Dette kan tage op til 30 sekunder
Vi henter data på din bil
Indlæser...
Bilsalg- og køb

Hvor vigtig er din registreringsattest?

By 17. September 2020 October 16th, 2023 No Comments

Registreringsattest bil – dette bør du vide

Det findes flere måder at sælge din brugte bil på. Uanset om du ønsker at sælge din brugte til privat, på auktion eller til forhandler, bør du være klar over, at dit salg ikke kan gennemføres lovligt uden en registreringsattest. Ligeledes kan det blive nødvendigt for dig i flere sammenhænge, at kunne bevise, at du er den retmæssige ejer af den brugte bil. For at kunne gøre dette skal du bruge den originale registreringsattest. Skal du på ferie i Danmark eller udlandet gælder forskellige regler, og har du mistet din registreringsattest hvad gør du så?

Når du sælger bil hos Solgt.com skal du også bruge din registreringsattest, og er den blevet væk så kan vores samarbejdspartner hjælpe dig med at bestille en ny. Tryghed, høj faglighed samt den nødvendige tid er nøgleord for mange, når de skal sælge deres brugte bil. Besøg Solgt.com og se hvad du helt ærligt kan få for din brugte bil.

Ny registreringsattest – Hvad gør jeg? 

Sammenhæng mellem attest og bil kan forklares helt enkel ved, at registreringsattesten kan ses som en stambog, og en række oplysninger som bilen får når den bliver produceret, vil følge den uanset skiftende ejerforhold. Du vil altid kunne se;

 • Nuværende ejerforhold på bilen
 • Præcis dato for første indregistrering
 • Mærke, antal døre
 • Vægt
 • De godkendelser der måtte være tilknyttet bilen.

Når du skal sælge brugt bil skal du være klar over, at en købekontrakt ikke er nok. En købekontrakt viser alene et salg mellem dig som sælger og den pågældende køber, samt hvilken bil i har handlet. Det er ejerforhold på registreringsattesten, der viser, hvem der bærer ansvaret, hvis der skulle ske noget. Det er derfor meget vigtigt at I sørger for at omregistrere bilen når du sælger privat. For at kunne gøre dette skal køber bruge registreringsattesten, og er denne væk kan et ejerskifte ikke ske. Dette er yderst problematisk da nye ejer selvfølgelig ønsker bevis for at de nu ejer biler, og samtidig ønsker du som sælger at slippe for efterfølgende juridiske forpligtelser som skader, ulykker samt afgifter og forsikringer som du fortsat skal betalt indtil ejerforholdet er bragt i orden.

Min registreringsattest er væk, hvad gør jeg? Hvis din attest er blevet væk eller på anden vis bortkommen, kan du altid bestille en ny. Det er den primære ejer af bilen, der kan bestille en ny registreringsattest, og er det kun den ene del af attesten som er væk, skal du medbringe den resterende del når du bestiller en ny.

Det koster 100kr. at bestille en ny attest, og kan gøres følgende steder;

 1. Som primære ejer kan du altid bestille en ny på SKAT´s hjemmeside (under motor) – Det kræver blot at du har dit Nem ID, og kan gøres på under 10 min. Du logger ind på hjemmesiden skat.dk med dit Nem ID. I bjælken til højre finder du punktet ”motor”. Du kan også vælge at skrive ”bestil ny registreringsattest i søgefeltet. Herefter bliver du guide sikkert og roligt igennem bestilling af ny attest.
 2. Der findes fortsat enkelte steder, hvor du kan møde op og bestille en ny attest fysisk hos motorstyrelsen. Det kræver dog forsat at du er primære ejer og har Nem ID eller andet form for dokumentation for at bilen tilhører dig. Du kan møde fysisk op i Aalborg, Aarhus, Odense og Høje Taastrup. I motorekspeditionerne har du mulighed for at betale med dankort/Visa eller kontant.
 3. Solgt.com - meget mere end blot vurdering og salg! Skal du sælge bil, men har mistet din attest så kan vi hjælpe dig trygt og sikkert. Solgt.com er ejet af 35 af landets største automobilforhandlere. Med et netværk af over 170 butikker fordelt rundt i landet så kan du altid forvente professionelle og dedikeret rådgivere. Er du primær ejer og har du Nem ID, så kan vi altid hjælpe dig med bestilling en ny attest når du sælger bil til os.

