Dette kan tage op til 30 sekunder
Vi henter data på din bil
Indlæser...
Bilmarkedet

Fortsat høje priser på brugte biler

By 8. December 2021 October 16th, 2023 No Comments

Måske har du tidligere på året læst vores blogindlæg, som kunne berette om høje priser og mangel på brugte biler. Hvis du overvejer at sælge din brugte bil eller lade den indgå i en byttehandel, er der altså gode nyheder til dig. Der er nemlig fortsat mangel på mikrochips og det påvirker i den grad fortsat priserne på brugte biler.

Høje priser på brugte biler

På grund af de lange ventetider på nye biler, er flere danskere interesseret i at købe brugte biler. Den store efterspørgsel har resulteret i mangel på brugte biler, og derfor ser vi fortsat høje priser på brugte biler. Dette er altså en tendens, som forventes at fortsætte ind i 2022. Derfor lyder det gode råd, at du lige så godt kan købe en brugt bil nu eftersom priserne ikke ser ud til at falde foreløbig.

En fordel for dig, der ønsker at skifte den brugte bil ud

De høje priser på brugte biler går selvfølgelig særligt udover førstegangskøberne, men til gengæld kan det være en fordel for dig, som ønsker at sælge din brugte bil og måske også købe en anden. Mange forhandlere mangler brugte biler, og derfor kan du i flere tilfælde få en højere pris på din brugte bil.

De høje priser på brugte biler kan også være en fordel for dig, som ønsker at lade din brugte bil indgå i en byttehandel. Selvom prisen på den bil, du er på udkig efter, er steget, vil din brugte bil i de fleste tilfælde være steget tilsvarende. Køber du en ny bil, kan der også være en fordel, fordi priserne på nye biler ikke har ændret sig tilsvarende og hvis du endda køber en miljøvenlig bil såsom plug-in hybrid eller en elbil, er mange af disse også forholdsmæssigt billigere end de tilsvarende modeller med diesel- eller benzinmotor.

De mest eftertragtede biler

Helt generelt ses en stigning på priserne på brugte biler på omkring 20 procent. Det kan dog variere afhængig af den enkelte bil. Nogle biler er endda steget yderligere. Dette gælder for mikrobiler, MPV'er og SUV'er, som er særligt efterspurgte lige nu.

Vil du vide, hvad din bil er værd? Prøv vores online vurderingsværktøj nedenunder og besøg en af vores forhandlere til et vurderingseftersyn.

 

Udregn din bils tilbudspris helt gratis:

- dog kun nyere biler fra og med årgang 2000

Indtast venligst et gyldigt registreringsnummer. Se ofte stillede spørgsmål.
Danish License Plate

 

Kilde: Motor-magasinet og Jan Lang, Markedsanalytiker hos Bilbasen

Af Laura Martens Christensen

Laura er Content- og kommunikationsansvarlig hos Solgt.com og har en bachelor i International Virksomhedskommunikation. Laura har i gennem de sidste to år undersøgt det danske bilmarked og skrevet et stort antal artikler herom for Solgt.com.

Laura har især fokus på at kommunikere til den almindelige bilejer, som kan have brug for tips og tricks til alt lige fra bilkøb og bilsalg til bilforsikring og vedligeholdelse. Derudover producerer Laura også indhold om varebiler, som er henvendt til erhvervskunder.

Har du spørgsmål?

Glimrende, så mangler vi lidt supplerende info om dig

Dine personlige data vil blive anvendt til at indhente en tilbudspris i overensstemmelse med aftalen. Læs mere om dette i vores persondatapolitik.
Hjælp