Nummerplade tjek

Tjek nummerpladen inden at du sælger

Indtast din bils nummerplade og udregn din bils tilbudspris

- dog kun personbiler fra og med årgang 2000
Indtast venligst et gyldigt registreringsnummer. Se ofte stillede spørgsmål.
Danish License Plate
Har du brug for hjælp? Klik her!
Icon Icon

Gratis og uforpligtende

Få en gratis og uforpligtende tilbudspris på din bil indenfor 24 timer.

Icon Icon

Nemt og hurtigt

Undgå besværlig oprettelse af profil og salgsannoncer.

Icon Icon

Garanteret salg

Vi garanterer et salg og pengene på din konto indenfor 3 hverdage efter handel.

Nummerplade tjek

Se hvad kunderne siger:

Har du brug for et nummerplade tjek? Med et nummerplade tjek kan man få indblik i en bils oplysninger, historik og Euronorm. Man kan også sælge sin bil med et nummerplade tjek. Læs mere herunder om, hvad du kan bruge et nummerplade tjek til og hvordan du kan tjekke din nummerplade.  

Har du fået øje på en brugt bil? Undgå dumme fejl med et nummerplade tjek 

Når du overvejer at købe en brugt bil, er der en række ting, der er vigtige at undersøge. Mange af de ting kan du undersøge ved hjælp af et nummerplade tjek på hjemmesider som Altombilen.dk eller Biltorvet. Derfor kan du med et nummerplade tjek undgå at begå store fejl i dit bilkøb. Du kan blandt andet se bilens Euronorm, om der er gæld i bilen, hvornår bilen skal synes, beregne bilens vægtafgift og sælge din bil.

5 ting du kan bruge et nummerplade tjek til 

Du kan se næsten alt om en bil, når du laver et nummerplade tjek. Så længe bilen er på danske nummerplader, giver en enkelt nummerplade søgning adgang til information om, hvorvidt bilen er leaset, om den er importeret eller om den er anvendt som demokøretøj hos en forhandler. Denne kategori omhandler ejerskabet af bilen, men faktisk kan du se meget mere end det. Du kan se en liste her over ting du kan finde ud af med et nummerplade tjek og nedenfor har vi udpenslet 5 ting, som du kan bruge et nummerplade tjek til. 

 

Det kan du med et nummerplade tjek:

 • Bilens Euronorm  
 • Må bilen køre i miljøzoner? 
 • Hvad koster bilen i vægtafgift? 
 • Bilens sikkerhed 
 • Er der gæld i bilen? 
 • Hvornår skal bilen synes? Og hvornår blev den sidst synet? 
 • Hvor langt kører bilen på literen? 
 • Er bilen importeret fra udlandet? 
 • Er bilen brugt til demokørsel? 
 • Bilens udstyr - både fabriksmonteret-, standard- og ekstraudstyr 
 • Bilens totalvægt 
 • Tekniske kvalifikationer på bilen 

1. Se bilens EuroNorm her og find ud af om den må køre i miljøzoner

I EU bruges Euronorm til at angive bilens forurening af farlige gasser. Euronorm skalaen går fra 1-6, hvor 1 er det laveste og 6 er det højeste. Euro 1 blev indført i 1933 imens Euro 6 blev indført i 2014. Euronormen er relevant at kende til, da den kan begrænse, hvilke områder du må køre i.  

I Danmark er der skærpede krav til biler i såkaldte miljøzoner i København, Frederiksberg, Aalborg, Odense, Aarhus og Esbjerg. Her skal din bil være minimum Euro 5 for at have adgang. Kører du i en miljøzone i en bil, der er af en lavere Euronorm, får du en bøde på 1.500 kr. for personbiler.  

Endnu skrappere er kravene i Tyskland, som i nogle byer kræver, at dieselbiler mindst skal være Euro 6 for at køre imens benzinbiler skal være mindst Euro 3.  

Ved et simpelt nummerplade tjek online på sider som Altombilen.dk eller Biltorvet kan du hurtigt spotte, hvilken Euronorm din bil har og dermed også om du lovligt kan køre ind i en miljøzone. 

Vil du vide mere om miljøzoner og Euronorm, kan du læse om reglerne for både personbiler og varebiler i dette blogindlæg.   

