Dette kan tage op til 30 sekunder
Vi henter data på din bil
Indlæser...
Varebiler

Guide til indretning af varebil

By 16. October 2023 November 6th, 2023 No Comments

Indretningen af din nye varebil kan være kompliceret at gennemskue, og der er mange ting, du bør overveje, når du skal indrette bilen. Varebilens indretning afhænger også af dit erhverv. Det er nemlig meget forskel på forskellige håndværkeres behov, og derfor findes der også forskellige løsninger – eksempelvis har blikkenslagere, tømrer, malere og kloakmestre vidt forskellige behov. Derfor skal du også have dine behov in mente, når du læser vores seks råd til indretning af varebiler nedenfor.

Indtast varebilens nummerplade og udfyld kontaktoplysninger

Indtast venligst et gyldigt registreringsnummer. Se ofte stillede spørgsmål.
Danish License Plate
Tilføj flere biler

Ønsker du at få vurderet mere end 5 biler, så klik her.

1 Det skal være let tilgængeligt

En hovedregel er, at bilen skal have så mange døre som muligt. Varebilen kommer typisk med en skydedør i højre side som standard, men det kan altså være en meget god idé at have to sidedøre i sin håndværkerbil. Det giver nemlig væsentlig bedre adgang til udstyret, som er mere tilgængeligt på den måde. De to sidedøre gør nemlig, at du kan nå alt udstyr uden at skulle kravle ind og ud af bilen hver gang. De sparer dig altså både for tid og besvær.

Derudover vil du ofte få mulighed for at vælge mellem en stor bagklap eller to døre bagi. Her er det en klar fordel at vælge to døre – endnu engang på grund af tilgængeligheden af dit udstyr. Det er nemlig lettere at åbne. Hvis du skal laste paller med én stor bagklap, kan denne komme i vejen for trucken.

2 Dedikeret plads til grejet

Når du vælger, hvordan din varebil skal indrettes, giver det også god mening at overveje, hvor alt dit udstyr skal stå. Du skal altså sørge for, at der er faste pladser til alt det, du ved du skal have med i bilen. Det kan være alt lige fra, at der skal være et rum til stiger, rør eller lignende, så de kan sidde fast og en plads til dine bukke, så du nemt kan få fat i dem til hylder med plads til boremaskine, støvsuger, sav eller andet værktøj og skuffer til skruer og andre mindre materialer. Tænk det hele igennem inden du afgør indretningen, så du ved, hvad du skal gøre af værktøj, materialer og andet udstyr.

3 Din varebil indretning skal gøre dine ting let tilgængeligt

Du bruger dit værktøj hver dag, og derfor skal det være let at få fat i, hvilket kræver den rigtige indretning. Du bliver lynhurtigt træt af at kravle rundt i varebilen efter værktøj flere gange dagligt. Derfor er det vigtigt, at det du bruger mest, er let at få fat i. Du kan for eksempel placere det lige inden for sidedøren mod varebilens hjulkasse, hvor der kan være plads til elektriske værktøjer, skruer, bits eller lignende. En skræddersyet bilindretning kan være fordelagtigt at anvende så du får en optimal udnyttelse af pladsen i dit køretøj.

Du kan med fordel spørge indretningsfirmaet til råds, så de kan dele deres erfaringer med dig ift. netop din type af forretning. Men der er med de rette placeringer af værktøj tid at spare!

4 Hylder er guld værd

Har du mange materialer med rundt i varebilen, når du skal ud til kunder? Så kan det være en god idé med mange hylder i varebilen. På den måde er det let at opbevare de mange forskellige materialer. Også her skal du gennemtænke dit eget behov. Der skal nemlig være plads til det hele – også de store ting, men det er ofte lettest at holde orden i bilen, hvis der er lav hyldeafstand.

5 Placer tingene godt

Af sikkerhedsmæssige årsager bør du placere tingene korrekte i bilen. Du bør pakke de tunge ting nederst og gerne foran bagakslen i bilen, så de ikke skal løftes så langt, når de skal ud af bilen. På den måde sikrer du også du og/eller dine medarbejdere det bedste arbejdsmiljø og optimerer varebilens køreegenskaber.

6 Spænd løse ting fast

Hvis du kører men materialer eller tunge kasser i varerummet, bør du spænde det fast. Det kan være en irriterende opgave, men du bliver glad for at have brugt et par minutter på dette, hvis du skulle lave en hård opbremsning eller undvigemanøvre. Hvis tingene ikke er spændt fast, risikerer du at bliver mast mellem ryglænet, sikkerhedsselen og rattet, hvilket kan give store skader. Brug altid gerne lidt ekstra tid på din sikkerhed i trafikken.

Af Laura Martens Christensen

Laura er Content- og kommunikationsansvarlig hos Solgt.com og har en bachelor i International Virksomhedskommunikation. Laura har i gennem de sidste to år undersøgt det danske bilmarked og skrevet et stort antal artikler herom for Solgt.com.

Laura har især fokus på at kommunikere til den almindelige bilejer, som kan have brug for tips og tricks til alt lige fra bilkøb og bilsalg til bilforsikring og vedligeholdelse. Derudover producerer Laura også indhold om varebiler, som er henvendt til erhvervskunder.

Har du spørgsmål?

Glimrende, så mangler vi lidt supplerende info om dig

Dine personlige data vil blive anvendt til at indhente en tilbudspris i overensstemmelse med aftalen. Læs mere om dette i vores persondatapolitik.
Hjælp