Lige meget hvilken løsning du vælger, så er du sikkert interesseret i at vide hvor lang tid der går inden du modtager den nye attest? I de fleste tilfælde 10 hverdage før du modtager den nye attest. Skal du på ferie, og har planlagt turen i bil? Overvejer du at sælge og har du mistet din registreringsattest. Så gør dig selv den tjeneste at få bestilt en ny i god tid. Husk at din registreringsattest også kan hjælpe dig, hvis du mangler stamoplysninger på din nuværende bil.

Regler for registreringsattest 

Skal du sælge din nuværende bil, kræver det at du har den originale registreringsattest på bilen. Der findes også andre tidspunkter, hvor det er nødvendigt for dig at have din registreringsattest.

Min registreringsattest ligner ikke den man får i dag? Bare rolig, den er stadig gyldig. SKAT har selvfølgelig en interesse i, at vi vores attester hele tiden bliver bedre og, at vi kan læse flere data ud af dem. Derfor har de også gennemgået flere ændringer gennem årene. Hører du til dem, som har kørt i den samme bil mange år, kan du nemt opleve at din registreringsattest ser noget anderledes ud en dem, vi har i dag. Der findes 3 typer attester;

 1. 2005 og tilbage: Din attest vil være i A5 størrelse og vil være grøn. Dit kontroltal som er den kode du skal bruge ved et ejerskifte eller registrering står øverst i højre hjørne.
 2. 2005 – 2012: Din attest ligner dem vi har i dag. Dog vil du på denne kun have et kontroltal. Dette står øverst i højre hjørne. Attesten er blå.
 3. 2012 og frem: Attesten som vi kender den i dag. Den er blå, men du har to kontroltal. PÅ del. 1. i højre side, På del. 2. i højre side. Attesten kan deles i to, og det er kun lovpligtigt at medbringe del 1. på udlandsture eller have liggende i bilen. Begge koder skal bruges ved et ejer/bruger skifte eller ved registrering.

Der findes ingen regler for, at du i Danmark skal medbringe din attest. Dog skal du være opmærksom på, at når du for eksempel kører med trailer, skal du kunne dokumentere, hvad din bil er godkendt til at må trække.

Skal du til udlandet, skal du derimod have den originale attest med. Har du ikke dette, kan du risikere bøder for ikke at have den med.

Hurtigt, simpelt og helt enkelt – vi hjælper dig med omregistrering og vurdering.

Skal du have vurderet eller sælge brugt bil kan du  hurtigt, simpelt og helt enkelt  gøre dette hos Solgt.com. Du kan gratis og uforpligtende sidde hjemme i sofaen og indtaste nummerpladen på din bil. Herefter modtager du en helt ærlig vurdering, som du helt selv vælger om du ønsker at gøre brug af. Vi er med dig hele vejen, og skulle du have mistet din registreringsattest, så hjælper vi dig selvfølgelig gerne med at bestille en ny. Så snart vi har attesten, sørger vi for at bilen bliver afmeldt og vi overfører altid pengene direkte til din Nemkonto inden for tre dage.

Undgå bøvlet ved salg til privat. Vores vurderinger er bindende, og vi arbejder altid for at du får den helt rigtige pris for din brugte bil. Manglende registreringsattest eller ej, så hjælper Solgt.com dig godt på vej.

Har du spørgsmål?

Glimrende, så mangler vi lidt supplerende info om dig

Dine personlige data vil blive anvendt til at indhente en tilbudspris i overensstemmelse med aftalen. Læs mere om dette i vores persondatapolitik.
Hjælp