Dette kan tage op til 30 sekunder
Vi henter data på din bil
Indlæser...
Biltips

Rengøring af bil indvendig

By 4. April 2022 October 16th, 2023 No Comments

Når du skal sælge din brugte bil, er det en god idé at præsentere den på den bedste mulige måde. Derfor er det en god idé at gøre hele bilen ren inden salg, så køberen ser bilen fra den flotteste side. Dette gælder faktisk både ved et privat salg og et salg til forhandler – og også ved et salg gennem Solgt.com. Det bliver nemlig lettere for vores forhandlere at inspicere bilen for ridser og skader. Er bilen beskidt, er der større risiko for, at snavs kan blive forvekslet med en rids. Så hvis du er ved at sælge din brugte bil, så læs med her, hvor vi giver vores bedste råd til, hvordan du gør bilen klar til salg.

Udregn din bils tilbudspris helt gratis:

- dog kun nyere biler fra og med årgang 2000

Indtast venligst et gyldigt registreringsnummer. Se ofte stillede spørgsmål.
Danish License Plate

Indvendig rengøring af bil – hvorfor?

Som nævnt ovenfor handler det i høj grad om at vise din bil fra den rette side, når du skal sælge den. Det fungerer helt ligesom køb og salg af bolig – køberen ønsker den bedste mulige stand og den flotteste bolig. Desuden kan en beskidt bil hurtigt blive forvekslet med en bil med mange ridser eller skader, som enten kan afholde køberen fra at give et bud eller give et lavere bud på din bil.

I løbet af et år kan der sætte sig meget snavs udvendigt på bilen, men der kan i høj grad også blive slæbt vand, jord, mudder og andet snavs med ind i bilen. Særligt i vintermånederne bliver dine sko meget beskidte og derfor er det en god idé at lave en grundig rengøring af bilen indvendig og udvendig, så fugt, lugt og snavs forsvinder.

Rengøring af bilen indvendigt gør det selv

Rengøring af bil indvendigt gør det selv indebærer typisk både oprydning, støvsugning og aftørring af bilens interiør. Læs med nedenfor for at få styr på den indvendige rengøring så du får fatte i alle kroge af bilens områder.

Oprydningen handler dybest set om at få fjernet alt unødvendigt fra bilen. Det kan være gammelt slikpapir, udstyr, klude, børnenes legetøj eller andet, der kan have ophobet sig i bilen. På den måde får du ryddet ud i bilen og gør også bedre plads til støvsugning og aftørring af bilens interiør.

Dernæst er det blevet tid til støvsugning af bilen. Når du støvsuger bilen, bør du sørge for at komme helt ind i alle bilens hjørner og kroge - det er derfor vigtigt at tage måtterne ud af bilen. Husk også at støvsuge bagagerummet og når måtterne alligevel er ud kan du med fordel banke dem af. Hvis du oplever, at bilen er meget fugtig, kan du eventuelt tørre efter med en hårtørrer.

Nu til aftørring af bilens interiør. Du kan give bilens sæder en omgang med en fnugbørste, og ventilationerne kan rengøres med en almindelig børste. De øvrige overflader kan aftørres med en fugtig klud.

Du kan med fordel også vaske alle vinduer, både indefra og udefra. Til det kan du bruge et par dråber koncentreret opvaskemiddel, som gør, at ruderne ikke dugger helt så meget. På ydersiden vasker du blot vinduerne med vinduesrens ligesom i din bolig.

Rengøring af bil udvendig gør det selv

Den klassiske tur i vaskehallen er ikke altid nok, når bilen skal gøres forårsklar. Det kan kræve lidt ekstra arbejde en gang i mellem for at holde bilen ren og flot i alle hjørner, alle overflader og små kroge. Det er nemlig oftest her saltet og snavset fra vinterens kørsel sætter sig.

Grundig bilvask

Det første step i din udvendig rengøring er en grundig vask af bilen – og den anbefaler vi altså, at du udfører med håndkraft så du får rengjort alle flader grundigt.

Når bilen skinner igen, er det en god idé at tjekke for ridser, stenslag og diverse småskader. Skader på lakken skal nemlig laves hurtigst muligt for at undgå rust. De helt små skader kan du måske selv lave, men ellers bør du besøge et værksted.

