Dette kan tage op til 30 sekunder
Vi henter data på din bil
Indlæser...
Ikke-kategoriseret

Rift om brugte biler giver høje priser

Der er mangel på brugte biler og det får priserne på biler i selv samme kategori til at stige. Det skyldes, at der lige nu bygges færre biler end tidligere blandt andet på grund af Corona, mangel på mikrochips og situationen i Ukraine. Derfor er der både rift om de nye og de brugte biler i hele verden. Faktisk er efterspørgslen så stor, at selv liggetiderne på dieselbiler falder. Læs med her, hvor vi giver dig en opdatering på det aktuelle marked i bilbranchen og vi ser på, hvilke biler der er hårdest ramt.

Hvorfor er der mangel på brugte biler?

Brugtbilssalget afhænger af salget af nye biler, da køberne af nye biler ofte sælger deres brugte biler samtidig. Derudover afgør salget af nye biler også, hvor mange brugte biler, der vil være på markedet om tre-fire år. Manglen på biler kan altså påvirke branchen i flere år, da markedet og produktionen af nye biler ikke er udrustet til den høje efterspørgsel.

I et interview med FDM fortæller Jan Lang, markedsanalytiker fra Bilbasen, at det er sandsynligt med et underskud af brugte biler mindst frem til 2025, og de høje priser forventes at stagnere eller stige. Det kan altså godt betale sig at give en lidt højere pris på bilen i dag.

Elbilerne er hårdt ramt

Særligt elbilerne er hårdt ramt lige nu og det skaber helt vilde priser på disse biler. Et eksempel på dette er Tesla Model 3, hvor udbuddet er halveret siden marts 2022 (fra 600 til 300 biler) og priserne er steget med 20-30.000 kr.

Der er stor efterspørgsel og det får de danske bilforhandlere til at købe dyrt ind, så de har biler at sælge, samtidig med at forbrugerne er villige til at give lidt højere priser for at få fat i deres drømmebil. Netop derfor kan du sandsynligvis også få en ekstra høj pris på din brugte bil, hvis du ønsker at sælge den. Flere danske bilejere, som har købt en ny bil for nyligt, vil sandsynligvis kunne sælge deres bil med et meget lille, eller intet, værditab om et eller to år. Især elbiler, som er købt før marts 2022, forventes at få et lavt værditab.

Hvilke biler er mindst ramt af høje priser?

Er du på udkig efter ny bil, kan det betale sig at undersøge markedet ekstra godt hjemmefra. Det er værd at kigge på, hvilke biltyper og bilmodeller, der er hårdest ramt af prisstigninger – det er nemlig ikke alle biler, der er lige hårdt ramt.

Som nævnt ovenfor er elbiler generelt svære at skaffe lige nu og er derfor steget markant i pris. Men faktisk er mikrobiler og MPV’er mere efterspurgte end elbiler i forhold til udbuddet af biler. Ønsker du at få fat i en af disse biler, skal du derfor med stor sandsynlighed enten væbne dig med tålmodighed eller have den store pung frem.

Til gengæld er der ikke helt lige så meget pres på minibiler, biler i mellemklassen og SUV’er. Her finder du et større udbud og priser, som ikke er stukket helt så meget i vejr som andre biltyper. Derudover lyder Jan Langs anbefaling at undgå de helt populære modeller. Ved at undgå disse, kan du slippe for de helt store prisstigninger og ventetider, da udbuddet sandsynligvis er større og efterspørgslen en smule lavere.

Sælg bil med Solgt.com

Hos Solgt.com hjælper vi dig gerne med dit bilsalg – også hvis du er på udkig efter en ny. Din bil kan nemlig også indgå i en byttehandel, når du sælger den gennem Solgt.com. Vores online bilvurdering er baseret på det aktuelle marked og priser på lignende biler. Når du har modtaget en tilbudspris, skal du booke en tid til et vurderingseftersyn hos en af vores forhandlere. Her vil I sammen gennemgå bilen for eventuelle skader. Vores forhandlere giver dig også gerne råd og vejledning til dit næste bilkøb.

Start dit bilsalg med en online bilvurdering herunder.

Udregn din bils tilbudspris helt gratis:

- dog kun nyere biler fra og med årgang 2000

Indtast venligst et gyldigt registreringsnummer. Se ofte stillede spørgsmål.
Danish License Plate

 

 

Kilder: FDM & Jan Lang, Markedsanalytiker fra Bilbasen

Har du spørgsmål?

Glimrende, så mangler vi lidt supplerende info om dig

Dine personlige data vil blive anvendt til at indhente en tilbudspris i overensstemmelse med aftalen. Læs mere om dette i vores persondatapolitik.