Dette kan tage op til 30 sekunder
Vi henter data på din bil
Indlæser...
Vores indblik

Trends og tendenser i december måned

By 11. January 2021 No Comments

NEDLUKNING! – Netop som vi troede at årets sidste måned for alvor skulle vise tænder hvad angår vurderinger og salg af brugte biler gik alt i stå!

 

“Adm. Direktør Rasmus Pallesen ser frem til december, og glæder sig til og se hvad afgiftsændringerne samt den høje efterspørgsel på brugte biler kan gøre på årets sidste måned; December bliver en ekstraordinær interessant måned pga. afgiftsændringerne. Normalt har vi en meget stille december, men vi fornemmer at der er ekstra travlt hos forhandlerne netop nu, hvor nogle forbrugerne kan nå at købe en bil til en lavere afgift end næste år.

Sådan lød det i november hvor vi hos Solgt.com have høje forventninger til årets sidste måned. December som almindeligvis er forbeholdt måneden hvor det handler om ny firmabil, samt at julegaveindkøbene fjerner fokus fra at sælge og købe ny bil hos forbrugeren, havde grundet pandemi og nye afgifter givet os høje forhåbninger til at denne december kunne blive anderledes. Men så kom nedlukningen og vi må sande, at måneden langt fra blev det festfyrværkeri som vi havde håbet på.

1.778 vurderinger på en måned, og det laveste antal siden vi begyndte vores rapporter. Blot 2/3 dele af de vurderinger vi havde i november, og langt fra tilfredsstillende når vi kigger på de muligheder som marked havde sat os i udsigt.

“December var en måned med store udsving, idet vi både så effekten af en ændret afgiftsberegning og nedlukningen af landet. Vi startede måneden med et par gode uger for de brugte biler, men sluttede med to ugers stilstand. Deraf også det ekstra lave antal vurderinger.”

COVID-19 slog benene væk under forbrugeren, og selv om mange gerne ville sælge og handle anden bil, så gjorde nedlukningen at dette blev besværliggjort i en sådan grad, at i de fleste tilfælde valgte folk at udskyde salg og køb af anden bil. De seneste måneders positive tendenser stoppede, og vi kan nu ikke andet end afvente at samfundet igen åbner op, og vi kan færdes frit hos landes mange bilforretninger.

Det mest solgte bilmærke blev i december Peugeot. – Og kigger man på året som en helhed, så ses det tydeligt at Peugeot er et meget populær mærke hos forbrugeren. For ikke nok med at det flere måneder har været det mest solgte mærke, så har det også være med i vores top 3 over de mest vurderede mærker flere gange. Du kan altid læse alle vores andre rapporter i vores blogs på hjemmesiden solgt.com eller ved at klikke her.

I december måned blev de mest vurderede mærker; Peugeot, VW & Ford og kigger man vores månedlige rapporter igennem så vil man også opdage at et af disse mærker ALTID har været repræsenteret på månedens top 3. Imponerende, og viser os samtidig at disse modeller ofte opnår en høj vurdering, som mange folk finder interessant.

Ketchup-effekt og høj efterspørgsel.

 

Da Danmark første gang åbnede op efter den kollektive nedlukning af landet i foråret, oplevede vi en såkaldt “ketchup-effekt”. Længslen og ventetiden efter at få solgt og købe ny bil havde hobet sig op, og da landet igen åbnede op kunne folk ikke vente med at få skiftet deres bil. Flere måneders venten, samt den normale efterspørgsel gjorde nemlig at de mange forhandlere ikke længere kunne følge med til at skaffe nyere brugte biler hjem til kunderne. Det gav højere priser og bedre vilkår for dem som var i markedet for at sælge deres brugte bil.

“Vi glæder os meget til landet gradvist kan åbne og bilforhandlerne igen kan købe og sælge biler. Vi tror at der vil komme en mindre ketchup effekt i løbet af januar eller februar, når vi igen kan handle biler. Januar er jo traditionelt en måned med meget høj aktivitet i bilhusene, med gode tilbud på især nye biler og typisk også fra finansieringsselskaberne. Det bliver spændende at se hvor meget at det der bliver skubbet til landet er åbent igen.” (Adm. Direktør i Solgt.com – Rasmus Pallesen)

Vi befinder os i en tid hvor vi desværre ikke kan tillade os at kigge særlig langt frem. Hos Solgt.com bruger vi dog tiden til fortsat at udvikle os, således at vi kan levere endnu bedre vurderinger og priser til dig som forbruger når landet igen åbner op.

“Vi tilbyder hos Solgt.com fortsat en garantipris som kan fås online, men inspektionen og salget af bilen kan vi desværre ikke gennemføre før bilforretningerne må åbne igen. Forhåbentligt omkring den 17. januar. Vi opfordrer alle der er i markedet for at sælge bil, til at afvente og få lavet en vurdering og bestille tid til inspektion til når forretningerne kan åbne igen.”

Vi vil inden for nærmeste fremtid fortælle lidt mere omkring hvordan det rent praktisk foregår når du får lavet en vurdering hos os under nedlukningen, samt hvordan vi sørger for at få afviklet inspektionerne når landet igen tillader os at samles og færdes i vores elskede bilhuse, som udgangspunkt efter d. 17 januar.

Til sidst vil vi blot ønske alle et godt nytår og vi glæder os til at lave endnu flere vurderinger i 2021, samt at se hvilken vej bilmarked vælger i det nye år. At den grønne omstilling er her, ses på december måneds højeste vurdering som tilfalder Tesla. En 2019 Tesla model 3, som ramte en vurdering på 378.500kr. Imponerende og glædeligt at se, at vi nu begynder at have de første vurderinger i hybrid, og eldrevne biler. Vi kan ikke vente med at komme i gang med 2021.

Udregn din bils tilbudspris helt gratis:

- dog kun nyere biler fra og med årgang 2000

Indtast venligst et gyldigt registreringsnummer. Se ofte stillede spørgsmål.
Danish License Plate

Vurderinger i december – 5 skarpe.

  1. com havde i december måned 1.778 vurderinger, 600 mindre end oktober.
  2. Mest solgte mærke hos solgt.com i december var; Peugeot
  3. De mærker som blev vurderet flest af var; VW, Peugeot & Ford
  4. Det mest vurderede bilmærke i december måned var; Peugeot (240 vurderinger)
  5. Den højeste vurderingspris der blev givet var; 500kr. (2019 Tesla model 3)

Har du spørgsmål?