Dette kan tage op til 30 sekunder
Vi henter data på din bil
Indlæser...
Varebiler

Miljøzoner varebiler

By 29. June 2023 October 16th, 2023 No Comments

Miljøzonekrav for varebiler trådte i kraft den 1. juli 2020 og fra 1. juli 2023 træder nye miljøzoneregler i kraft for varebiler. Det betyder, at varebiler skal være indregistreret den 1. september eller senere for lovligt at kunne anvendes i miljøzoner. Opfylder din bil ikke dette? Læs med her for at finde ud af, hvordan din varebil kan opfylde kravene på anden vis.

Miljøzonekrav for varebiler

Regler fra den 1. juli 2022

Varebiler, der er indregistreret den 1. januar 2012 eller senere, kan lovligt anvendes i miljøzoner.

Regler fra den 1. juli 2023

Varebiler, der er indregistreret den 1. september 2016 eller senere, kan lovligt anvendes i miljøzoner.

Hvis din varebil ikke opfylder dette krav, skal varebilen have et partikelfilter monteret eller som minimum opfylde Euronorm 5. Reglerne gælder for alle dieseldrevne varebiler – uanset om bilen har hvide eller gule plader.

Har din varebil fået monteret et partikelfilter, skal dette registreres i Køretøjsregisteret (DMR). En varebil opfylder kravet om partikelfilter, hvis bilen er Euronorm 5. I DMR kan du tjekke din bils Euronorm.

Ønsker du at tjekke om din varebil lever op til miljøzonekravene? Tjek dette ved at klikke på knappen nedenfor.

Indtast varebilens nummerplade og udfyld kontaktoplysninger

Indtast venligst et gyldigt registreringsnummer. Se ofte stillede spørgsmål.
Danish License Plate
Tilføj flere biler

Ønsker du at få vurderet mere end 5 biler, så klik her.

Undtagelser fra miljøzoneregler

Tre kategorier af varebiler er undtaget reglerne for kørsel i miljøzoner i varebiler. Se de undtagende biler her:

  • Køretøjer, der er registreret i Danmark til veterankørsel. Dette skal fremgå af DMR
  • Køretøjer, der er registreret i udlandet, som er mere end 30 år gamle
  • Køretøj, der benyttes af forsvaret, politiet, redningsberedskabet eller lignende nødtjenester, hvis det sædvanligvis ikke anvendes i miljøzone, og der er opstået ekstraordinært behov for anvendelse i en miljøzone, eller køretøjet her anvendes til øvelse

Overtrædelse af miljøzonekrav

Hvis du ikke overholder kravene for kørsel i miljøzonerne, får du en bøde på 1.500 kr.

Eftermontering af partikelfilter

Ønsker du at få eftermonteret et partikelfilter på din varebil, skal du kontakte et værksted. Når dette er monteret, skal bilen nemlig synes.  I synshallen testes det nye filter og de sørger også for at registrere partikelfilteret i DMR.

Varebiler kan få eftermonteret et åbent eller et lukket partikelfilter. Der er ikke krav til, hvilket partikelfilter, der skal monteres for at opfylde miljøzonekravene. Du skal dog være opmærksom på, at ikke alle partikelfiltre er godkendt til alle bilmodeller. Derfor kan nogle varebiler være nødsagede til at få monteret et lukket partikelfilter, som typisk er dyrere.

Et åbent partikelfilter er billigere, men de filtrerer derimod ikke lige så godt. Disse kan typisk bestilles og monteres på dit værksted, imens et lukket partikelfilter skal bestilles hos specialiserede partikelfiltermontører. Det kan dog monteres på langt de fleste køretøjer.

Ved at trykke på knappen nedenfor, kan du finde ud af, om din bil kan få eftermonteret et godkendt, åbent partikelfilter.

Af Laura Martens Christensen

Laura er Content- og kommunikationsansvarlig hos Solgt.com og har en bachelor i International Virksomhedskommunikation. Laura har i gennem de sidste to år undersøgt det danske bilmarked og skrevet et stort antal artikler herom for Solgt.com.

Laura har især fokus på at kommunikere til den almindelige bilejer, som kan have brug for tips og tricks til alt lige fra bilkøb og bilsalg til bilforsikring og vedligeholdelse. Derudover producerer Laura også indhold om varebiler, som er henvendt til erhvervskunder.

Har du spørgsmål?

Glimrende, så mangler vi lidt supplerende info om dig

Dine personlige data vil blive anvendt til at indhente en tilbudspris i overensstemmelse med aftalen. Læs mere om dette i vores persondatapolitik.
Hjælp

Hov, det ser ud som om du ønsker at sælge mere end 5 biler!

Tag venligst personlig kontakt til solgt.com