2. Er der gæld i bilen?

Ved et køb af brugt bil er det meget væsentligt at undersøge, om der er tinglyst gæld i bilen. Hvis der er gæld i bilen, kan du med et nummerplade tjek se, hvor meget ejeren har lånt i banken for at købe bilen. Du bør altid undgå at købe en bil med gæld i, da du overtager gælden som bilens nye ejer. Du bør derfor være helt sikker på, at den tidligere ejer sørger for at betale gælden af inden du skriver under på slutsedlen.  

Læs mere om at sælge bil med gæld her. 

3. Hvornår skal en bil synes?

Du bør også undersøge, hvornår bilen senest var til syn og hvornår den igen skal synes. Dette kan du også finde ud af ved et simpelt nummerplade tjek.  

En ny bil skal til bil efter to år. Derefter skal bilen til syn hvert andet år. Her bliver bilen gennemsøgt for fejl og ved et nummerplade tjek vil du kunne se om bilen er blevet godkendt ved et syn. Du kan også se, hvor mange kilometer bilen har kørt mellem synene og hvornår den skal synes igen.  

Du kan se hele synshistorikken ved et nummerplade tjek, så du trygt kan underskrive slutsedlen og gennemføre handlen.  

4. Beregn din bils vægtafgift gennem dine nummerpladeoplysninger

Hvis du er i tvivl om, hvad du skal betale i vægtafgift, kan du også gøre brug af en nummerplade tjek. Størrelsen på din vægtafgift afhænger af dit køretøjs alder. 

Det kan være en fordel at tjekke op på, hvor meget du skal betale i vægtafgift inden du gennemfører handlen. For selvom en bil er dyr i indkøb, kan den sagtens være billig i drift. Det kan dermed have stor betydning for din økonomi, hvor meget du skal betale i vægtafgift.  

5. Få en bilvurdering med nummerplade tjek

Ved at bruge din nummerplade kan du også få en bilvurdering. Dette kan du gøre gennem Solgt.com, hvor du ved at indtaste din nummerplade, bilens kilometerstand og kontaktoplysninger kan få vurderet din bil. Hvis du vil acceptere tilbudsprisen, som du får gennem dit nummerplade tjek, kan du gennemføre dit bilsalg nemt og hurtigt.  

Udregn din bils tilbudspris helt gratis:

- dog kun nyere biler fra og med årgang 2000

Indtast venligst et gyldigt registreringsnummer. Se ofte stillede spørgsmål.
Danish License Plate

 

Sådan sælger du bil gennem Solgt.com 

1

Beskriv din bil

Vi har brug for en række oplysninger for at kunne vurdere din bil bedst muligt:
Bilens nummerplade
Kilometerstand
Status vedr. Servicebog
Kontaktinformationer
2

Modtag tilbudspris inden for 24 timer

Når dine oplysninger kørt igennem vores system, genererer vores vurderingsteam en tilbudspris på din bil.
3

Inspektion hos din lokale forhandler

Hvis du ønsker at fortsætte med salget, skal du til inspektion hos en lokal forhandler, som vi arbejder sammen med. Du booker selv tiden og vælger selv forhandleren, så det passer ind i din kalender.

Skal din bil sælges? Få en gratis tilbudspris her 

Hvis du ønsker at sælge din bil gennem et nummerplade tjek, kan du gøre det nemt og hurtigt hos Solgt.com. Det er både gratis og uforpligtende hele vejen igennem og du er garanteret et salg og pengene på din konto inden for tre hverdage efter afsluttet handel.  

Ønsker du at forsøge dig med et privat salg af din bil, kan du bruge et nummerplade tjek til at finde de rette oplysninger til en salgsannonce.  

Udregn din bils tilbudspris helt gratis:

- dog kun nyere biler fra og med årgang 2000

Indtast venligst et gyldigt registreringsnummer. Se ofte stillede spørgsmål.
Danish License Plate

 

Af Laura Martens Christensen

Laura er Content- og kommunikationsansvarlig hos Solgt.com og har en bachelor i International Virksomhedskommunikation. Laura har i gennem de sidste to år undersøgt det danske bilmarked og skrevet et stort antal artikler herom for Solgt.com.

Laura har især fokus på at kommunikere til den almindelige bilejer, som kan have brug for tips og tricks til alt lige fra bilkøb og bilsalg til bilforsikring og vedligeholdelse. Derudover producerer Laura også indhold om varebiler, som er henvendt til erhvervskunder.