Dette kan tage op til 30 sekunder
Vi henter data på din bil
Indlæser...
Vores indblik

Hvilken bil skal jeg vælge?

By 24. August 2020 June 17th, 2021 No Comments

Hvilken bil skal jeg vælge? Hybrid, el, benzin eller diesel - hvad er den rigtige bil for dig og dine behov?

 

De fleste af os drømmer om ny bil, og lige nu har markedet for nye biler mere at byde på end nogensinde før. Benzin, diesel samt de hastigt voksende hybrid og elbiler har gjort, at beslutningen om den næste bil godt kan blive en smule indviklet. For hvad er den rigtige biltype for dig, og hvad skal du være opmærksom på? Hvor langt skal du køre, hvad er dine egentlige kørevaner og hvornår bidrager du bedst muligt til den grønne udvikling.

Solgt.com har forsøgt at gøre det nemt for dig som overvejer at sælge din brugte bil, og i stedet købe en ny. Engang var det eneste du som billist skulle tage stilling til, om du skulle fylde diesel eller benzin på bilen. Sådan er det ikke længere og en rundspørger foretaget af FDM viser at hybrid og elbilerne vinder hastigt frem. Få en gratis bilvurdering her.

Vi har endnu ikke set det fulde potentiale af den grønne udvikling, og fremtiden for hybrid og elbiler ser lovende ud. Som forbruger kan det dog være svært at navigere rundt i de forskellige typer biler? Bør alle købe elbiler, hvad betyder hybrid? Eller bør du blot købe en almindelig bil, som kører på benzin eller diesel? Hos Solgt.com prøver vi at tegne et ærligt billede og forhåbentlig kan vi hjælpe dig til et nemmere valg.

Udregn din bils tilbudspris helt gratis:

- dog kun nyere biler fra og med årgang 2000

Indtast venligst et gyldigt registreringsnummer. Se ofte stillede spørgsmål.
Danish License Plate

 

ALT dette bør du vide om benzin, diesel, hybrid & el-biler – Ærlig guide til et bedre valg

 

Hvis du som mange andre går med tanken om at sælge din brugte bil og købe en ny, så har du sikkert også tænkt over følgende; Skal jeg vælge benzin eller diesel? En diskussion, som længe har været nærmest uundgåeligt, når den næste bil skulle findes. Debatter om hvorvidt man skal vælge det ene frem for det andet florere over alt, og med indtoget af de nye hybrid og elbiler er forvirringen total.

Hos solgt.com har vi lavet en mini guide, som forhåbentlig samler op på mange af dine spørgsmål. Det er en guide, som samler op på fakta omkring de forskellige biltyper samt de mest stillede spørgsmål.

Det er ingen hemmelighed at mange mener, at grunden til at vi lige nu ser et kæmpe boom i lanceringen af nye plug-in, hybrid og elbiler er, at EU fra 1. januar 2021 uden tøven vil begynde at uddele bøder til de bilproducenter som ikke får sænket deres udledning af CO2 forbrug til 95g CO2/kilometer i gennemsnit over et helt kalenderår. Der kan helt sikkert være noget om snakken, men det faktum at forbrugerne også er blevet mere opmærksom på den grønne omstilling, tilskrives en stor andel i væksten af hybrid og elbiler.

Med så mange forskellige typer biler, kan det være svært at finde rundt i, hvilken biltype der passer bedst til lige netop dit behov. Hos Solgt.com har vi samlet alt det bedste fra artikler og eksperter, som vi mener dækker de spørgsmål mange af os går rundt med. Med denne quickguide håber vi, at du hurtig og let kan få et overblik over de forskellige motorer? Blive klogere på hvilken type motor der passer dig bedst. Hvilken slags brændsel du bør vælge til din nye bil. Alt dette afhænger helt af dit behov, måden du kører bil, hvilke ture du kører samt hvor i den grønne omstilling du er lige nu?

Ligeledes bør du også kigge på det samlet regnestykke for hvor billig den grønne omstilling kan blive for dig. Du kan forvente et lavere brændstofforbrug da nyere biler kører væsentligt længere på literen. Du kan flere steder opleve gratis eller delvis gratis parkering samt flere muligheder for at lade op. Og nu ser det også ud til at dit forsikringsselskab vil begynde at belønne dig for dit grønne valg. Flere forsikringsselskaber som LB Forsikring har meldt følgende ud; Det er traditionelt dyrere at forsikre din elbil, men hos LB har vi besluttet at ændre dette, og sammen med vores kunder skubbe på den grønne omstilling fortæller Steen Holse Andersen, CCO i LB Forsikring. Det er en positiv tendens, og viser at vi går mod en grønnere hverdag.

