Dette kan tage op til 30 sekunder
Vi henter data på din bil
Indlæser...
Ikke-kategoriseret

Lavt salg af fabriksnye biler

Covid-19, mangel på mikrochips og høj inflation. Det er blot nogle af de udfordringer, som bilbranchen har oplevet de seneste to år – ligesom resten af samfundet. Det har skabt mangel på biler hos de danske bilforhandlere – og især nye biler er svære at få leveret fra fabrikkerne. Men hvordan står det til hos bilforhandlerne og hvad betyder det for danskerne, som ønsker at købe og sælge bil? Læs med herunder, hvor vi vil kigge ind i netop dette.

Lang leveringstid på fabriksnye biler

Mange danske bilforhandlere har svært ved at få fat i nye biler pga. nedsat produktion, hvilket giver lange leveringstider på disse biler. Det har stået på længe og har fået bilsalget til at falde markant, sammenlignet med samme periode sidste år. Faktisk blev der leveret hele 23,7 % færre nye biler i 1. halvår i 2022 end der blev leveret i 1. halvår i 2021. Det er netop også derfor bilforhandlerne har sat ekstra fokus på at få nye biler hjem til levering samt købe brugte biler ind, som kan sælges videre til andre kunder. Tendensen hos forhandlerne tyder nemlig på, at flere kunder er åbne for andre mærker eller modeller, hvis dette forkorter leveringstiden. Det samme gælder for nyere brugte biler, som lige nu er i høj kurs og et stærkt alternativ til en fabriksny bil.

Stor interesse i brugte biler

Den aktuelle markedssituation med lavt salg af fabriksnye biler giver større interesse for brugte biler. Dette gælder både for forhandlerne og kunderne. Som sagt er flere bilkøbere nemlig tilbøjelige til at købe en brugt bil, når de skal skifte bilen ud – især hvis det forkorter leveringstiden markant.

Næsten nye biler sælges i nogle tilfælde til højere pris end listeprisen på en tilsvarende fabriksny, i de tilfælde leveringstiden er ekstra lang. Det er uden tvivl ikke en holdbar situation, men fortæller godt om markedet lige nu.

Det giver dig, der overvejer at sælge din nyere brugte bil en god mulighed for at springe ind i markedet med en stor fordel. For din brugte bil er højst sandsynlig eftertragtet, specielt hvis du ejer en nyere brugt bil.

Forventer et mere normalt marked

Hos Solgt.com forventer vi at markedet falder mere til ro i takt med, at leveringssituationen normaliseres og efterspørgslen på nye biler måske også falder lidt i fald inflationen fortsætter. Det er der allerede nu flere indikationer på og meldinger fra fabrikkerne og forhandlerne.

De seneste uger har vi set lette prisfald på nogle brugte biler. Det er vel at mærke prisfald med udgangspunkt i historisk høje brugtbilspriser. Altså tyder det på at markedet normaliserer sig efter en lang periode med udsædvanlige priser.

Lad Solgt.com hjælpe dig med din brugte bil

Hos Solgt.com vurderer vi din bils værdi ud fra den aktuelle markedssituation og vi kan hjælpe dig med at sælge din brugte bil nemt, hurtigt og sikkert. Når vi vurderer din bil, bliver den sammenlignet med lignende modeller, som er til salg på det danske marked. På den måde kender du til værdien i det aktuelle marked.

Vil du også sælge?

Det er helt enkelt at sælge bil gennem Solgt.com. På blot tre trin kan du have solgt din brugte bil.

1

Beskriv din bil

Vi har brug for enkelte oplysning om dig og din bil:
- Bilens nummerplade
- Kilometerstand
- Status vedr. servicebog
- Kontaktoplysninger
2

Modtag tilbudspris og book tid til inspektion

Du modtager en tilbudspris på SMS og e-mail indenfor 24 timer – dog ofte hurtigere. I samme besked er der et link, hvor du kan booke tid til inspektion hos en forhandler tæt på dig.
3

Inspektion hos din lokale forhandler

Når du møder op til inspektion, vil en forhandler gennemgå bilen for evt. skader på bilen sammen med dig. Forhandleren tjekker også bilens stand og udstyr. Her kan tilbudsprisen justeres en smule inden du modtager den endelige garantipris.

Udregn din bils tilbudspris helt gratis:

- dog kun nyere biler fra og med årgang 2000

Indtast venligst et gyldigt registreringsnummer. Se ofte stillede spørgsmål.
Danish License Plate

 

Kilder: Finans & Motor-magasinet

Har du spørgsmål?

Glimrende, så mangler vi lidt supplerende info om dig

Dine personlige data vil blive anvendt til at indhente en tilbudspris i overensstemmelse med aftalen. Læs mere om dette i vores persondatapolitik.