Dette kan tage op til 30 sekunder
Vi henter data på din bil
Indlæser...
Bilmarkedet

Hvordan går det med bilmarkedet?

By 9. February 2023 October 16th, 2023 No Comments

Fra 2015 til 2021 blev der år efter år sat salgsrekorder på brugtbilsmarkedet. I 2022 blev der solgt 381.000 brugte biler i Danmark, hvilket er en nedgang på 14,7% sammenlignet med 2022. Der blev altså sat en stopper for rekordstimen, men hvad er årsagen til dette og hvordan går det egentlig med brugtbilssalget?

Brugtbilsmarkedet i 2022

2022 brød med rekordstimen for brugtbilsmarkedet og overordnet set skyldes dette et lavt udbud og høje priser på brugte biler. Derudover så vi under Corona nedlukningerne, hvordan flere danskere købte en personbil som erstatning til offentlig transport. Da Corona ikke fylder helt så meget i samfundet længere, ser vi ikke helt så meget til denne gruppe i markedet længere. Læg dertil mere tilbageholdende forbrugere pga. den høje inflation og usikkerhed omkring renter m.v.

Det er også værd at bemærke, at en forudsætning for et højt brugtbilssalg er et højt salg af nye biler. Salget af nye biler faldt dog med 20% fra 2021 til 2022, der blandt andet skyldes de store udfordringer med levering af nye biler. Denne statistik ser dog ud til at vende igen efter der i januar blev solgt over 1.000 biler mere end januar 2021. Hos Solgt.com har vi også oplevet stor interesse for brugte biler i årets første måned, så det tyder på et godt år for bilbranchen.

Forventninger til 2023

Det forventes at brugtbilsmarkedet i 2023 vil være understøttet af et større udbud og lavere priser, som forventes at tiltrække flere kunder igen. Fra foråret 2022 og frem til årsskiftet steg udbuddet markant med omkring 11.000 biler på Bilbasen og vi forventer, at udbuddet forbliver relativt konstant i løbet af året.

Brugtbilsmarkedet er stabilt i priser og udbud

Tesla begyndte året med markante prisjusteringer på nye biler og dette skabte for en stund et meget usikkert marked, hvor konkurrenterne havde vidt forskellige reaktioner og modtræk. Prisjusteringerne påvirkede også priserne på brugte elbiler, men markedet er dog allerede nu blevet markant mere stabilt og der er solgt mange elbiler – både Tesla og fra konkurrerende mærker.

Desuden har januar budt på en stigning på 10,7% på antallet af nyregistrerede personbiler, som er en god start på det nye år. De seneste år har vi flere gange meldt om lange leveringstider på nye biler, men også dette ser ud til at løsne op. Det betyder altså, at vi kan begynde at se frem til mere normale tider, der både indebærer et stabilt prisniveau og udbud samt kortere leveringstider på nye biler.

Store forventninger til elbilerne i 2023

I januar 2023 stod elbilerne for hele 21% af nybilsalget, og antallet af solgte biler i januar er steget markant siden samme måned sidste år. Elbilerne brager altså frem i danskernes bevidsthed, hvilket også skyldes, at bilerne er blevet mere modne i deres teknologi. Elbilerne har i løbet af 2022 også overhalet de ellers populære plug-in hybrider. Et øget fokus på den grønne omstilling har også fået bilproducenterne til at udvikle nye teknologier til benzin- og dieselbiler. Ifølge adm. direktør i De Danske Bilimportører, Mads Rørvig, er CO2-udledningen fra nye danske biler faldet med 37% sammenlignet med 2019. De nye teknologier for alle biltyper er dermed en del af løsningen, der skal sikre, at vi når klimamålsætningen.

Vil du sælge din bil nemt og sikkert?

 

Udregn din bils tilbudspris helt gratis:

- dog kun nyere biler fra og med årgang 2000

Indtast venligst et gyldigt registreringsnummer. Se ofte stillede spørgsmål.
Danish License Plate

 

Kilder: Bilinfo & De Danske Bilimportører

Af Laura Martens Christensen

Laura er Content- og kommunikationsansvarlig hos Solgt.com og har en bachelor i International Virksomhedskommunikation. Laura har i gennem de sidste to år undersøgt det danske bilmarked og skrevet et stort antal artikler herom for Solgt.com.

Laura har især fokus på at kommunikere til den almindelige bilejer, som kan have brug for tips og tricks til alt lige fra bilkøb og bilsalg til bilforsikring og vedligeholdelse. Derudover producerer Laura også indhold om varebiler, som er henvendt til erhvervskunder.

Har du spørgsmål?

Glimrende, så mangler vi lidt supplerende info om dig

Dine personlige data vil blive anvendt til at indhente en tilbudspris i overensstemmelse med aftalen. Læs mere om dette i vores persondatapolitik.
Hjælp