Dette kan tage op til 30 sekunder
Vi henter data på din bil
Indlæser...
Ikke-kategoriseret

Gør bilen klar til vinter

By 26. October 2021 November 19th, 2021 No Comments

Vi nærmer os november måned og vinteren nærmer sig med hastige skridt. Har du en bil, skal du sørge for, at bilen er klar til vinter. Du kan enten gøre bilen vinterklar selv eller få lavet et vintertjek hos en forhandler. Hvis du ønsker at tjekke bilen selv, har vi her nogle råd til, hvad der er vigtigt at tjekke op på.

Vinterdæk

Vinteren nærmer sig og når morgen- og aftentemperaturerne ligger omkring 7 grader, bør du skifte til vinterdæk. Du kan enten vælge at skifte hjul selv eller at få det gjort på et værksted. Hvis du ønsker at skifte til vinterdæk selv, kan du se vores gode råd til hjulskifte her.

Der er markant forskel på sommer- og vinterdæk. Bremselængden på vinterdæk kan nemlig være op til 20 procent bedre end den på sommerdæk på en våd vej. Derfor egner vinterdæk sig særligt godt til vinteren, når der er is og sne på vejene.

Vask bilen

Om vinteren kan der hurtigt komme snavs på bilen og hvis bilen er for beskidt, kan det faktisk blive farligt. Dette gælder især, hvis ruderne er for beskidte. Sørg derfor for at vaske bilen grundigt og holde ruderne rene. Du kan også rense sprinklerdyserne ved at bruge en knappenål. På den måde gør du, så der er fri passage. Du kan også justere dyserne, så de sprøjter på øverste halvdel af ruden. På den måde vil sprinklervæsken ramme forruden rigtigt, når du kører – særligt når der er vindmodstand.

Når du er i gang med at rense og justere sprinklerdyserne, er det også en god idé at tjekke viskerbladene. Kontroller gerne gummiet og skifte dette, hvis det er nødvendigt.

Ryd op i bilen

Du kender måske det, at man lige efterlader lidt småting i bilen. Det kan være alt fra paraplyer til klude eller aviser. Disse småting kan dog blive våde eller fugtige og resultere i duggede ruder. Det vil vi meget gerne undgå, så det er altså en god idé at rydde op i bilen, så det kun er de mest nødvendige ting, der ligger i bilen.

Batteri, bremser og kølervæske

December, januar og februar er de klart hårdeste måneder for bilens batteri. Desværre bliver vi ofte først opmærksomme på bilens batteri, når bilen har svært ved at starte eller går helt kold. I mange nyere biler kan man se om batteriet virker i et lille skueglas. Ved frost kan batteriet falde sammen - i dette tilfælde skal batteriet skiftes. Tjek også gerne, at kablerne sidder fast og at polerne er rene – disse kan renses med lunkent vand.

Selvom du aldrig selv må udskifte bremserne, kan du selv teste dem for at sikre, at de virker optimalt. Du kan tjekke om bilen bremser lige, siger lyde når der bremses og om bremsepedalen kan pumpes. Ved at træde/pumpe på bremsepedalen til den bliver hård, kan du tjekke bremseforstærkeren. Når pedalen er hård, startes motoren og pedalen skal derefter kunne trykkes længere ned. Bremselængden må desuden max være 6 meter ved 30 km/t.

Du bør også holde øje med bremsevæskebeholderen – denne har mærkater for maksimum og minimum. Når væsken er under minimum, kan det være en god idé at få bremserne tjekket hos dit værksted.

Endnu en ting, som bør være en del af dit vintertjek, er kølervæske. Det er nemlig vigtigt at kontrollere kølervæsken inden der begynder at være frost. Kølervæsken skal være frostsikret korrekt, så hvis du er i tvivl om dette, bør du få det tjekket på et værksted. Er dette ikke i orden, kan det blive en dyr fornøjelse, hvis det går i stykker.

Har du problemer med at få din gamle bil solgt?

Hos Solgt.com står vi klar til at hjælpe dig med at sælge din brugte bil. Når du sælger din bil med Solgt.com, er du garanteret et salg. Prøv vores online vurderingsværktøj nedenfor og få et tilbud på din gamle bil.

 

Udregn din bils tilbudspris helt gratis:

- dog kun nyere biler fra og med årgang 2000

Indtast venligst et gyldigt registreringsnummer. Se ofte stillede spørgsmål.
Danish License Plate

 

Kilder: Falck & FDM

Har du spørgsmål?

Glimrende, så mangler vi lidt supplerende info om dig

Dine personlige data vil blive anvendt til at indhente en tilbudspris i overensstemmelse med aftalen. Læs mere om dette i vores persondatapolitik.