Dette kan tage op til 30 sekunder
Vi henter data på din bil
Indlæser...
Grønne biler

Afgiftsændringer får prisen på plug-in hybridbiler til at stige

By 14. September 2022 October 16th, 2023 No Comments

I 2020 indførte regeringen afgiftsrabat på lavemissions- og nulemissionsbiler med målet om at have mindst 775.000 eldrevne biler på de danske veje i 2030. Med i denne aftale er en gradvis udfasning og dermed også årlige afgiftsstigninger for lavemissionsbiler, hvilket i 2022 fik afgiften til at stige fra 45% til 50%. Ved årsskiftet stiger afgiften yderligere til 55% for lavemissionsbiler, heriblandt plug-in hybridbiler. Ifølge FDM kan dette give afgiftsstigninger på op til 27.000 kr.

Hvad sker der med afgifterne for plug-in hybridbiler i 2023?

  • Afgiften på lavemissionsbiler indfases og stiger fra 50% til 55%
  • Bundfradraget til lavemissionsbiler falder fra 48.750 kr. til 47.500 kr.
  • Batterifradraget pr. kWh falder fra 1.300 kr. til 900 kr.
  • Indeksregulering af bundfradraget (fald på 2-3%)
  • Indeksregulering af CO2-tillæg (stigning på 2-3%)

Hvis du vil nå at købe en plug-in hybridbil inden afgifterne stiger, skal du snart slå til. Det er nemlig ikke nok at købe bilen inden årsskiftet – bilen skal også indregistreres i år. Bliver bilen leveret og indregistreret efter 1. januar 2023, skal der betales efter de nye afgifter. Derfor kan det være en god idé at få indskrevet en maksimal stigning i prisen på din nye bil i slutsedlen, hvis leveringen skulle blive udskudt til 2023.

Hvad sker der med elbilerne?

De stigende afgifter rammer primært plug-in hybriderne i denne omgang, da afgiften for elbiler først stiger fra 2025. Der er dog mindre justeringer i afgifter på nulemissionsbiler, som gør, at du også skal være opmærksom, når du køber en eldrevet bil. Det er da primært de dyrere elbiler på 450.000 kr. eller derover, som bliver ramt af disse.

Justeringer i afgifter for elbiler i 2023:

  • Indeksregulering af bundfradraget (stigning på 2-3%)
  • Bundfradraget falder fra 167.500 kr. til 165.000 kr.
  • Batterifradraget pr. kWh falder fra 1.300 kr. til 900 kr.

Udregn din bils tilbudspris helt gratis:

- dog kun nyere biler fra og med årgang 2000

Indtast venligst et gyldigt registreringsnummer. Se ofte stillede spørgsmål.
Danish License Plate

Af Laura Martens Christensen

Laura er Content- og kommunikationsansvarlig hos Solgt.com og har en bachelor i International Virksomhedskommunikation. Laura har i gennem de sidste to år undersøgt det danske bilmarked og skrevet et stort antal artikler herom for Solgt.com.

Laura har især fokus på at kommunikere til den almindelige bilejer, som kan have brug for tips og tricks til alt lige fra bilkøb og bilsalg til bilforsikring og vedligeholdelse. Derudover producerer Laura også indhold om varebiler, som er henvendt til erhvervskunder.

Har du spørgsmål?

Glimrende, så mangler vi lidt supplerende info om dig

Dine personlige data vil blive anvendt til at indhente en tilbudspris i overensstemmelse med aftalen. Læs mere om dette i vores persondatapolitik.
Hjælp