SÆLG DIN BIL

Effektiv, hurtig
& nem bilhandel

Indtast din bils nummerplade og udregn din bils tilbudspris

- dog kun personbiler fra og med årgang 2000
Indtast venligst et gyldigt registreringsnummer. Se ofte stillede spørgsmål.
Danish License Plate
Har du brug for hjælp? Klik her!
Icon Icon

Gratis og uforpligtende

Få en gratis og uforpligtende tilbudspris på din bil indenfor 24 timer.
Icon Icon

Nemt og hurtigt

Undgå besværlig oprettelse af profil og salgsannoncer.
Icon Icon

Garanteret salg

Vi garanterer et salg og pengene på din konto indenfor 3 hverdage efter handel.

Bilhandel

Bilhandel foregår på nettet, hos forhandlere og mellem private. Der er de seneste år kommet mange forskellige måder at købe og sælge både nye og brugte biler på og konkurrencen kan være stor. 

Hos Solgt.com ønsker vi at gøre bilhandel helt enkelt og let for dig som sælger blandt andet gennem vores kunstige intelligens, der kan vise dig den mest præcise salgspris for din brugte bil!

På denne side kan du læse meget mere om, hvordan du kan sælge din bil gennem Solgt.com og hvilke ting du skal være opmærksom på, både når du køber og sælger en brugt bil hos forhandlere eller private. 

Bilhandel med brugte køretøjer

Når du handler med brugte biler, både som køber og sælger, er der nogle ting du skal være opmærksom på. Når du sælger din brugte bil, skal du blandt andet tænke på: 

 • Er papirerne i orden? 
 • Skal bilen snart synes? 

Når du køber en brugt bil, både hos en forhandler og privat, skal du være opmærksom på: 

 • Omregistrering 
 • Slutseddel
 • Har bilen fejl og mangler, som du ikke havde forventet?
 • Tjek nummerpladen!

Udregn din bils tilbudspris helt gratis:

- dog kun nyere biler fra og med årgang 2000

Indtast venligst et gyldigt registreringsnummer. Se ofte stillede spørgsmål.
Danish License Plate

 

 

Hvad skal du huske når du sælger bil?

Vil du sælge din brugte bil? Nogen foretrækker at sælge bilen privat, mens andre gør brug af en forhandler. 

Hos Solgt.com kan du sælge din bil til en forhandler. Det foregår ved, at du sætter din nummerplade ind i vores prisvurdering sammen med kilometertal og dit postnummer. Så sammenligner vi din brugte bil med lignende modeller, og finder den pris, der er mest præcis. Derefter kan du vælge mellem de forhandlere, der ligger tættest på dig, og booke en tid til en kort inspektion, hvor forhandleren ser på om bilen har fejl og mangler. Dette kan få din pris til at stige eller falde en lille smule, afhængigt at bilens stand. Når din bil er blevet undersøgt, skal én af vores forhandlere tilbyde dig at købe din brugte bil til den vurderede pris. 

Du kan desuden få vurderet din bil nemt og gratis og du er ikke forpligtet til at sælge din bil, hvis du blot ønsker at se prisen.

Er du i tvivl om, hvad du skal huske, inden du sælger din bil? Læs med nedenfor, så får du nogle gode råd med på vejen!  

Er papirerne i orden?

Har du alle papirerne på bilen? Du skal blandt andet bruge din registreringsattest, såvel som synsbogen. Hos nogle værksteder bliver synet registreret digitalt, men du vil i mange tilfælde få et syns-stempel alligevel. 

Din registreringsattest består af to dele, der begge skal med i din bilhandel. Hvis du skal køre i udlandet, skal du have den ene del med dig. Dog bør du aldrig have begge dele af registreringsattesten i bilen, da de skal bruges til at omregistrere bilen. Bliver din bil stjålet, kan den derfor let omregistreres, hvis begge dele ligger i bilen. 

Registreringsattesten kan fungere som bevis på ejerskab ved en bilhandel, dog skal der laves en ny registreringsattest, når bilen sælges. Dette kan gøres på SKATs hjemmeside under Motorregisteret. 

Er det tid til syn?

Når du laver en bilhandel, kan det være at din bil skal synes. Dette er dog kun, hvis bilen er mere end fire år gammel og hvis der er gået to år siden det sidste periodiske syn. Det kan dog være en fordel at få lavet et serviceeftersyn af din brugte bil, så du ved at alt er i orden. 

Er bilen mindre end fire år gammel, skal bilen endnu ikke synes. Den skal heller ikke synes hvis det er mindre end to år siden den sidst er blevet synet. 

Hvad skal du huske når du køber en brugt bil?

Har du indgået en bilhandel med en brugt bil, både i privat handel eller hos en forhandler, er der også nogle ting du skal være opmærksom på. Ofte har forhandleren fuldstændig styr på, hvordan forløbet skal foregå, men hvis det er første gang du skal købe en brugt bil eller hvis du handler med private, kan det være en god idé at læse med nedenfor. 

