Dette kan tage op til 30 sekunder
Vi henter data på din bil
Indlæser...
Ikke-kategoriseret

Hvilke biler holder prisen bedst?

By 14. February 2023 February 16th, 2023 No Comments

Brugte biler har de seneste år været eftertragtede og værditabet har i perioder været så lavt, at det har været muligt at finde brugte biler til højere priser end de blev solgt for fra ny. Dette skyldes den høje efterspørgsel sammen med det lave udbud. Men hvilke biler holder prisen bedst? Og hvordan kan du selv sikre et lavere værditab, når du er på udkig efter din næste bil? Se vores liste over top 10 biler med laveste værditab herunder, og læs vores råd til at finde den mest værdifaste bil.

Disse bilmærker holder prisen bedst

  1. Skoda (41,4 %)
  2. Kia (41,4 %)
  3. Toyota (41,8 %)
  4. Hyundai (42 %)
  5. Dacia (42,2 %)

Biltyper der holder værdien bedst

  1. Stationcar (40,8 %)
  2. MPV (40,8 %)
  3. SUV (41,4 %)
  4. Sedan (43,2 %)
  5. 3-dørs (44,5 %)

Top 10 biler med det laveste værditab

Dette er målt ud fra værditabet over 3 år, hvor bilerne har kørt 60.000 km.

1. Dacia Jogger 7 sæder (Værditab: 19 %)

Der er stor efterspørgsel på den praktiske bil med sæder til syv personer. Der bliver produceret få af denne slags biler, så modellen med syv sæder har ikke mange konkurrenter. Med en lav nypris har Dacia Jogger med syv sæder et værditab på 19 procent over tre år.

2. VW e-Up (Værditab: 21 %)

Ejerne af forskellige mikrobiler ser ind i et lavt værditab på 21 procent, fordi der ikke produceres nye. Derfor er der en meget høj efterspørgsel på de brugte mikrobiler, der er til salg.

3. Kia Picanto (Værditab: 21 %)

Også her er der tale om en populær mikrobil med et værditab helt nede på 21 procent. Bilen holder prisen godt og er populær på markedet, hvor bruge mikrobiler er yderst eftertragtede.

4. Hyundai i10 (Værditab: 21 %)

Denne Hyundai i10 er også blandt de populære mikrobiler. Med et værditab på kun 21 procent, kan ejerne af denne bil også se frem til et godt bilsalg grundet den høje efterspørgsel efter mikrobiler.

5. Toyota Aygo X (Værditab: 22 %)

Toyota Aygo X er den nyeste generation af Toyotas mikrobil. Her får man en større sikkerhedspakke med i standardpakken, større og mere rummeligt bagagerum og et lavere støjniveau. Bilen er fortsat en mikrobil, der er blandt de mest populære og efterspurgte biler på brugtbilsmarkedet. Toyota Aygo X har et værditab på 22 procent over tre år.

Udregn din bils tilbudspris helt gratis:

- dog kun nyere biler fra og med årgang 2000

Indtast venligst et gyldigt registreringsnummer. Se ofte stillede spørgsmål.
Danish License Plate
6. Kia Ceed SW (Værditab: 23 %)

Denne populære familiebil plejer at ligge i toppen af listen over biler med det laveste værditab. På trods af at den er blevet overhalet af Dacia Jogger med syv sæder og de eftertragtede mikrobiler, har Kia Ceed SW altså stadig et lavt værditab på 23 procent.

7. Hyundai i20 (Værditab: 23 %)

Den skarpe minibil fra Hyundai er fortsat populær og har et værditab på bare 23 procent over tre år.

8. Hyundai i30 stationcar (Værditab: 25 %)

Denne Hyundai i30 var i finalen til årets brugtbil i 2021. Bilen har et værditab på 25 procent, som fortsat er i den meget lave ende. Ejerne af denne bilmodel kan altså se frem til kun at tabe omkring en fjerdedel af værdien efter tre år.

9. Skoda Octavia Combi (Værditab: 25 %)

Ligesom Kia Ceed SW plejer denne Skoda Octavia at ligge i toppen af listen over biler med det laveste værditab. Den er dog også blevet overhalet, men er stadig med på listen med et værditab på kun 25 procent.

10. Mini Cooper SE (Værditab: 26 %)

Denne elbil taber 26 procent over tre år og er den dyreste bil på denne liste. Der er købt få nye biler af denne model, så hvis du køber en ny eller nyere brugt Mini Cooper SE, har du gode muligheder for at holde prisen godt. Generelt har elbiler et lavere værditab end benzin- og dieselbiler, fordi det forventes, at danskerne køber flere elbiler i fremtiden.

Sådan vælger du den mest værdifaste bil

1. Vælg en bil, der appellerer til så mange som muligt, når du skal sælge den igen

Når du køber en ny bil, er det en god idé at vælge en bil med fem døre og en neutral farve.

2. Undgå for mange hestekræfter

Generelt set bør man kigge efter en bil, der ikke skiller sig så meget ud og har mange hestekræfter.

3. Køb en bil, der ikke findes mange af

Køb en bil, der ikke findes mange af, men som fortsat er eftertragtet - f.eks. mikrobiler og Dacia Jogger med syv sæder.

Har du spørgsmål?

Hjælp

Glimrende, så mangler vi lidt supplerende info om dig

Dine personlige data vil blive anvendt til at indhente en tilbudspris i overensstemmelse med aftalen. Læs mere om dette i vores persondatapolitik.