Dette kan tage op til 30 sekunder
Vi henter data på din bil
Indlæser...
Bilmarkedet

Trends og tendenser i januar måned

By 17. February 2021 October 16th, 2023 No Comments

Covid-19 sætter store begrænsninger. På trods af endnu en nedlukning er tendenserne de samme - mangel på brugte biler. Der viser sig dog en ny trend, hvor de private kunder fortsat er i markedet, blot i en mere digital proces.

 

"Solgt.com startede året ud med at være stærkt begrænset af restriktionerne, så vi ikke kunne tilbyde at købe biler. Det betød at vi delvist lukkede ned for vores service de første uger af året. Heldigvis fik vi accept på at lave inspektioner af bilerne, så længe det er udenfor forhandlernes matrikel og gerne et offentligt sted. I øvrigt de samme regler som er gældende for f.eks. prøvekørsler og fremvisninger af biler der gælder hos forhandlerne."

- Rasmus Pallesen, Direktør i Solgt.com

Første måned i 2021 – begrænsningerne grundet Covid-19 kaster en mørk skygge på vurderingerne, og for anden måned i træk holdes det samlede antal vurderinger sig under 2000. Det blev til 1599 vurderinger i januar måned, hvilket er det hidtil laveste antal vurderinger siden vi begyndte vores statistikker. Forhandlerne, som står for den personlige gennemgang af bilerne har været lukket ned, så vores vurderinger er beregnet ud fra KUN to uger. Hos Solgt.com er vi optimistiske, og selvom vi fortsat går og venter på at alle igen kan åbne 100% op, så ser vi lys for enden af tunnelen.

Vi ligger fortsat langt under niveau for hvad vi må forvente os i en normal hverdag, men tendenserne er tydelige, og vi ser frem mod de kommende måneder. Forhandlerne har fået godkendt en ordning der gør, at vi igen kan gennemføre vores garantivurderinger i tråd med gældende restriktioner. Priserne er høje på de brugte biler, og handlerne er i gang igen lyder det fra flere af vores samarbejdspartnere.

De mest solgte bilmærker blev i januar Peugeot & Ford. – Og de to bilmærker fortsætter altså med at dominere på vores månedlige lister. Du kan altid læse alle vores andre rapporter i vores blogs på hjemmesiden Solgt.com eller ved at klikke her.

I januar måned blev de mest vurderede mærker; Peugeot, Citroën & Ford. – Men vi ser en tendens til at flere og flere af de mest populære mærker finder vej til toppen, og at det oftest er marginaler der gør hvilke mærker der finder vej ind i top 3.

Stigning i den digitale proces, hvor store dele af handlen gøres hjemmefra

 

Det skal ikke være en hemmelighed at vi hos Solgt.com hele vejen har set en tydelige tendens i brugen af vores værktøjer. Der har manglet en ordentlig platform der tager kunderne seriøst når det kommer til vurdering og salg af brugt bil, men samtidig har haft fokus på den personlige kontakt, som skaber tryghed og ærlighed ved online handel. Vi har hele vejen set en stigende efterspørgsel på at kunne digitalisere salget af brugt bil. Og vores online platform giver brugerne mulighed for netop denne del. Pandemien har ramt os alle, men skal man kigge på lyspunkterne, så giver Solgt.com dig muligheden for at sidde hjemme og klare størstedelen af handlen online - noget som vi kan se, har været efterspurgt længe.

"Med de værktøjer Solgt.com har til rådighed, kan vi igen hjælpe forbrugere i hele Danmark med at få solgt deres brugte biler på tryg, professionel og hurtig vis. Det hele foregår online, og når du har fået en vurdering, så aftaler vi i fælleskab en personlig gennemgang af din bil i trygge rammer. Men af samme årsag ser vi også et markant lavere antal vurderinger, end hvad der ville være forventet, hvis vi ikke havde været underlagt Covid-19-nedlukningen. Vi vælger dog at se positivt på det og glæder os over de mange kunder vi alligevel har formået at hjælpe på en halv måned."

- Rasmus Pallesen, Direktør i Solgt.com 

Som vi nævnte sidste måned, befinder vi os i en tid hvor ikke kan tillade os at kigge særlig langt frem. Vi er optimister, og bruger hver dag på at gøre oplevelsen og informationsniveauet endnu bedre hos Solgt.com.

Derfor lancerer vi også fra næste måned et nyt afsnit i vores månedlige rapport “trends & tendenser” der beskriver hvad der lige nu hitter ude ved forhandlerne. Der vil dermed komme endnu mere indhold til glæde og gavn for dig der overvejer at få vurderet og sælge din brugte bil.

Som det sidste vil vi gerne slå et slag for at vores vurderinger kan bruges af alle, uanset hvilken bil du skal sælge. Når der er et marked, så er der også altid en køber. Månedens højeste vurdering er i januar måned en Mercedes-Benz A-35 AMG 4-Matic. En bil der brøler, og som ramte en vurdering på svimlende 498.500,- kr.

Vurderinger i januar – 5 skarpe.

  1. Solgt.com havde i januar måned 1.599 vurderinger.
  2. Mest solgte mærke hos solgt.com i januar: Peugeot & Ford
  3. De mærker som der blev vurderet flest af: Citroën, Peugeot & Ford
  4. Det mest vurderede bilmærke i januar måned: Peugeot & Citroën
  5. Den højeste vurderingspris tilfaldt Mercedes-Benz A-35 AMG 4-Matic; 498.500,- kr.

Udregn din bils tilbudspris helt gratis:

- dog kun nyere biler fra og med årgang 2000

Indtast venligst et gyldigt registreringsnummer. Se ofte stillede spørgsmål.
Danish License Plate

Har du spørgsmål?

Glimrende, så mangler vi lidt supplerende info om dig

Dine personlige data vil blive anvendt til at indhente en tilbudspris i overensstemmelse med aftalen. Læs mere om dette i vores persondatapolitik.
Hjælp