 

Diesel

Den perfekte bil til campingvogn, det bedste valg til de lange ture sydpå, mere trækkraft, langt på literen. Nogle af de gloser vi som dansker har brugt om den kære dieseltrækker gennem årene. Den har været danskernes foretrukne valg når det kom til transport, men de senere år har den tabt pusten. Hvorfor, og hvad ved vi egentlig om dieselbilen?

 • Dieselbil har et stort udslip i NOx, men udleder til gengæld mindre CO2 end benzinbiler. Helt forenklet kan man beskrive det sådan, at CO2 er værre for klimaet globalt mens NOx er langt værre for det lokale miljø i det område hvor bilen bruges.
 • Dieselbiler kan flere steder risikere at blive underlagt et kørselsforbud på dage med meget høj luftforurening, dette gælder ikke benzinbiler. Samtidig er der flere og flere større byer som har indført miljøzoner. Er personbiler omfattet miljøzoner? Nej, som det er lige nu, er der ingen krav til personbiler. Miljøzoner er gældende for lastbiler, busser og fra 1. juli 2020 også varebiler. Den grønne omstilling tegner dog et billede af, at vi på et tidspunkt vil kunne se endnu flere restriktioner for Dieselbiler, hvis vi skal følge den grønne politik som der er lagt op til.
 • Dieselbiler er dårligt egnet til småkørsel, partikelfilteret vil over tid stoppe til fordi bilen aldrig vil blive ordentlig varm på mindre ture. Et større udslip af NOx samt ringe forbrug på mindre ture gør, at diesel egner sig dårligt til hyppig bykørsel.
 • Benzinbiler har de seneste år forbedret deres forbrug betydeligt og kører i dag langt længere på en liter benzin end tidligere. Dette gør, at rækkeviden på diesel kontra benzin ikke længere er stor og at flere og flere vælger den benzindrevne udgave.

 

Benzin

Benzin, til det aldrene befolkning som ofte kun kører korte, samt til den moderne familie hvor bil nummer to bliver brugt til korte og ekstra kørsel til og fra sport osv. Men hvor sund er benzin, og bør flere kører denne type? Hvad skal du være opmærksom på og er denne type bil noget for dig, som står og overvejer at skifte bil?

 • Benzinbiler udleder mindre NOx, men har til gengæld et højere udslip af CO2. Hvorfor? Det hænger sammen med at benzinmotorer er mindre effektive end diesel og derfor bliver forbruget højere og udledningen af CO2 stiger. Trækkraften ved lave omdrejninger er også forringet i forhold til diesel og vi betaler forsat mere for vores benzin end for vores diesel.
 • Korte ture, bykørsel samt mindre opgaver er fordelene er ved benzin. Motorerne bliver hurtig varme da de ikke har partikelfilter og derfor egner denne type bil sig til denne form for kørsel
 • Benzinbiler er ikke underlagt krav til miljøzoner eller andet og er derfor nu særdeles velegnet til bykørsel.

 

Hybrid

Hybrid er det nye flagskib når det kommer til moderne bilkørsel. Hybrid er en af de nyere biltyper, men faktisk er hybrid ikke så nyt et fænomen som mange tror. I 1997 lancerede Toyota sin dengang banebrydende Toyota Prius som blev den første masseproducerede hybridbil. Om det var manglende vilje til en grønnere omstilling, eller frygten for om det kunne fungere vides ikke… Hurtig frem og 2020 må siges at være året, hvor denne type bil har fundet vej til forbrugernes bevidsthed samt fundet sit indpas hos bilforhandlerne rundt i Danmark.

 • Hybrid findes i øjeblikket i to varianter. Plug-in hybrid og hybrid. Hybrid dækker også mere direkte over det bedste fra benzin og det nye og langt mere miljøvenlige el.
 • Opladelig hybrid eller plug-in hybrid kan køre på strøm ved kortere ture eller ved bykørsel. Ligeledes bevarer du muligheden for at kunne køre på længere ture, altså fleksibiliteten ved at kunne skifte til benzin hvis du pludselig skal på langtur. Denne lader dog ikke mens du kører, og når batteriet er tomt, påregnes vægten fra de tomme batterier. Noget som vil have en effekt på den samlede brændstoføkonomi.
 • Selvopladelige hybridbiler eller blot hybrid oplader batteriet under kørsel. Dette sker ved hjælp fra nedbremsninger eller andet, hvor effekten af den ønskede handling kan videreføres til strøm på dit batteri. Denne type bil kan som plug-in hybrid køre på el i byen eller ved korte ture, men da batteriet i en hybrid er mindre, vil rækkeviden på el være noget mere begrænset. Til gengæld er batteriet mindre, og batteriet vil altid lade sig selv op, således at det er klar til kørsel i byen. Mindre dødvægt betyder lavere forbrug og længere på literen.

