Dette kan tage op til 30 sekunder
Vi henter data på din bil
Indlæser...
Bilsalg- og køb

Sælg bil for første gang

By 30. July 2021 October 16th, 2023 No Comments

Det kan være en meget forvirrende proces at sælge sin brugte bil. Der er flere måder at gøre det på, da brugte biler både kan sælges privat eller til forhandlere. Særligt hvis det er første gang man skal sælge bil, kan det være svært at gennemskue, hvad der er smartest og hvad fordelene ved de forskellige metoder er. Så hvis du skal sælge din brugte bil for første gang, kan du læse med her og få råd til, hvordan du bedst muligt kommer igennem et bilsalg.

overlevering af penge og nøgler

Skal jeg sælge min brugte bil privat eller til en forhandler?

Du kan i nogle tilfælde opnå en højere pris ved at sælge din brugte bil privat. Du skal dog være opmærksom på, at du selv står for administrative forhold, prissætning, forhandling, prøvekørsler og alt andet der følger med når du sælger bil privat. Brugte biler sælges ofte privat gennem hjemmesider såsom DBA.dk og Bilbasen.dk, på sociale medier eller gennem bekendte.

Før handlen kan træde i kraft, skal bilen omregistreres og slutsedlen skal underskrives. Slutsedler kan findes gratis online og når denne er underskrevet, kan handlen ikke fortrydes.

Huskeliste til privat salg

 • Lad ikke køber prøvekøre din bil alene
 • Tjekke, at køber har kørekort samt notere kørekortnummer
 • Sikre, at slutsedlen udarbejdes og underskrives
 • Vær sikker på, at bilen bliver omregistreret – dette kan gøres online på Motorregistrets hjemmeside eller via appen 'Ejerskifte'.
 • Benyt straksoverførsel via netbank til betaling, så begge parter ved at betalingen er godkendt
 • Notér købers oplysninger, så du kan kontakte køber, hvis noget slår fejl. Relevante oplysninger er fulde navn, adresse, kørekortnummer og kontaktoplysninger.

Hvis du vil spare tid og energi samt spare dig selv for besværet med papirarbejdet ved privat bilsalg, kan du sælge din brugte bil til en professionel bilforhandler. Når du sælger din bil til en forhandler, står forhandleren for det administrative arbejde og du slipper for adskillige opkald og useriøse bud. Det er desuden også forbundet med mere sikkerhed, når du sælger din bil til en bilforhandler. Her er der styr på hele processen, papirarbejdet, betaling og automatisk afmelding af din bil hos både forsikring og skat.

Følger du den helt klassiske metode, kan du køre rundt til forhandlerne i dit nærområde for at få den højeste pris på din brugte bil. Alternativt kan du sælge din brugte bil til en forhandler gennem Solgt.com. Her får du ikke bare en pris, som afspejler det lokale marked, men en pris, som afspejler det nationale marked.

Når du bruger Solgt.com til at sælge din brugte bil, slipper du for oprettelse af annoncer og profiler som ellers er typisk for online bilsalg. Derudover slipper du også for at køre rundt til dine lokale forhandlere for at indhente tilbud på din bil. Solgt.com garanterer et salg og hvis du ønsker at købe en ny bil i samme omgang, hjælper vores forhandlere gerne med det også.

Hvad er min bil værd?

Som sælger kan det være svært at prissætte sin egen brugte bil, særligt hvis man ikke har den store viden indenfor bilbranchen. Din brugte bils værdi afhænger af bilens mærke, model, kørte kilometer, udstyr, motor og selvfølgelig bilens stand. Når du selv prissætter din brugte bil, risikerer du at sætte prisen for lavt eller for højt. Hvis du sætter prisen for lavt, risikerer du at snyde dig selv for mange penge i salget. Hvis du derimod sætter prisen for højt, risikerer du, at ingen vil byde på din bil.

Det kan virke uoverskueligt og svært at undgå at blive snydt, når du sælger din bil privat. Solgt.com kan hjælpe dig med at prissætte din brugte bil, så du undgår at vurdere din egen bil selv. Når du bruger Solgt.com undgår du også at modtage adskillige useriøse bud, som er langt under prisen. Hos Solgt.com giver vi dig en garantipris, når bilen er inspiceret – det er den pris, du er garanteret for din bil.

Du kan nemt og hurtigt få en tilbudspris på din brugte bil ved at bruge vores vurderingsværktøj nedenfor. Denne pris forudsætter, at bilen er fejlfri i forhold til, hvad man kan forvente af en bil fra den pågældende årgang og kilometertal. Den endelige garantipris får du, når du, sammen med en af vores forhandlere, har inspiceret din bil for eventuelle oversete fejl og mangler.

Når du får din brugte bil vurderet hos Solgt.com, er prisen vurderet ud fra:
 • Oplysninger du har indtastet
 • Oplysninger om bilen, som indhentes gennem nummerpladen
 • Hvad tilsvarende biler er solgt til
 • At bilen er i fejlfri stand i forhold til årgang og kilometertal (både kosmetisk og mekanisk)
 • Gennemsnitlige udgifter i forbindelse med administration og videresalg

Du kan læse mere om hvordan vi vurderer bilerne og hvad der er inkluderet i en vurdering her.

Vil du sælge din bil med Solgt.com eller vide hvad din brugte bil er værd? Prøv vores vurderingsværktøj nedenfor og modtag en pris på SMS og e-mail indenfor 24 timer.

Udregn din bils tilbudspris helt gratis:

- dog kun nyere biler fra og med årgang 2000

Indtast venligst et gyldigt registreringsnummer. Se ofte stillede spørgsmål.
Danish License Plate

 

Kilder: FDM & Solgt.com

Af Laura Martens Christensen

Laura er Content- og kommunikationsansvarlig hos Solgt.com og har en bachelor i International Virksomhedskommunikation. Laura har i gennem de sidste to år undersøgt det danske bilmarked og skrevet et stort antal artikler herom for Solgt.com.

Laura har især fokus på at kommunikere til den almindelige bilejer, som kan have brug for tips og tricks til alt lige fra bilkøb og bilsalg til bilforsikring og vedligeholdelse. Derudover producerer Laura også indhold om varebiler, som er henvendt til erhvervskunder.

Har du spørgsmål?

Glimrende, så mangler vi lidt supplerende info om dig

Dine personlige data vil blive anvendt til at indhente en tilbudspris i overensstemmelse med aftalen. Læs mere om dette i vores persondatapolitik.
Hjælp