Dette kan tage op til 30 sekunder
Vi henter data på din bil
Indlæser...
Ikke-kategoriseret

Vil du undgå sure overraskelser? Husk at vedligeholde din bil

Det er hverken nemt eller billigt at være bilejer. Bilen kræver vedligeholdelse både indvendigt og udvendigt, og hvis du ønsker at undgå ubehagelige overraskelser og mange uforudsete udgifter, bør du være opmærksom på nogle bestemte ting på bilen. Lad os hjælpe dig med at undgå de helt dyre regninger og bliv klogere på, hvad du skal være opmærksom på, når du vedligeholder din bil.

Hvor ofte skal jeg vaske bilen?

Du kender det nok. Du har været på en længere køretur og opdager først når du kommer hjem, hvor beskidt din bil egentlig er. Du kigger lidt på bilen, men vurderer, at det godt kan vente til en anden dag. Men hvor ofte bør man egentlig svinge forbi vaskehallen? Som udgangspunkt anbefales det at vaske bilen med jævne mellemrum – gerne en gang om måneden. Derudover anbefaler vi, at du et par gange om året vasker bilen med børste, slange og håndkraft. På den måde kan du nå helt ind i bilens kanter, som ikke altid bliver rene ved en typisk vask ved bilvaskautomaten.

Dertil anbefaler vi, at du får lakforseglet din bil en gang årligt, så lakken er bedre beskyttet og lettere at rengøre. På den måde får du en flot lak i flere år.

Få 8 gode råd til vedligeholdelse af din bil

Tjek bilens bremser

Slidte bremser påvirker bilens bremselængde. Derfor er det vigtigt at få smurt bremserne og skiftet bremsevæsken. Dette bør gøres cirka hvert andet år og efter fabrikantens anbefalinger. Det kan derudover også være en fordel at klodse bremsen af og til for at fjerne snavs på bremseklodserne. Husk dog altid at gøre dette et sted, hvor du ikke er til fare for andre trafikanter.

Brug aircondition

Stort set alle biler har i dag aircondition. For at få det bedste ud af systemet, bør bilens aircondition være i brug ofte – gerne hele tiden. Den skal bruges hele året rundt og minimum to gange ugen for at smøre bilens klimakompressor, pakninger og pakdåse. Når bilens aircondition er tændt hele tiden, får du et bedre klima i bilen. Dette får også systemet til at holde længere.

Derudover er det også vigtigt, at dit airconditionfilter virker. Dette gælder særligt i forårs- og sommermånederne, hvor der er meget pollen i luften. Hvis filteret er stoppet eller slidt, kan din aircondition ikke nedkøle kabinen eller fungere optimalt.

Skift viskerblade

Har du også oplevet, at dine vinduesviskere laver striber på forruden? Når det sker, ved du, at det er tid til at få skiftet viskerbladene. Men du kan faktisk godt undgå det. Hvis du som en vane skifter viskerbladene en til to gange om året, sikrer du dig selv god sigtbarhed hele året rundt.

Viskerbladene kan du finde hos mange tankstationer, supermarkeder og andre butikker med autotilbehør. Husk at tjekke, hvilken type du skal bruge og hvilken længde, der passer til din bil. Det kan ofte ses i bilens servicehåndbog.

Hold øje med olien

Husk at tjekke olie og kølervæske på din bil og fyld op, hvis bilen mangler. Dette gælder især inden længere køreture, såsom sommerferie eller weekendtur. Er du i tvivl om, hvilken type olie, du skal bruge, kan du finde informationer om dette i bilens instruktionsbog.

God undervognsbehandling

Det danske klima kan tage hårdt på bilens undervogn. Særligt vinterens vejsalt og det skiftende vejr er hårdt for bilen. For at undgå en dyr regning på behandling af rustangreb, bør du få lavet en god forebyggende undervognsbehandling eller rustbehandling, som beskytter bilens undervogn. Hyppigheden for undervognsbehandling afhænger af bilens model. Derfor kan du med fordel spørge nogen, som kender lige præcis din bilmodel, til råds.

Tjek bilens lygter

Bilens sikkerhedsudstyr skal altid være i orden – og det gælder også bilens lygter. Du bør derfor være sikker på, at der er lys i lygterne. Hvis en pære i en af lygterne er sprunget, kan du med fordel få skiftet alle pærerne på samme tid, da de med stor sandsynlighed springer med kort mellemrum.

Tjek bilens batteri

Det er også altid godt at have styr på bilens batteri. Ellers kan du altså risikere at sætte dig ind i en bil, som ikke vil starte på en ellers kold og grå vintermorgen. Du kan med fordel køre bilen forbi et værksted og lade en professionel teste, om bilens batteri er klar til endnu en vinter. Særligt vintermånederne kan blive lange, hvis bilens batteri ikke fungerer optimalt, så få det gerne tjekket i løbet af efteråret.

Vil du læse mere om, hvordan du gør bilen klar til vinter? Læs med her. 

Tjek for tjære- og harpikspletter

Til sidst kan du med fordel gennemgå din bil for tjære- og harpikspletter. Disse kan skade bilens lak, men der findes altså masser af gode produkter, som kan bruges til at fjerne disse pletter. Du kan for eksempel kigge efter harpiksspray eller tjærefjerner i diverse butikker, som sælger autotilbehør.

Udregn din bils tilbudspris helt gratis:

- dog kun nyere biler fra og med årgang 2000

Indtast venligst et gyldigt registreringsnummer. Se ofte stillede spørgsmål.
Danish License Plate

 

Kilder: Autopartner & Cars.dk

Har du spørgsmål?

Glimrende, så mangler vi lidt supplerende info om dig

Dine personlige data vil blive anvendt til at indhente en tilbudspris i overensstemmelse med aftalen. Læs mere om dette i vores persondatapolitik.