Dette kan tage op til 30 sekunder
Vi henter data på din bil
Indlæser...
BilmarkedetBilsalg- og købBiltips

Hvornår skal du sælge din brugte bil?

By 26. February 2021 March 21st, 2024 No Comments

Timing er helt afgørende, når du skal sælge din brugte bil. Udover markedssituationen kan din bils årgang og kilometerstand også spille en stor rolle. I dette blogindlæg får du gode råd til, hvornår det bedst kan betale sig at sælge bilen.  

Det gode bilsalg

I det øjeblik du får din nye bil og kører ud over kantstenen hos din forhandler, kan du forvente, at din bil får det største værditab. Beregninger viser, at man på det tidspunkt bør forvente et nedslag i prisen på bilen på mellem 10.000 – 20.000 kr. afhængig af, hvilken bil og model du har købt. Tidligere lå tallet langt højere, men nye afgifter har gjort at beløbet er faldet de seneste år.  

Hvordan kan man på bedste vis præsentere sin bil til den kommende køber? Det gode bilsalg handler nemlig både om at præsentere din bil på bedste vis og at ramme det rette tidspunkt for salget. Dette gælder i forhold til det aktuelle marked, ligesom din bils alder spiller en væsentlig rolle. Herunder finder du vores liste med beskrivelser af, hvad der kan have indflydelse på, hvad du kan forvente at få for din brugte bil, og hvornår du kan gøre den bedste handel. 

Udregn din bils tilbudspris helt gratis:

- dog kun nyere biler fra og med årgang 2000

Indtast venligst et gyldigt registreringsnummer. Se ofte stillede spørgsmål.
Danish License Plate

Faktorer der påvirker dit bilsalg

Herunder finder du vores bud på 5 faktorer, der påvirker din bils pris. Det er således også fem ting, du bør have i baghovedet, når du overvejer at udskifte eller blot sælge bilen.  

Bilens årgang

Hver gang du rammer årsdagen for første indregistrering af din bil, mister den værdi. Det vil sige, at det faktisk har stor betydning om din bil er 1 år og 11 måneder gammel eller 2 år og 5 dage gammel. Bilens kvalitet og evner har formentlig ikke så store udsving, men når alderen ændres, påvirker det bilens pris. Dette gælder også, hvis du sælger din bil online, da dette typisk vil indgå som et søgekriterie. Her vil bilen, der er 1 år og 11 måneder gammel typisk få flere visninger end den, der er 2 år og 5 dage gammel.  

Det første år er som udgangspunkt altid det dyreste, når du har handlet ny bil. Man anslår, at bilen taber lige under 18% i værdi de første 365 dage. Efter 3-4 år anslår eksperter, at din brugte bil har tabt ca. 40% i forhold til bilens værdi fra ny. Så snart din bil bliver over 5 år gammel træder andre faktorer ind. Her er det mere afgørende, hvor godt du har passet på bilen, om service er overholdt og hvor langt bilen har kørt. 

Du kan altid tjekke årstallet på bilens stelnummer. Dette kan have stor betydning for, hvor meget en køber vil give for din brugte bil. 

Kilometerstand

Hver gang din bil har kørt 100.000 kilometer, falder bilens værdi. Det betyder, at du har en væsentlig fordel, hvis den bil, du sælger, har kørt 90.000 kilometer fremfor 100.000 kilometer. Det samme gælder på grænsen mellem 190.000 og 200.000 kilometer og lignende. Selvom det for bilen ikke gør den store forskel, er det en psykologisk grænse for køberen. På samme måde som ved bilens alder, kan det også have stor indflydelse på, hvor mange visninger din bil får online, da dette kan indgå som et søgekriterie.  

Vi ser ofte, at potentielle købere har en grænse på enten 100.000 kilometer eller 200.000 kilometer, når de leder efter en brugt bil. Derfor skærer du en del potentielle købere fra, hver gang du rammer et skarpt hjørne på kilometertælleren.  

