Dette kan tage op til 30 sekunder
Vi henter data på din bil
Indlæser...
Ikke-kategoriseret

Nye miljøzonekrav

Den 1. oktober træder nye miljøzonekrav i kraft for dieseldrevne personbiler. Herefter skal dieselbiler nemlig have et partikelfilter monteret eller som minimum være Euronorm 5 for at kunne anvendes lovligt i miljøzoner. Dette gælder i miljøzonerne i København, Frederiksberg, Odense, Aarhus og Aalborg.

Nye regler skal sikre renere luft i byerne

Efter en lovændring i Folketinget i 2022 har kommunerne mulighed for at omfatte dieseldrevne personbiler i miljøzonerne. Det er efter netop dette kommunerne har valgt at skærpe kravene i miljøzoner. Nogle krav, der skal bidrage til renere luft i de større byer.

De nye regler betyder, at det fra den 1. oktober 2023 ikke længere er lovligt at anvende dieseldrevne personbiler i miljøzonen i København, Frederiksberg, Odense, Aarhus og Aalborg. Reglerne gælder desuden både danske og udenlandske personbiler. Ved ulovlig kørsel i danske miljøzoner er bøden for personbiler 1.500 kr.

Din personbil opfylder kravet om partikelfilter, hvis den som minimum er Euronorm 5.

Er du i tvivl om dette gør sig gældende for din dieselbil, kan du tjekke dette i Motorregistret her.

 

Mulighed for eftermontering af partikelfilter

Hvis du ønsker at få eftermonteret et partikelfilter på din dieseldrevne personbil, kan du kontakte et værksted. Når et partikelfilter eftermonteres, skal bilen nemlig til syn, hvor partikelfilteret testes, hvorefter synshallen registrerer dette i Motorregistret (DMR).

Der findes forskellige slags partikelfiltre, som personbiler kan få eftermonteret – nemlig et åbent eller lukket filter. Der foreligger ikke krav til, hvilken type, der skal monteres for at det opfylder miljøzonekravene. Det er dog ikke alle partikelfiltre der er godkendt til alle bilmodeller. Derfor kan nogle bilejere opleve, at de er nødsaget til at få monteret et lukket filter, der er en smule dyrere, hvis bilen skal anvendes i miljøzonerne.

De åbne partikelfiltre er billigere, men filtrerer til gengæld heller ikke helt så godt. Disse kan typisk bestilles og monteres af din mekaniker, hvis det er godkendt til din bil. Lukkede partikelfiltre bestilles hos specialiserede partikelmontører og kan monteres på de fleste køretøjer.

Med et partikelfilter monteret kan du årligt spare op til 1.000 kr. i partikeludledningsafgift.

 

Læs mere om miljøzoner og reglerne herfor hos Miljøzoner.

 

Udregn din bils tilbudspris helt gratis:

- dog kun nyere biler fra og med årgang 2000

Indtast venligst et gyldigt registreringsnummer. Se ofte stillede spørgsmål.
Danish License Plate

Har du spørgsmål?

Glimrende, så mangler vi lidt supplerende info om dig

Dine personlige data vil blive anvendt til at indhente en tilbudspris i overensstemmelse med aftalen. Læs mere om dette i vores persondatapolitik.
Hjælp