Dette kan tage op til 30 sekunder
Vi henter data på din bil
Indlæser...
Ikke-kategoriseret

Hvordan vælger jeg den rette bilforsikring?

By 21. October 2021 October 26th, 2021 No Comments

Bilforsikringen er typisk en stor og vigtig post i budgettet, hvis du ejer en bil. Derfor handler det om at vælge den rette forsikring, som passer bedst til dig og dine behov. Når du skal finde den rette bilforsikring, er der helt overordnet tre ting du skal undersøge, nemlig: skade, kilometer og dækning. Det handler altså om, hvordan din forsikring hjælper dig, hvis du er ude for et uheld, hvor mange kilometer der er inkluderet i din forsikring samt hvordan din forsikring dækker dig. Vil du også gerne vide, hvad du skal kigge efter, når du vælger bilforsikring? Læs mere om forsikring og hvordan du vælger den rette bilforsikring i dette blogindlæg.

Få tilbud fra flere selskaber

Det er altid en god idé at indsamle tilbud fra minimum 2-3 forsikringsselskaber, når du skal vælge bilforsikring. På den måde kan du lettere sammenligne prisniveauet og dækninger og dermed finde frem til, hvilken forsikring, der passer bedst til dig.

Selvom det kan lyde som en uoverskuelig opgave, findes der efterhånden flere digitale værktøjer, der gør denne opgave lettere for dig! Flere forsikringsselskaber har prisberegnere på deres hjemmeside, hvor du kan vælge at få tilsendt et tilbud. Derudover kan du bruge sammenligningstjenester som Samlino. Her skal du kun indtaste dine oplysninger en enkelt gang.

Forsikringspræmie

Din forsikringspræmie er den årlige pris, som du betaler for at være forsikret hos det pågældende selskab. Når du modtager tilbuddene fra de forskellige selskaber, skal du være opmærksom på, at flere forskellige faktorer kan spille ind. Flere af disse faktorer er fremstillet nedenfor.

Alder

Hos langt de fleste forsikringsselskaber betyder din alder meget for, hvor dyr din bilforsikring vil være. Som ung kan det være svært at få presset prisen på din bilforsikring i bund, mens du som ældre og mere erfaren bilist typisk skal betale mindre.

Bopæl

Statistikkerne viser, at der ofte er en sammenhæng mellem bopæl og skader på bilen. Når der er større risiko for skader, vil din forsikringspræmie typisk være dyrere. Derfor skal du typisk betale mere til din bilforsikring hvis du bor i et meget trafikeret område eller et område med høj kriminalitet.

Tilvalg af ekstra dækninger

En anden ting som typisk vil påvirke forsikringspræmien, er eventuelt tilvalg af ekstra dækninger. Dette kan være dækning af ekstraudstyr, stenslag eller nøgledækning i tilfælde af, at du mister dine bilnøgler. Hos mange forsikringsselskaber vil dette koste ekstra, men ved enkelte selskaber er flere af disse tilvalg inkluderet i prisen. Dette er eksempelvis tilfældet ved Techno Forsikring, som tilbyder en forsikring med god dækning til gode priser uanset postnummer – også til unge.

Bilen

Selve bilen påvirker selvfølgelig prisen på din bilforsikring. Her spiller især bilens størrelse og pris samt motorens størrelse en rolle. Derudover kan nogle bilmærker være dyrere at forsikre grundet øget risiko for skader, hærværk og tyveri.

Selvrisiko

Din selvrisiko er det beløb, som du skal betale, når du anmelder en skade til dit forsikringsselskab. Derefter betaler forsikringsselskabet det resterende beløb. Hvis skaden ikke overstiger din selvrisiko, skal du selv betale regningen. Du skal dog kun betale regningen og ikke hele din selvrisiko.

Den årlige pris på din bilforsikring afhænger af din selvrisiko. Har du en lav selvrisiko, skal du typisk betale mere i din forsikringspræmie. Har du derimod en høj selvrisiko, skal du typisk betale mindre i din årlige forsikringspræmie.

Kilometer

Når du tegner en bilforsikring, vil du i mange tilfælde skulle angive, hvor mange kilometer du kører eller forventer at køre årligt. Du vil sandsynligvis opleve, at din bilforsikring bliver dyrere, jo længere du kører. Her er det vigtigt, at du sørger for at være dækket godt ind. Det kan nemlig blive en dyr fornøjelse, hvis forsikringsselskabet finder ud af, at du har kørt mere end angivet. Du kan desuden risikere, at du ikke er dækket for de ekstra kilometer. Du bør derfor hverken angive for mange eller for få kilometer, når du skal tegne bilforsikring.

Det er dog værd at nævne, at ikke alle forsikringsselskaber kræver angivelse af kilometer. Nogle forsikringsselskaber tilbyder bilforsikring med god dækning og fri kilometer.

Ansvarsforsikring og kaskoforsikring

Man taler typisk om to typer bilforsikring, nemlig ansvarsforsikring og kaskoforsikring. Den første er lovpligtig, hvorimod den anden er frivillig. Det er dog stadig en god idé at anskaffe sig en kaskoforsikring.

En ansvarsforsikring dækker skader på andres biler eller person, som er forårsaget af dig i forbindelse med kørsel. Denne type forsikring gør, at personer på de danske veje ikke kan forvolde skade på andre uden at betale erstatning. En ansvarsforsikring dækker altså ikke skader på dig selv eller din bil. Netop dette er årsagen til, at mange vælger at have en kaskoforsikring.

En kaskoforsikring dækker skader på din egen bil både i tilfælde af ulykker, men også ved indbrud eller andet. Som tidligere nævnt er denne type forsikring altså frivillig. Hvis andre på nogen måde har andele i bilen, kan de dog sætte krav om, at der skal tegnes en kaskoforsikring i bilen. Dette kan eksempelvis være relevant med leasingbiler eller hvis der er taget billån i banken.

Mulighed for samlerabat?

Nogle forsikringsselskaber tilbyder rabat, hvis du samler alle eller flere af dine forsikringer hos det pågældende selskab. Hvis du udelukkende ønsker et tilbud på bilforsikring, kan du med fordel gøre dette klart for de selskaber, som du kontakter for at modtage et tilbud. Hvis dine øvrige forsikringer er samlet i samme selskab, kan du tage kontakt til dette selskab, for at undersøge, om de kan give dig et godt selskab.

 

Har du brug for hjælp til at sælge din bil?

Hvis du har brug for hjælp til at sælge din brugte bil, kan du prøve vores online vurderingsværktøj lige her og se hvad din bil er værd.

Udregn din bils tilbudspris helt gratis:

- dog kun nyere biler fra og med årgang 2000

Indtast venligst et gyldigt registreringsnummer. Se ofte stillede spørgsmål.
Danish License Plate

 

Kilder: Forbrugerrådet Tænk & Bilbloggen

Har du spørgsmål?

Glimrende, så mangler vi lidt supplerende info om dig

Dine personlige data vil blive anvendt til at indhente en tilbudspris i overensstemmelse med aftalen. Læs mere om dette i vores persondatapolitik.