SÆLG DIN BIL

Hvordan
sælger du
din bil?

Indtast din bils nummerplade og udregn din bils tilbudspris

- dog kun personbiler fra og med årgang 2000
Indtast venligst et gyldigt registreringsnummer. Se ofte stillede spørgsmål.
Danish License Plate
Har du brug for hjælp? Klik her!
Icon Icon

Gratis og uforpligtende

Få en gratis og uforpligtende tilbudspris på din bil indenfor 24 timer.
Icon Icon

Nemt og hurtigt

Undgå besværlig oprettelse af profil og salgsannoncer.
Icon Icon

Garanteret salg

Vi garanterer et salg og pengene på din konto indenfor 3 hverdage efter handel.

Hvordan sælger jeg min bil?

Man kan få lyst til at skifte sin bil ud. Enten fordi man har et nyt behov, på grund af job eller familieforøgelse. Det kan også være fordi man har udset sig en ny, spændende model. Det behøver dog ikke betyde at din gamle bil fejler noget, for din brugte bil kan opfylde et behov for en anden. 

Vil du gerne sælge din bil? Der findes flere måder man kan gøre det på, men nogle er mere besværlige end andre. På denne side kan du læse meget mere om, hvordan du lettest kan sælge din bil til den bedste pris og på den letteste måde. 

Hvordan sælger jeg min bil i en privat handel? 

“Jeg sælger min bil!” Ofte ser man salgsannoncer for brugte biler på de sociale medier. Man kan nemlig vælge at sælge sin bil privat. Det kan foregå på nettet, i avisen eller gennem en du kender. Der er en del forholdsregler både køber og sælger skal tage, når man handler privat. Der udstedes blandt andet ikke samme garanti, som der gør når man handler gennem en forhandler. Derudover skal der udfyldes en omregistrering og underskrives en slutseddel, før handlen kan træde i kraft. Har bilen stået stille over en længere periode, skal den desuden til et obligatorisk syn på et værksted.

 

Udregn din bils tilbudspris helt gratis:

- dog kun nyere biler fra og med årgang 2000

Indtast venligst et gyldigt registreringsnummer. Se ofte stillede spørgsmål.
Danish License Plate

 

 

Slutsedler

En slutseddel skal bruges i både privat handel og når du køber bil gennem en forhandler. Slutsedlen færdiggør handlen, og den kan ikke fortrydes når sedlen er underskrevet. Slutsedler kan findes gratis på internettet.

Jeg vil sælge min bil til en forhandler

Hvis du ikke har erfaring med køb og salg af biler, er det en god idé at sælge din bil til en forhandler. En forhandler kan vurdere bilens pris, og giver dig en pris der er fair. Derudover tager forhandleren sig ofte af det praktiske, så du blot skal dukke op med bilen. 

Når du sælger din bil til en forhandler, er du omfattet af større sikkerhed end i en privathandel, og derfor er det ofte dette der anbefales, når du vil sælge din brugte bil.

Hvorfor vælge en forhandler gennem solgt.com? 

Når du vælger at sælge din bil gennem solgt.com, får du en øjeblikkelig vurdering af din bil. Det fungerer med vores kunstige intelligens, der sammenligner din brugte bil med lignende modeller med samme kilometertal og udstyrsniveau, og derigennem skaber en pris der er fair for dig og for forhandleren. 

Hos solgt.com kan du frit vælge mellem vores store udvalg af forhandlere i hele landet. Nedenfor kan du læse mere om et par af fordelene, ved at bruge solgt.com

Undgå at blive snydt

I en privat handel er det ikke unormalt at den mulige køber byder langt under den pris du har sat. Hos solgt.com får du en pris, der næsten er urokkelig, med mindre det viser sig at der er store mangler. Det giver dig en sikkerhed, når handlen bliver håndteret professionelt, og du er desuden sikker på at bilen er i orden, når den afleveres hos køberen. 

Du får den bedste pris

Fordi vores side sammenligner med lignende, brugte modeller, er du sikker på at få samme pris for din bil. Prisen udregnes ved at sammenligne med lignende handler i perioden, både på model, udstyrsniveau, kilometertal og andre vigtigt oplysninger. Du får en garantivurdering, som kan variere en lille smule, på baggrund af den undersøgelse der bliver lavet hos den forhandler du vælger. Der bliver derfor ikke skambudt eller underbudt, og du får en pris der matcher lignende modeller.

Hvordan fungerer omregistrering?

Omregistrering skal gøres af køberen af bilen. Det er derfor enten den private køber eller forhandlerens ansvar at omregistrere bilen indenfor tre uger, efter handlen er afsluttet. Indtil da betaler den forhenværende ejer afgift af bilen. Dette gøres hos enten hos Motorregisteret på nettet, hos en nummerpladeoperatør eller hos en motorekspedition. Hvis den nye køber ikke omregistrerer bilen indenfor tidsrammen, kan sælger gøre det ved at skrive til Skat. Det er derfor vigtigt at du som sælger altid får oplysninger som navn og adresse hos køberen af din brugte bil. 

Den letteste og hurtigste måde at gøre det på, er gennem Motorregisteret hos TastSelv. Til dette skal du blot bruge dit NemID. 

Før du sælger 

Der kan være nogle ting der er gode at huske, inden du sælger din bil. Dette gælder både i private handler og når du sælger din bil til en forhandler. Nedenfor giver vi nogle gode råd, så du er forberedt på processen. 

Tjek kilometertal

Tjek at kilometertallet er korrekt, før du sætter bilen til salg. Kilometertallet siger meget om bilens tilstand, og både forhandlere og private købere går op i dette tal. Det er med til at give en korrekt prissætning af din brugte bil. Jo lavere tallet er, des bedre en pris vil det ofte give. Vær dog opmærksom på at en bil godt kan være i god stand, selvom den har kørt mange kilometer. Når du vælger at sælge din bil gennem solgt.com, bruger vi også andre faktorer end kilometertallet, for at opnå den mest fair pris.

Fungerer bilen som den skal? 

En anden vigtig ting du skal være opmærksom på når du sælger din bil, er fejl og mangler. Det er vigtigt at du er realistisk omkring din bils tilstand, så køber ikke føler sig snydt. Nogle ting kan du selv tjekke, mens der i andre tilfælde skal en mekaniker ind over. 

Nogle af de ting du selv kan tjekke er: 

  • Dækmønster og slid
  • Lygter
  • Bilens udseende, både indvendigt og udvendigt
  • Radio, GPS og andet udstyr

Brug ikke udtryk som “uden mangler” og “perfekt stand”, hvis dette ikke er tilfældet. 

Fjern dine ting fra bilen

Vær sikker på at alle dine ting er taget ud af bilen, inden du afleverer den hos en forhandler eller privat køber. Det kan være solbriller, førstehjælpskasse, sikkerhedsvest og småting i sædelommerne. Derudover kan det være at GPS og kørecomputer skal nulstilles, så de ikke gemmer telefonnumre og adresser. Du kan ofte læse mere om dette i brugsvejledningen, ellers kan en mekaniker eller forhandler også hjælpe. 

Har du alle nødvendige oplysninger om køber? 

Vær sikker på at du har alle de nødvendige oplysninger om køberen, så du kan komme i kontakt med dem hvis pengeoverførslen slår fejl, eller hvis de glemmer at omregistrere bilen. Vigtig information er det fulde navn, adresse, kørekortnummer og kontaktoplysninger som e-mail og telefonnummer.