Omregistering

Omregistreringen skal laves af dig som køber, og det skal ske senest tre uger efter bilhandlen er foregået. Det koster mellem 340 og 480 kroner. Det er dit ansvar, men i mange tilfælde kan det være en fordel at lave omregistreringen sammen med sælgeren af bilen. Det kan både gøres online og fysisk. 

For at omregistrere bilen skal man bruge de originale registreringsattester. Derudover skal man bruge nogle oplysninger om køberen. Blandt andet kørekortnummer og navn. 

Omregistrering kan foregå tre forskellige steder. Først og fremmest kan det gøres digitalt på SKATs hjemmeside, under Motorregisteret. Dette er den billigste og hurtigste løsning. Derudover kan det gøres hos en nummerpladeoperatør og hos en af SKATs motorekspeditioner. Du kan læse meget mere omkring reglerne for omregistrering hos SKATs hjemmeside. 

Hvis du som køber ikke udfylder omregistreringen inden for det fastsatte tidsrum på tre uger, kan sælger bede Motorregisteret om at gøre det. Vær derfor altid sikker på at du giver relevante oplysninger til sælgeren, hvis du skulle glemme at afmelde køretøjet. 

Slutseddel

Slutsedlen danner de sikkerhedsmæssige rammer omkring en bilhandel med brugt bil. Den er med til at sikre, at køber og sælger er enige og den kan fungere som en slags kontrakt. En slutseddel kan indeholde fejl og mangler, reparationer, kilometertal og meget andet. Den er med til at dække ind over de mundtlige aftaler, der er lavet mellem køber og sælger. Det er det, der står på slutsedlen som gælder og derfor kan den også fungere som bevis, hvis det viser sig at den bil du har købt, har flere mangler end en de, som fremgik ved handlen.  

Der findes mange skabeloner for slutsedler på nettet, som er gratis at downloade. Udfyld slutsedlen i fællesskab og vær sikker på at bilens tilstand stemmer overens på det, der står med sedlen. 

Nogle af de punkter, der er vigtige at have med på slutsedlen inden i færdiggør bilhandlen, er: 

 • Bilens kilometertal
 • Har bilen været indblandet i alvorlige trafikuheld? Hvordan har den været skadet? 
 • Motorens tilstand, og information om eventuelle udskiftninger og reparationer
 • Er der restgæld på bilen? Er det gennem en privat låneudbyder? 
 • Basisinformationer om bilen - model, alder, mærke og motorstørrelse
 • Stelnummer og registreringsattest
 • Er der fejl og mangler?
 • Er der tegn på rust og har bilen fået behandling på grund af rust?
 • Betalingsbetingelser - afdragsordning eller lignende
 • Kvittering for betaling
 • Navn, adresse og CPR-nummer for begge parter, samt dato og tidspunkt for handlen

Derudover skal både køber og sælger underskrive slutsedlen. 

Er bilen i orden? 

Sælger skal selvfølgelig fortælle dig, hvis bilen har fejl og mangler. Det er dog en god idé at bruge sin sunde fornuft når man laver en bilhandel med en brugt bil. Vær skeptisk og insister på selv at undersøge bilen for fejl og mangler. Hvis du ikke selv har forstand på biler, kan du foreslå at betale for, at bilen bliver undersøgt på et værksted. 

Hvis bilen har større og flere fejl og mangler end først oplyst, kan det enten betyde at bilens værdi er mindre, eller at det er en dårlig idé at foretage handlen. 

Når du køber bil igennem en forhandler, for eksempel en der samarbejder med Solgt.com, er du sikker på at få en bil, der er tjekket for mangler og defekter, som du trygt kan tage med hjem. 

Tjek nummerpladen

Du kan altid tjekke bilens nummerplade på nettet. Der kan du se tilhørsforhold, om bilen er meldt stjålet og om modellen passer med den, der er sat til salg i nummerpladens navn.

Hvorfor købe en brugt bil?

Hvorfor skal du købe en brugt bil frem for en ny bil? Der er flere fordele ved at vælge en bil, der er brugt, men som har kørt forholdsvis få kilometer. Nedenfor giver vi nogle gode grunde til, hvorfor du skal købe en brugt bil hos en af Solgt.com’s forhandlere. 

Brugte biler er billigere 

En brugt bil er billigere end en ny. Lige så snart en ny bil forlader forhandleren, falder dens værdi gevaldigt. Det betyder, at du kan købe en brugt bil, med samme udstyrsniveau og komfort til en langt billigere pris end en ny. 

Skal du bruge en helt lille bil, kan du ofte finde dem fra mellem 20.000 og 25.000 kroner. Derudover kan du være heldig at finde en bil med masser af udstyr uden det koster dig ekstra. 

Mindre værditab

En brugt bil taber værdi langsommere end en ny bil. Hvis du køber en brugt bil, som du har i to år, kan du derfor oftest sælge den videre med en langt mindre værdiforringelse end en ny bil. Man siger, at en brugt bil taber omkring 10% i værdi per år. Derfor kan du få en stor del af købsprisen igen, når du sælger din brugte bil videre til en forhandler, for eksempel gennem Solgt.com.