Dette kan tage op til 30 sekunder
Vi henter data på din bil
Indlæser...
Om Solgt.com

Vurderingseftersyn – hvad er det?

By 30. November 2021 October 16th, 2023 No Comments

Når du har modtaget en tilbudspris fra os på mail og SMS, er næste skridt at booke tid til vurderingseftersyn hos en af vores mange forhandlere. Du vælger helt selv, hvilken forhandler du ønsker at booke tid hos. Vores råd er at vælge den forhandler, der er tættest på din bopæl eller en forhandler, som er vant til at håndtere samme bilmærke som din bil. Men hvorfor skal bilen forbi en forhandler inden salg, og hvordan foregår inspektionen?

Hvorfor skal min bil til inspektion?

Når du modtager en tilbudspris fra Solgt.com, tager vi udgangspunkt i en bil uden skader. Vores prisrobot tager selvfølgelig udgangspunkt i bilens årgang og hvad man kan forvente af en bil af denne årgang. Prissætningen sker automatisk og vi kan i denne del af processen ikke tage højde for eventuelle skader. Forhandlerne er dermed vores øjne på bilen, og vi ser bilen for første gang til vurderingseftersynet.

Hvordan foregår et vurderingseftersyn?

Når du ankommer til vurderingseftersynet, vil du møde den forhandler, som skal inspicere din bil. Sammen med dig, vil forhandleren kigge på bilen og gennemgå for buler, ridser, skader og lignende. De tjekker også op på udstyret i bilen og sikrer, at det stemmer overens med det, vi ved om bilen fra onlinevurderingen. Derudover tager forhandleren en lille tur i bilen for at tjekke, at den kan køre samt om bremser, gearkasse, osv. virker.

Forberedelse inden vurderingseftersyn

Der kræves ikke meget forberedelse inden vurderingseftersynet. Vi har dog nogle gode råd:

  • Ryd op i bilen og fjern personline genstande
  • Vask bilen, så vi let kan gennemgå bilen for ridser, skader, osv.
  • Medbring nøgler og registreringsattest, hvis du ønsker at sælge din bil

Bliver prisen ændret?

Hvis bilen, som forventet, er fejlfri, ændres prisen ikke. Skulle der være skader på bilen, gives der dog et fair afslag på prisen.

Vi har lavet beregninger på bilens værdiforringelse efter de forskellige skader og dette er prisen, der bliver trukket fra vurderingsprisen. Vi trækker altså ikke nødvendigvis det fra, som det vil koste, hvis du kører bilen på værkstedet.

I få tilfælde kan prisen stige, hvis bilen vurderes til at være mere værd end vores første vurderingspris. Dette er oftest i tilfælde af ekstra værdiforøgende ekstraudstyr i bilen, ved byttehandler eller lignende.

Ja tak til handlen

Når forhandleren har inspiceret din brugte bil, får du den endelige pris – nemlig garantiprisen. Du har nu mulighed for at acceptere eller afvise handlen. Du har 7 dages betænkningstid. Ønsker du dig at benytte dig af dette, kan du aftale med forhandleren, at du vender tilbage. Beslutter du dig for at handle bilen, skal du blot lave en aftale med forhandleren om dato for overdragelse af bil, nøgler og registreringsattest.

Når du handler med Solgt.com er du garanteret et salg af din brugte bil – derfor kalder vi den endelige pris en garantipris. Forhandleren kan altså ikke afslå handlen og det er kun op til dig, om du ønsker at sælge bilen.

Har du brug for hjælp?

Hvis du har spørgsmål, udfordringer, ved en fejl har indtastet forkerte oplysninger eller andet, er du altid velkommen til at henvende dig på 61 48 45 45 eller support@solgt.com.

Har du endnu ikke fået vurderet din brugte bil? Prøv vores online vurderingsværktøj lige her.

Udregn din bils tilbudspris helt gratis:

- dog kun nyere biler fra og med årgang 2000

Indtast venligst et gyldigt registreringsnummer. Se ofte stillede spørgsmål.
Danish License Plate

Af Laura Martens Christensen

Laura er Content- og kommunikationsansvarlig hos Solgt.com og har en bachelor i International Virksomhedskommunikation. Laura har i gennem de sidste to år undersøgt det danske bilmarked og skrevet et stort antal artikler herom for Solgt.com.

Laura har især fokus på at kommunikere til den almindelige bilejer, som kan have brug for tips og tricks til alt lige fra bilkøb og bilsalg til bilforsikring og vedligeholdelse. Derudover producerer Laura også indhold om varebiler, som er henvendt til erhvervskunder.

Har du spørgsmål?

Glimrende, så mangler vi lidt supplerende info om dig

Dine personlige data vil blive anvendt til at indhente en tilbudspris i overensstemmelse med aftalen. Læs mere om dette i vores persondatapolitik.
Hjælp