Dette kan tage op til 30 sekunder
Vi henter data på din bil
Indlæser...
Ikke-kategoriseret

Hvad kan du få i kørselsfradrag?

By 26. February 2024 No Comments

Det er ikke uden betydning, når man skal godtgøre, hvor meget kørselsfradrag, man kan få dækket. Omkostningerne kan være en vigtig økonomisk hjælp, når man kører bil eller offentlig transport til og fra arbejde. Derfor er det ment som en kompensation for de udgifter, man måtte holde ved ens arbejdstur.

Hvad er et kørselsfradrag? 

Nogen kalder også et kørselsfradrag for et befordringsfradrag. Det er en skattefordel, som man kan få, hvis man har langt til og fra arbejde. Det bliver beregnet årligt ud fra antallet af kilometer mellem ens bopæl og arbejdsplads. 

Beregning og afstand ved kørselsfradrag 

Der er en række betingelser du skal opfylde for at være berettiget til kørselsfradrag. Din køretur på arbejde skal være over 12 km fra din bopæl til arbejdspladsen, så det samlet set overstiger 24 km tur/retur. 

Skattestyrelsen har fastsat satserne for kørselsfradraget afhængig af antallet af kilometer, man rejser. Fradraget skal du ikke selv regne ud. Det vil Skattestyrelsen automatisk gøre, hvis du har indberettet dine transportoplysninger korrekt i din forskudsopgørelse. 

Satser for kørselsfradrag  

Hvis du for eksempel bor i Aarhus og arbejder i Horsens hver dag, vil din daglige kørsel i bil være ca. 102 km. 

Det betyder dog ikke, at du kan gange dette fradrag med 365 dage, da du med stor sandsynlighed ikke er på arbejde alle årets dage. Derfor bør du finde frem til, hvad du nøjagtigt kører om året. Du kan eventuelt notere det i en notesbog, så du ikke skal gøre det inden din årsopgørelse. 

Se satserne for kørselsfradrag i tabellen nedenfor.  

Transporttid pr. dag 

Fradrag pr. Km/dag i 2024 

0-24 km 

0 kr. 

25-120 km 

2,23 kr. 

Over 120 km 

1,12 kr. (2,23 kr. i yderkommuner) 

 

For at beregne, hvad du kan få udbetalt, vil regnestykket hedde: 

102 km (kørte km) - 24 km (minimumsgrænsen for kørsel) = 78 km x 2,23 kr (satsen). Pr. Km = 173,94 kr. 

Tidspunkter for udbetaling 

Kørselsfradraget er påvirket af størrelsen på ens individuelle skattefradrag, men bliver udbetalt som et særligt beløb. Derfor betyder det også, at hvis man har krav på et kørselsfradrag, vil man samtidig betale mindre i skat i løbet af året. 

Hvis du vil sikre dig at få kørselsfradrag, skal man angive det i ens forskudsopgørelse - også, hvis der er sket ændringer i ens transporttid, eller har glemt at indmelde kilometerne. Hvis du har glemt at skrive det ind i løbet af året, bør du huske det, når du laver din årsopgørelse. Her vil den blive reguleret korrekt, og du kan dermed få tilbagebetalt et beløb, hvis man har betalt for meget i skat i løbet af året. 

Sådan sikrer du dit fradrag 

For at sikre, du får den rigtige kørsel indskrevet og de rigtige penge udbetalt, er det vigtigt, at man løbende opdaterer ens forskudsopgørelse med de forventede omkostninger. 

Hvis du i løbet af året skifter bopæl, dit arbejde skifter adresse eller du får et ny arbejde, skal du huske at opdatere din forskudsopgørelse og oplysningerne derinde. Samtidig er det vigtigt, at du tjekker din årsopgørelse igennem, når den bliver tilgængelig, for at sikre, at alt er korrekt indtastet. 

Udregn din bils tilbudspris helt gratis:

- dog kun nyere biler fra og med årgang 2000

Indtast venligst et gyldigt registreringsnummer. Se ofte stillede spørgsmål.
Danish License Plate

Af Amalie Andrea Lundberg 

Amalie er Content- og kommunikationsmedarbejder hos Solgt.com og er i gang med en bachelor i International Virksomhedskommunikation. Amalie har allerede erfaring med kommunikation og interesse for bilbranchen. 

Amalie vil gerne fokusere på, hvordan børnefamilien eller den almindelige bilejer får bedst mulig information omkring bilmarkedet. Derudover producerer Amalie også indhold på sociale medier og hjemmesiden til nytte for erhvervskunden, der gerne vil være godt kørende. 

Har du spørgsmål?

Glimrende, så mangler vi lidt supplerende info om dig

Dine personlige data vil blive anvendt til at indhente en tilbudspris i overensstemmelse med aftalen. Læs mere om dette i vores persondatapolitik.
Hjælp