Dette kan tage op til 30 sekunder
Vi henter data på din bil
Indlæser...
Bilmarkedet

Se hvor tilfredse de danske bilejere er

Hvert år udfører FDM en AutoIndex-undersøgelse, hvor de undersøger de danske bilejeres tilfredshed. I AutoIndex-undersøgelsen bliver danske bilejere bedt om at vurdere, hvor tilfredse de er med deres bil, forhandler og værksted. Læs mere om undersøgelsen herunder.  

Tilfredsheden falder for andet år i træk

For at år i træk har AutoIndex-undersøgelsen vist, at danskernes gennemsnitlige tilfredshed er faldet. Kun fire ud af 23 bilmærker har fået en bedre score end 2023.  

Et af de mærker, der er i fremgang, er Suzuki, som har rykket sig fra en 11. plads til en 6. plads. Selvom det kan virke overraskende, så forklarer Motors biltekniske redaktør, Søren W. Rasmussen dette med mærkets driftsikre og økonomiske biler samt Suzukis gode garanti. Og i en tid, hvor der er stort fokus på netop økonomi, skal man altså ikke underkende betydningen heraf. Derudover bød undersøgelsen på fremgang til Nissan, Opel og Ford.  

Stor tilbagegang for Tesla og Skoda

I den anden ende finder vi blandt andet Tesla og Skoda, som begge er gået omkring 4 % tilbage i forhold til samme undersøgelse sidste år.  

Selvom Tesla var det mest solgte bilmærke i 2023 betyder det desværre ikke, at der er stor tilfredshed blandt bilejerne. Undersøgelsen indikerer nemlig, at det populære bilmærke ikke kan leve op til de gode salgstal. Tesla er gået fra en 10. plads i 2023 til en 19. plads i 2024.  

Også Skoda er væltet ned af listen og er gået fra en 6. plads til en 16. Plads i årets undersøgelse. Skodas billigste model, Citigo, er udgået og dette kan have påvirket bilejernes tilfredshed. Mde deres dyrere modeller har Skoda ikke på samme måde ramt balancen mellem pris og kvalitet, hvilket Skoda bøder for i AutoIndex-undersøgelsen. 

Se resultaterne for 2024 og 2023

Grafen nedenfor viser bilejernes samlede tilfredshed med deres bilmærke på en skala på op til 1.000 indekspoint. 

Bemærk at bilmærket Cupra er med i undersøgelsen i 2024 for første gang, hvor Mitsubishi ikke deltog.  

BMW-ejerne er mest tilfredse med bilens egenskaber

Den gennemsnitlige tilfredshed med bilens egenskaber er faldet med 0,7%. Også her finder vi de største fald ved Skoda og Tesla. Skoda falder fra en 9. plads til en 15. Plads, imens Tesla går fra en 5. plads til en 10. Plads.  

De eneste bilmærker, der oplever fremgang, er Honda, Suzuki og Nissan, men på trods af det, er det altså BMW-ejerne, der er mest tilfreds med bilens egenskaber. Derefter kommer ejerne af biler fra Mercedes-Benz og Volvo.  

Se resultaterne for bilejernes tilfredshed med bilens egenskaber i 2024 i grafen nedenfor.  

Toyotas forhandlere klarer sig bedst

I denne del af undersøgelsen er og bliver Toyota overlegne. Toyota ender nemlig på en førsteplads, når det gælder bilejernes tilfredshed med forhandleren – hvilket de i øvrigt har gjort i samtlige undersøgelser siden 2003. 

I den anden del af forhandlerundersøgelsen er Tesla, som er gået tilbage med hele 5%. Se resultatet herunder. 

Gennemsnitstilfredsheden med værkstederne falder mest

I denne delundersøgelse, hvor FDM har kigget på bilejernes tilfredshed med værkstederne, ser vi det mest markante fald af den gennemsnitlige tilfredshed. Audi har dog mest tilbagegang med et fald på 5,1% sammenlignet med 2023. Det får bilmærket til et rykke til bunds sammen med Tesla og Fiat.  

Til tops ser vi igen Toyota, som også i denne kategori har været trofast på førstepladsen i alle årene. Toyota får - ligesom seks andre mærker - fremgang. De andre mærker med fremgang er Opel, Dacia, Suzuki, Nissan og Citroën. Se hvordan bilmærkerne placerede sig på baggrund af værkstedernes evner herunder.  

Udregn din bils tilbudspris helt gratis:

- dog kun nyere biler fra og med årgang 2000

Indtast venligst et gyldigt registreringsnummer. Se ofte stillede spørgsmål.
Danish License Plate

Af Laura Martens Christensen

Laura er Content- og kommunikationsansvarlig hos Solgt.com og har en bachelor i International Virksomhedskommunikation. Laura har i gennem de sidste to år undersøgt det danske bilmarked og skrevet et stort antal artikler herom for Solgt.com.

Laura har især fokus på at kommunikere til den almindelige bilejer, som kan have brug for tips og tricks til alt lige fra bilkøb og bilsalg til bilforsikring og vedligeholdelse. Derudover producerer Laura også indhold om varebiler, som er henvendt til erhvervskunder.

Har du spørgsmål?

Glimrende, så mangler vi lidt supplerende info om dig

Dine personlige data vil blive anvendt til at indhente en tilbudspris i overensstemmelse med aftalen. Læs mere om dette i vores persondatapolitik.
Hjælp