Dette kan tage op til 30 sekunder
Vi henter data på din bil
Indlæser...
Ikke-kategoriseret

Hvordan går det med bilmarkedet?

Bilmarkedet har i længere tid været vendt på hovedet med tårnhøje priser, stor efterspørgsel og mangel på biler i forretningerne. De nyeste tal fra Bilinfo og Bilbasen viser dog, at branchen er på vej tilbage mod normalen. Hvad betyder det for de private bilsælgere og købere? Læs med her, hvor vi giver dig en opdatering på det danske bilmarked.

Normalt prisniveau er positivt tegn

Som nævnt ovenfor er bilbranchen på vej mod mere normale prissætninger igen. Selvom det betyder lavere priser for mange brugte biler, er det et positivt tegn. Det betyder nemlig også, at nyere brugte biler ikke længere koster mere end en tilsvarende ny bil, som det er set på flere modeller det seneste år. Hvor vi tidligere har meldt om sælgers marked, ser vi nu en bilbranche som i langt højere grad er købers marked. Dette skyldes at efterspørgslen tidligere var så meget større end udbuddet på mange biler, mens der nu er et stigende udbud og efterspørgslen er let faldende. Især på nyere brugte elbiler er udbuddet steget markant.

Så vi bevæger os over mod købers marked, hvor køberne i højere grad har mulighed for at forhandle med sælgeren/forhandleren. Dette er en fordel for køberen, som måske kan indgå en bedre handel.

Værd at huske er dog, at prisjusteringerne ikke kun påvirker den bil du ønsker at købe. Den bil du ønsker at sælge, kan også være påvirket. Men den største prisændring (fald) er dog på de nyere brugte biler og specielt på elbilerne.

Hvilke biler er ramt af prisjusteringer?

Prisjusteringerne gør sig gældende på hele det danske bilmarked generelt, men særligt elbiler er ramt af større nedjusteringer. Ifølge Bilbasen er det elbilerne som er hårdest ramt af både flest og største prisjusteringer. Hvis du er ude efter en elbil, er det altså ikke et dumt tidspunkt. Fabriksnye elbiler forventes at stige i pris de kommende år, pga. de løbende afgiftsstigninger som er planlagt. Derfor er det også sandsynligt, at brugte elbiler vil holde et pænt prisniveau/et lavt værditab de kommende år. Beholder du elbilen i flere år, kan det endda vise sig, at værditabet bliver mindre end på andre biler, f.eks. en ny dieselbil.

Modsat de nyere elbiler, er de lidt ældre benzin og diesel biler mindre påvirket. Både fordi mange af dem ikke har oplevet så store prisstigninger de seneste år, men også fordi de typisk har en lavere pris, hvor der jo er lidt mindre at give af. Det er godt for dig der ønsker at sælge den gamle og evt. købe en nyere brugt bil.

Det nye prisniveau kan skabe forvirring

Indtil alle forhandlere har rettet priserne ind, vil der være en større forskel i udbudsprisen på bilerne, der lige nu er til salg. Dette kan skabe forvirring, for hvilken pris er så den rette? Står du overfor dette scenarie, når du skal sælge din bil, bør du huske på, at det sjældent er den dyreste bil, der bliver solgt. Biler, som er sat til salg til en højere pris, vil ofte have længere liggetider  og være nødsaget til at lave nedjusteringer senere eller i forbindelse med en handel.

Hos Solgt.com mærker vi fortsat stor efterspørgsel på at få solgt brugte biler, så selvom der ikke bliver købt helt så mange biler, er der stadig mange, der ønsker at sælge den gamle. Dette kan være fordi der ikke længere er behov for to biler, hvis man ønsker at skifte til en nyere og bedre udgave eller der opstår et behov for en bil, der er billigere i drift. Der er mange forskellige årsager til at ønske at sælge sin brugte bil – uanset hvad, er Solgt.com klar til at hjælpe.

Solgt.com hjælper med at prissætte biler så det passer til det aktuelle marked

Har du brug for hjælp til at finde ud af, hvad din bil er værd? Solgt.com kan hjælpe dig med at finde den rette pris på netop din bil og er du interesseret, hjælper vi dig også med at gennemføre salget nemt, hurtigt og enkelt.

Ønsker du et bilsalg gennem Solgt.com, starter dit salg med en online tilbudspris. Derefter besøger du en af vores forhandlere til en inspektion før du får den endelige garantipris. Herfra beslutter du om du ønsker at sælge eller ej. Uanset er det gratis og uforpligtende.

 

Udregn din bils tilbudspris helt gratis:

- dog kun personbiler fra og med årgang 2000

Indtast venligst et gyldigt registreringsnummer. Se ofte stillede spørgsmål.
Danish License Plate

 

Kilde: Bilbasen

Har du spørgsmål?

Hjælp

Glimrende, så mangler vi lidt supplerende info om dig

Dine personlige data vil blive anvendt til at indhente en tilbudspris i overensstemmelse med aftalen. Læs mere om dette i vores persondatapolitik.