men samtidig giver det også en klapssavle og et skulderklap til de forskellige bilmærkers hårde arbejde. Nogen købere vægter deres køb på vurderingerne af disse bilmærker, andre ikke. Men det er vigtigt at sætte sig ind på, hvorfor de forskellige biler bliver nomineret - så man ender med at tage det rette valg for én selv.

Det er stadig ikke offentliggjort, hvilken bil, der endeligt har vundet prisen. Det vil blive afsløret d. 23 Maj 2024, når Årets Brugtbil 2024 findes. 

Har du spørgsmål?

Glimrende, så mangler vi lidt supplerende info om dig

Dine personlige data vil blive anvendt til at indhente en tilbudspris i overensstemmelse med aftalen. Læs mere om dette i vores persondatapolitik.
Hjælp