Dette kan tage op til 30 sekunder
Vi henter data på din bil
Indlæser...
Vores indblik

Grøn omstilling i vejtransporten – Ny aftale

By 13. November 2020 December 6th, 2020 No Comments

NY aftale om bilafgifter gør det ekstra interessant for dig der overvejer at skifte din brugte bil ud

Så er den her ”ENDELIG”. Måske ikke som vi havde forudset eller som eksperterne havde håbet, men den nye aftale om bilafgifter er landet og hos Solgt.com hilser vi den velkommen og har samtidig forsøgt at koge den ned til et par enkelte overskrifter. Forhåbentlig med relevans for dig, der lige nu går og overvejer om du skal sælge din brugte bil og købe en ny eller nyere model i stedet for.

Hovedoverskrifterne i aftalen*

  • 2030: 1.000.000 grønne biler på gaden.
  • 2030: Arbejde hen mod at alt salg af nye fossile biler skal stoppe.
  • 2025: bilafgifterne skal igen evalueres.
  • Stadigvæk fordele ved at vælge en grønnere transportmiddel.
  • Jo højere Co2 – jo højere afgifter på din bil.
  • Udligningsafgiften for dieselbiler øges med gns. Kr. 300,- årligt.
  • Flere modeller kommer efter den nye aftale, til at stige i pris.

*Kilde: Grøn omstilling i vejtransporten

Hos Solgt.com hilsen vi de nye afgifter velkommen. En del af kompleksiteten i afgifterne er fjernet, mens det delvist bliver mere baseret på miljøbelastningen, hvilket er godt og fremmer fokus på de grønne biler. Det bliver spændende at se hvor meget det påvirker aktiviteten hos bilforhandlerne her i december, men jeg forventer at de vil have et ekstraordinær højt salg, måske endda understøttet af kampagner fra importørerne som var tiltænkt de traditionelle januar kampagner. (Rasmus Pallesen adm. Direktør Solgt.com)

Aftalen hylder altså fortsat den grønne omstilling, og ser vi på de seneste måneders trends og tendenser, virker det også til at befolkningen er klar til sådanne ændringer. Men hvad betyder aftalen egentlig for dig som forbruger? Hvad kan du forvente hvis du overvejer at skifte din nuværende bil, hvornår bør du skifte, og kan du gøre en ekstra god handel ved at skifte bil nu?

Udregn din bils tilbudspris helt gratis:

- dog kun nyere biler fra og med årgang 2000

Indtast venligst et gyldigt registreringsnummer. Se ofte stillede spørgsmål.
Danish License Plate

 

Overvejer du NY Mikrobil? - Ny aftale får flere populære modeller til at stige i pris, når den nye aftale træder i kraft.

Aftalen om de nye bilafgifter tilgodeser altså primært den ”Grønne omstilling i vejtransporten”. Så til dig der overvejer at skifte til Plug-in-hybrid eller elbil vil der efter den nye aftale være lidt eller flere penge at spare på flere af netop de modeller.
Den nye aftale med at gøre Danmarks bilpark mindre fossile betyder nemlig samtidig, at prisen generelt stiger på benzin og dieselbiler. Det hul som opstår i statskassen når vi køber biler med næsten ingen afgift, skal nemlig dækkes ved at gøre det endnu dyrere at købe og eje en benzin eller dieselbil. I tabellen nedenfor kan du se hvad ændringerne har af betydning for dig, som overvejer en af de mest solgte Mikro-biler. Modeller som Citroën C1 og Toyota Aygo vil få en stigning i gennemsnit på ca. kr. 5.100,- og de lidt tungere og mere co2 udledende biler vil typisk stige endnu mere. Men ingen regler uden undtagelser – så tjek om netop den bilmodel du er på udkig efter stiger eller falder i pris. Altså om du skal handle NU eller vente til efter 18. december.

Optimale forudsætninger til dig der overvejer at sælge din bil. Høje priser på de brugte biler, samt udsigt til gode tilbud de næste måneder kan spare dig for mange penge.

Den nye aftale sætter skub i ønsket om en grønnere fremtid, og hos Solgt.com hilser vi den grønne omstilling velkommen. Samtidig kan vi se, at hvis du går med tanker om at sælge din bil og skifte til en ny, så er tiden måske til det netop NU. Vi har tidligere fortalt om de seneste måneders stigning i priserne på de brugte biler, manglen på nye, samt ønsket om en nyere bil til billigere penge, gjorde at efterspørgsel og udbud ikke fulgte hinanden. Vi ser fortsat høje priser på brugte biler, og samtidig kan du lige nu spare flere tusinde kroner hvis du er på udkig efter en af de små eller mellemstore modeller, samt at det på nogle plug-in, hybrid og elbiler kan betale sig at købe inden de ny afgifter træder i kraft. 

I tabellen nedenfor kan du se hvilke modeller du bør holde ekstra godt øje med hvis du overvejer at skifte til en hybrid eller eldrevet bil.

Som forbruger giver udmeldingen på den korte bane, en chance for i nogle tilfælde at købe en ny bil lidt billigere end hvis man venter, da flere biler står til en prisstigning. Hvis man så også har en af de mange eftertragtede brugte biler som skal sælges samtidig, står man som forbruger i en ekstraordinær god situation. Vi har i en periode nemlig set en høj efterspørgsel efter mange af de brugte biler, især SUV’er, benzin og hybrid modeller, som der gives høje priser for. Så man kan altså sælge sin brugte til en god pris og endda nå at købe den nye til den nuværende afgift, som samlet kan give en rigtig god ”byttepris”. Det skal så siges at det ikke er alle nye biler der stiger i pris, samt ej heller alle brugte biler der er ekstraordinært efterspurgte. Så man skal se sig omkring og vurdere timingen, da det for nogle måske bør overvejes om det er bedre at vente, og se hvad der sker når den nye bilafgifter træder i kræft efter nytår. (Rasmus Pallesen adm. Direktør Solgt.com)

Så tænk over om du skal forbi din lokale bilforhandler og få købt en ny bil før eller efter den 18. december. En ting er sikkert og det er, at vi nu står med gode kort på hånden for at tage en beslutning. Høje priser på de brugte biler, samt gode priser på nogle af de nye kan gøre det ekstra attraktivt for dig, der går med tankerne om en tidlig julegave på hjul. 

De bedste hilsner & rigtig glædelig Jul

Team Solgt.com

Har du spørgsmål?