Dette kan tage op til 30 sekunder
Vi henter data på din bil
Indlæser...
Bilmarkedet

Mikrochipkrise skaber varmt marked for danske bilejere

By 2. February 2022 October 16th, 2023 No Comments

Der er fortsat mangel på mikrochips og det har i den grad ramt de danske bilforhandlere, som har store udfordringer med at få leveret nye biler. Det har skabt et større fokus samt øget efterspørgsel på brugte biler på det danske marked og især nyere brugte biler er i høj kurs.

Mangel på biler på det danske marked

Der er lang leveringstid på mange af de nye biler, da der fortsat er stor mangel på mikrochips i hele Europa. Derfor har mange købere rettet blikket mod de brugte biler. Det har fået bilforhandlerne til at kæmpe for at få fat i brugte biler, hvilket gør, at de ofte er villige til at betale ekstra for at få fat i din brugte bil. Den øgede efterspørgsel skaber nemlig stor konkurrence, hvilket er med til at presse priserne på brugte biler op.

Sælgers marked

Forhandlerne mangler biler og er i mange tilfælde villige til at betale en højere pris for brugte biler. Det gør, at sælgeren har et rigtigt godt udgangspunkt. Og i denne situation er det altså dig, der er sælgeren. Du har dermed et rigtigt godt udgangspunkt, hvis du ønsker at sælge din brugte bil eller lade den indgå i en byttehandel.

Det er ikke kun i Danmark, der er mangel på biler. Hele Europa har været nødsaget til at kigge mod brugtbilsmarkedet og det forventes at der vil være udfordringer med leveringen af nye biler et godt stykke ind i 2022. Hvis tendenserne fortsætter som forventet, vil vi befinde os i sælgers marked i flere måneder endnu.

Hvad er min bil værd?

Overvejer du at sælge din brugte bil? Ved at bruge vores vurderingsværktøj nedenfor kan du få et tilbud og se, hvad din brugte bil er værd lige nu.

Alt du skal gøre, er at indtaste din nummerplade og nogle få andre oplysninger om din bil. Når du har sendt oplysninger ind til vores vurderingsrobot, modtager du en tilbudspris fra os på e-mail og SMS indenfor 24 timer. Lyder tilbuddet interessant, kan du booke tid til et vurderingseftersyn hos en af vores forhandlere. Her vil i gennemgå bilen sammen og tjekke bilens stand, eventuelle skader eller lignende. Prisen kan justeres en smule, hvis standen ikke er som forventet. Derefter vil du modtage en garantipris, som er den endelige pris du kan sælge din bil for. Det hele er ganske gratis og uforpligtende.

Få en vurdering herunder.

 

Udregn din bils tilbudspris helt gratis:

- dog kun nyere biler fra og med årgang 2000

Indtast venligst et gyldigt registreringsnummer. Se ofte stillede spørgsmål.
Danish License Plate

 

Kilde: Finans

Af Laura Martens Christensen

Laura er Content- og kommunikationsansvarlig hos Solgt.com og har en bachelor i International Virksomhedskommunikation. Laura har i gennem de sidste to år undersøgt det danske bilmarked og skrevet et stort antal artikler herom for Solgt.com.

Laura har især fokus på at kommunikere til den almindelige bilejer, som kan have brug for tips og tricks til alt lige fra bilkøb og bilsalg til bilforsikring og vedligeholdelse. Derudover producerer Laura også indhold om varebiler, som er henvendt til erhvervskunder.

Har du spørgsmål?

Glimrende, så mangler vi lidt supplerende info om dig

Dine personlige data vil blive anvendt til at indhente en tilbudspris i overensstemmelse med aftalen. Læs mere om dette i vores persondatapolitik.
Hjælp