Husk også at tjekke op på, om lygterne virker som de skal.

Vinduesviskere

Dine vinduesviskere kommer ofte på arbejde i vintermånederne med is, sne og salt. Derfor bør du tjekke om vinduesviskerne fungerer som de skal og at gummiet er intakt. Hvis de ikke fungerer eller gummiet ikke er helt, skal disse skiftes. Viskerbladene skal passe til din bil i forhold til længde og type. Disse specifikationer kan ofte ses i bilens servicehåndbog. Du kan købe nye viskerblade hos mange tankstationer, supermarkeder og andre butikker med autotilbehør.

Smør bevægelige dele

Til sidst kan du med fordel smøre alle bilens bevægelige dele. Dette er eksempelvis viskerarme, hængsler og brændstofklap.

Du kan smøre delene med universalolie eller et smøremiddel på dåse med en tynd studs. Den et kan være en god idé at lufte godt ud imens du gør bilen forårsklar, så al fugt og lugt forsvinder.

Dsidstnævnte kan gøre det nemmere at smøre præcist i små huller.

Hvis du skal smøre låsene, anbefaler vi at bruge låseolie eller grafit. Det er ekstra vigtigt at smøre de låse, som ikke bruges dagligt, hvis bilen har centrallås.

Under motorhjelmen

De fleste af os ejer stadig en brændstofbil, og skal derfor tjekke et par ting under motorhjelmen. Ejer du en elbil derimod, kan du nøjes med at åbne og påfylde sprinklervæske.

Sprinklervæske, olie og motorens væsker

Først og fremmest bør du påfylde sprinklervæske, så bilen er klar til at fjerne alt på forruden. Du kan med fordel skifte til sommersprinklervæske, som er udviklet til årstiden og eksempelvis er bedre egnet til at fjerne insekter fra forruden.

Dernæst bør du måle oliestanden i din bil og fylde olie på, hvis der er behov for det. Vær opmærksom på altid at bruge olie, der lever op til specifikationerne for motorolien til lige netop din bil.

Til sidst kan du også tjekke køler- og bremsevæskestand. Du kan se, hvordan du gør dette i bilens instruktionsbog.

Dækskifte

Når kalenderen skifter fra vinter til forår og fra efterår til vinter, er det tid til at skifte dæk.

Når kalenderen siger forår og temperaturen ligger stabilt omkring 7 grader, er det tid til at skifte til sommerdæk. Omvendt gælder det, at når temperaturen ligger under 7 grader ved skiftet til vinter, bør du skifte til vinterdæk.

I forbindelse med dækskiftet bør du tjekke om mønsterdybden er mindst 1,6 mm og om dækkene er møre, revnede eller på andre måder intakte. Hvis dækkene ikke er intakte, er det ulovligt at køre på dem.

Du kan enten skifte dine dæk selv eller få det gjort på et værksted. Skal du selv skifte dæk? Se vores guide til hjulskifte lige her. 

Resultatet herefter skulle gerne være en flot bil, som står så flot at den er klar til at blive solgt.

Overvejer du at sælge din brugte bil? Få en gratis bilvurdering herunder.

Udregn din bils tilbudspris helt gratis:

- dog kun nyere biler fra og med årgang 2000

Indtast venligst et gyldigt registreringsnummer. Se ofte stillede spørgsmål.
Danish License Plate

 

Kilder: Bilernes hus & IF Skadesforsikring

Af Laura Martens Christensen

Laura er Content- og kommunikationsansvarlig hos Solgt.com og har en bachelor i International Virksomhedskommunikation. Laura har i gennem de sidste to år undersøgt det danske bilmarked og skrevet et stort antal artikler herom for Solgt.com.

Laura har især fokus på at kommunikere til den almindelige bilejer, som kan have brug for tips og tricks til alt lige fra bilkøb og bilsalg til bilforsikring og vedligeholdelse. Derudover producerer Laura også indhold om varebiler, som er henvendt til erhvervskunder.

Har du spørgsmål?

Glimrende, så mangler vi lidt supplerende info om dig

Dine personlige data vil blive anvendt til at indhente en tilbudspris i overensstemmelse med aftalen. Læs mere om dette i vores persondatapolitik.
Hjælp