 

Elbiler

Den nyeste indenfor drivkraft, men klart fremtiden inden for alt hvis du som mange andre ønsker at have øget fokus på miljø og den grønne omstilling. På det danske marked er elbiler fortsat relativt nyt, og de fordele man i andre lande nyder godt af, såsom gratis parkering eller særlige baner KUN for elbiler har vi ikke endnu.

 • Dog er der visse fordele rund i landet og i storbyerne eller på større anlæg som forlystelsesparker, svømmehaller eller i nogle kommuner kan du være heldig at der allerede nu er særlige pladser forbehold dig med elbiler. Flere områder har fokus på en grønnere by, og dette kan opnås ved at give særlige fordele til dem som kører 100% elbil.
 • Ulempen ved en elbil er fortsat rækkeviden og da vi endnu ikke har mulighederne for turbo opladning, så er du fortsat afhængig af at kunne lade din elbil op mellem dine stop, hvis du kører langt. Ligeledes gør vinteren også, at den oplyste rækkevide ikke kan opretholdes. Dels fordi batterierne yder mindre under køligere forhold, men også fordi vi i koldere perioder bruger mere strøm på opvarmning af vores bil.
 • Værditab? Elbiler er som tidligere nævnt fortsat nyt, og i øjeblikket går udviklingen så hurtigt, at ingen kan følge med. Som med alle andre biler så må der på nye biler påregnes værditab så snart bilen kører ud over kantstenen. Dette gælder også elbiler, og med en teknologi der udvikler sig nærmest dagligt, så vides det endnu ikke hvornår næste bølge kommer, og din elbil bliver endnu bedre. Derfor er det også fortsat en joker, og vi kender fortsat ikke de korrekte procenttab man bør påregne sin elbil i værditab.

Efterspørgslen stiger på brugte biler – Er nu det rigtige tidspunkt til en grønnere omstilling?

 

Er du klar til den grønne omstilling? Hvorvidt du er klar til at gå 100% el, eller om du bør overveje en anden type bil afhænger af, hvorledes din dagligdag ser ud. Korte ture, kørsel i byen, meget blandet kørsel, på landevej eller motorvejen hjælpe alle med at fortælle dig mere om hvad du bør overveje. Dog bør du være opmærksom på, at alle nyere biler i dag lever op til MEGET strenge krav til udledning og forurening og derfor kan skiftet til en nyere brugt bil også være et rigtig godt alternativ til at købe ny bil. Samtidig kan usikkerheden omkring hybrid og elbilernes fremtid også gøre, at du til en start bør skifte til en nyere og langt mere miljørigtig bil.

Efterspørgsel på de brugte biler stiger. Samtidig viser tal fra Solgt.com, at de mest booket biler til vurdering er biler fra 2012 – 2016. Faktisk tegner dette sig for over 50% af de vurderede biler. Dette viser, at tendensen går den rigtige vej, vi ønsker at sælge vores ældre brugte biler og i stedet søge mod de nyere og mere miljørigtige biler som findes på markedet.

Den høje efterspørgsel ses også på priserne, som generelt ligger over normalt. Dertil kommer det, at man på salgssiden ikke ser højere priser på de biler der bliver solgt til forbrugeren. Altså lever forhandleren med en lavere fortjeneste for i stedet at være sikker på at kunne opfylde forbrugerens ønsker om flere brugte biler. Læs også artiklen omkring indflydelsen Covid-19 har haft på det brugte marked. Tendensen viser også at uanset hvor du befinder dig i den grønne omstilling, så er muligheden der for at kunne gøre en god handel, og gå i retningen af en grønnere hverdag. At skifte bil er en god grund til at kigge på om ens liv har ændret sig. Måske er det 15 år siden du sidst har skiftet bil, måske er det kun tre? Uanset hvad, så har vi alle forskellige grunde til at køre som vi gør, og måske har vores hverdag ændret sig siden sidst?

Grønt aftryk - hvorfor vente?

De første spadestik er taget til en grøn omstilling, og hvorvidt du ønsker at gå 100% ind i kampen i dag eller som mange andre ønsker at følge udviklingen fra sidelinjen, så viser statistikker og bilmarkedet, at der er mange måder at bidrage til en grøn hverdag. Om du skal gå 100% el, om du skal vælge en hybrid eller en af de mange nyere benzin eller dieselbiler, som alle lever op til de strenge krav til mindre forurening skal være helt op til dig.

Der er mange måder at sætte et grønt fodaftryk. Det første er at finde sit reelle behov og dernæst finde en bil der lever op til de ønsker og drømme man har. Dernæst bør du begynde at tænkte over om tiden reelt er inde til at skifte din brugte bil ud. Ved du hvor meget din brugte bil er værd? For mange kan tidens mangel og efterspørgsel på brugte biler nemlig komme dig til gode, som overvejer at skifte til en grønnere bil.

Har du spørgsmål?