Service

Velholdte biler er yderst populære på brugtbilsmarkedet. Derfor er det også vigtigt, at du overholder service og har fokus på at vedligeholde bilen godt, hvis du vil have forhåbninger om at sælge bilen til en god pris.  

Det handler dog også om at finde en balance, for det kan måske give mening for dig at sælge bilen inden næste service. Samtidig med at din bil generelt er velholdt, slipper du nemlig for at betale for service og eventuelle småskavanker ved bilen.  

Helt konkret er vores bedste råd dog: Pas på din bil og overhold service.  

Lang garanti

Kigger du på ny bil, kan det være en fordel at være opmærksom på den garanti de forskellige bilmærker tilbyder. Mange mærker tilbyder kun 2 års garanti, mens andre har helt op til 10 års garanti. Dette kan have indflydelse på prisen den dag du skal sælge din brugte bil, da forhandleren, som køber din brugte bil og skal sælge den videre, med en fortsat fabriksgaranti har færre omkostninger og deraf måske kan tilbyde lidt mere for bilen. 

Det aktuelle marked

Afgiftsændringer kan gøre at din bil pludselig bliver færre eller flere penge værd. Mangel på brugte biler eller hype omkring bestemte modeller kan gøre at du pludselig sidder med et "guldæg", som kan være mere værd end du havde forestillet dig. Derfor er vores opfordring altid at holde dig opdateret med hvad der sker på bilmarkedet.   

“Det giver faktisk rigtig god mening at følge med i hvad der sker i markedet, især hvad angår afgiftsændringer, hype eller mangel på brugte biler. Nye afgiftsændringer kan betyde store besparelser på din næste drømmebil. Ligeledes kan modeller og mærker blive ekstra interessante i en periode. Derfor er vores opfordring hos Solgt.com altid at holde øje med, hvad der sker og læse de nyheder, der kan betyde noget for vurderingen af din brugte bil.” 

- Rasmus Pallesen, Direktør i Solgt.com 

En lavere pris på den solgte bil betyder stadig store besparelser i hverdagen

Hvis du ikke har fået den ønskede pris for din brugte bil, er der ingen grund til panik. Selvom det kan være frustrerende at acceptere en handel med en lavere pris end forventet, betyder det ikke, at alt er tabt. Vi må nemlig ikke glemme, hvad det koster at have bil og når vi skal have vurderet og solgt brugt bil, er det vigtigt, at vi har hele regnestykket med.  

Det kan godt ske, at du måske ikke får præcis det du ønsker for din brugte bil, men har du regnet sammen hvad du mister nu og her og hvad dine besparelser i hverdagsøkonomien vil være om 2 år? Man kan faktisk blive overrasket over, hvor mange penge du kan spare ved at skifte den ældre bil ud med en ny eller nyere brugt bil. Nyere biler er typisk billigere i grøn afgift, vedligeholdelse og brændstofforbrug. Værditabet er til gengæld størst på helt nye biler. Derfor kan det være en fordel at kigge på en 1-2 år gammel bil med moderne teknologi. 

Udregn din bils tilbudspris helt gratis:

- dog kun nyere biler fra og med årgang 2000

Indtast venligst et gyldigt registreringsnummer. Se ofte stillede spørgsmål.
Danish License Plate

Af Laura Martens Christensen

Laura er Content- og kommunikationsansvarlig hos Solgt.com og har en bachelor i International Virksomhedskommunikation. Laura har i gennem de sidste to år undersøgt det danske bilmarked og skrevet et stort antal artikler herom for Solgt.com.

Laura har især fokus på at kommunikere til den almindelige bilejer, som kan have brug for tips og tricks til alt lige fra bilkøb og bilsalg til bilforsikring og vedligeholdelse. Derudover producerer Laura også indhold om varebiler, som er henvendt til erhvervskunder.

Har du spørgsmål?

Glimrende, så mangler vi lidt supplerende info om dig

Dine personlige data vil blive anvendt til at indhente en tilbudspris i overensstemmelse med aftalen. Læs mere om dette i vores persondatapolitik.
Hjælp