Dette kan tage op til 30 sekunder
Vi henter data på din bil
Indlæser...
Bilmarkedet

Vurderinger og tendenser i september

By 7. October 2020 October 16th, 2023 No Comments

Usikkerhed omkring afgiftsændringer sender priserne på brugte biler i vejret. – Vurderingstallene for september er klar.

 

3.696 vurderinger i september måned, et minimalt fald set i forhold til august, hvilket vidner om, at folk fortsat er i markedet for at sælge og købe bil. En lille rundspørge blandt vores samarbejdspartnere indikerer et fald i efterspørgslen på nye biler. Til gengæld oplever flere en stigende efterspørgsel på nyere hybrid og elbiler. Desuden viser tallene for september, at befolkningen fortsat ikke har mistet lysten til at købe ny eller brugt bil. Vurderingerne hos Solgt.com som har været stabile eller stigende hen over en længere periode, viser at folk holder øje med markedet. Mange oplever, at prisen på deres brugte bil er steget grundet mangel på brugte biler. Dette er en generel tendens over hele landet.

"Mange af vores samarbejdspartnere mangler fortsat brugte biler, og har gjort det i en periode. De oplever en stigende omsætningshastighed på de lidt nyere brugte biler, og flere kan simpelthen ikke følge med til at få nye vare på hylderne. September fortsætter med højt niveau i bilbranchen og specielt for brugte biler, ser vi en efterspørgsel og mangel på nyere hybrid og elbiler. Det hører jeg fra flere af vores samarbejdspartnere rundt i landet. De seneste uger har vi desværre også set mere uro pga. afgiftsomlægningen, men vurderer at det påvirker nybilssalget mest."

- Rasmus Pallesen, Direktør i Solgt.com

De bilmærker, der blev solgt flest af i september måned var VW, KIA og Peugeot. Det er værd at bemærke, at VW og Peugeot har været med i Top 3 siden vi begyndte at levere statistikker og tendenser hos Solgt.com. Vi ser generelt rigtig gode vurderinger på netop disse mærker, og det lader til at få folk til at springe til og handle mens priserne og efterspørgslen er høj. Hos forhandlerne berettes der også om fin omsætningshastighed på netop disse modeller, hvor du får rigtig meget bil for pengene. Kigger vi ned i modellerne, havde Solgt.com i september måned flest salg af Kia Picanto & VW Passat. Med hele 399 vurdering, blev VW det mest vurderede mærke.

Vi vurderer stadig at det er et godt tidspunkt at sælge sin brugte bil på, da priserne generelt er steget siden foråret. Ingen ved hvordan resten af året ser ud og hvordan covid-19 udviklingen vil påvirke, men får vi en nyt delvis nedlukning af samfundet og samfundsmæssig usikkerhed, så vil vi sandsynligvis se prisfald igen. Vi tror og håber på positiv udvikling i hele samfundet, herunder også bilsalget, men 2020 har virkelig vist os hvor svært det er at forudse udviklingen udtaler Rasmus Pallesen, som er direktør i Solgt.com. 

Statistikkerne fra Solgt.com er et billede på hvordan markedet for brugte biler flytter sig. Samtidig giver det mulighed for at følge med i tidens tendenser, samt give en indikation af, hvilke brugte biler der i øjeblikket har størst omsætningshastighed. Alle biler fra 2000 og frem mener vi kan vurderes, så det giver mening for kunden. Vi ser et stort spænd i priserne på vurderingerne, og vores højeste vurdering i september blev en Volvo V90 der fik en vurdering på 548.500kr. Vi ser behovet for at kunne sælge bil helt enkelt og uden bøvl. Vi ser at folk sætter pris på en ærlig vurdering, og behovet for en nemmere, mere enkel og digitaliseret måde at sælge bil på er stigende.

Efterspørgslen på nyere brugte hybrid og elbiler vokser! Rundt hos vores samarbejdspartnere hører vi igen og igen om mangel på især hybrid og elbiler. Hvorvidt tendensen er, at folk ønsker at købe hvor toppen af prisen er skåret væk, eller om folk virkelig har taget den grønne omstilling ind under huden, er svært at sige. Måske en blanding af begge dele. Er du tvivl om hvad du skal vælge næste gang du skal købe bil, og vil du gerne vide om hybrid eller elbil kunne være noget for dig, så kan du her læse vores indlæg om valg af bil.

 

Vurderinger i september – 5 skarpe

  1. Solgt.com lavede i september måned 3.696 vurderinger
  2. Mest solgte mærke hos solgt.com i august; VW
  3. De mærker som der blev vurderet flest af: VW, Peugeot & KIA
  4. Det mest vurderede bilmærke i august måned: VW (399 vurderinger)
  5. Den højeste vurderingspris der blev givet: 500.000 kr. (Volvo V90)

Udregn din bils tilbudspris helt gratis:

- dog kun nyere biler fra og med årgang 2000

Indtast venligst et gyldigt registreringsnummer. Se ofte stillede spørgsmål.
Danish License Plate

Har du spørgsmål?

Glimrende, så mangler vi lidt supplerende info om dig

Dine personlige data vil blive anvendt til at indhente en tilbudspris i overensstemmelse med aftalen. Læs mere om dette i vores persondatapolitik.
Hjælp