Dette kan tage op til 30 sekunder
Vi henter data på din bil
Indlæser...
Ikke-kategoriseret

Priserne på nye biler stiger – er din brugte bil blevet mere værd?

By 19. April 2022 June 23rd, 2023 No Comments

Vi befinder os lige nu i en usikker verden, som udover en usikkerhed og mulig frygt, også har ledt til store prisstigninger på alt lige fra el og gas til almindelige dagligvarer. Det er i den grad også at mærke i bilbranchen og hvis du i forvejen var frustreret over lange leveringstider på nye biler, kan du nu i mange tilfælde ligge prisstigninger og endnu flere måneder oveni. Læs med i dette blogindlæg, hvor vi opdaterer dig på bilbranchens udfordringer og ser på, hvilken betydning det har for dig som forbruger.

Lange leveringstider og store prisstigninger

Ligesom store dele af Europa, oplever bilbranchen lige nu store udfordringer – både i forhold til leveringstider og prisstigninger på materialer. Og det har konsekvenser for de danske forbrugere. For med både mangel på komponenter og stigende priser på råstoffer, har bilproducenter og forhandlerne ikke råd til at fastholde de gode priser på biler. Nogen skal betale og det slipper forbrugerne ikke udenom, da forhandlerne ikke kan betale de højere omkostninger uden ekstra indtægter.

Manglen på komponenter og materialer til bilerne skaber også store udfordringer for flere forhandlere, som først kan levere nye biler i sidste kvartal af 2022 eller i første kvartal af 2023.

Ikke alle priser stiger lige nu

Selvom alle bilproducenter er berørt af udfordringer med levering og øgede råstofpriser, er det endnu ikke alle mærker, der har valgt at øge priserne. Hvis man kigger godt efter, er det altså muligt at få øje på biler uden prisstigninger. Og det er nødvendigt at se godt efter, når du er på udkig efter ny bil i disse tider. Du kan med fordel spørge din forhandler ind til, hvor meget bilens pris er steget i forhold til sidste år. Vi ser nemlig flere biler, som er steget med mellem 10 og 20% fra 2021 til 2022.

Hvad betyder det for bilejerne?

Det er generelt blevet dyrere at være bilejer. Udover prisstigninger på selve bilen, er det også blevet dyrere at køre i bilen i forhold til brændstof og opladning af elbiler samt at forsikre og finansiere bilen.

På trods af det kan prisstigningerne også ses som en forsikring for bilejerne mod store værditab på bilen. Nogle kan nemlig opleve at få næsten samme beløb for bilen, som de købte den til eller endda en endnu højere pris. Manglen på nye biler får nemlig mange til at rette blikket mod lettere brugte biler, som er i høj kurs som følge af den store efterspørgsel. Det får priserne på brugte biler til at stige og dermed skabe et attraktivt marked for dig, som overvejer at sælge din brugte bil.

Hvad er din bil værd?

Overvejer du at sælge din brugte bil? Er du nysgerrig på at se, hvad bilen mon er værd lige nu? Vi giver dig en gratis og uforpligtende tilbudspris på din brugte bil – alt du skal gøre, er at udfylde vores vurderingsværktøj nedenfor. Er tilbuddet næsten for godt til at være sandt? Så book en tid til vurderingseftersyn hos en af vores forhandlere – her får du den endelige garantipris, som du er sikret, hvis du ønsker at sælge bilen. Og bare rolig, hele processen er helt uforpligtende og gratis for dig.

Udregn din bils tilbudspris helt gratis:

- dog kun nyere biler fra og med årgang 2000

Indtast venligst et gyldigt registreringsnummer. Se ofte stillede spørgsmål.
Danish License Plate

 

Kilder: Jylland-Posten & Bilbasen

Af Laura Martens Christensen

Laura er Content- og kommunikationsansvarlig hos Solgt.com og har en bachelor i International Virksomhedskommunikation. Laura har i gennem de sidste to år undersøgt det danske bilmarked og skrevet et stort antal artikler herom for Solgt.com.

Laura har især fokus på at kommunikere til den almindelige bilejer, som kan have brug for tips og tricks til alt lige fra bilkøb og bilsalg til bilforsikring og vedligeholdelse. Derudover producerer Laura også indhold om varebiler, som er henvendt til erhvervskunder.

Har du spørgsmål?

Glimrende, så mangler vi lidt supplerende info om dig

Dine personlige data vil blive anvendt til at indhente en tilbudspris i overensstemmelse med aftalen. Læs mere om dette i vores persondatapolitik.
Hjælp