Dette kan tage op til 30 sekunder
Vi henter data på din bil
Indlæser...
Varebiler

Hvordan omregistrerer jeg en varebil?

By 1. August 2023 October 16th, 2023 No Comments

Er du i tvivl om, hvornår du skal omregistrere din varebil til et privat køretøj med hvide plader? Eller skal du til at sælge varebilen og skal i den forbindelse omregistrere varebilen? Læs med i denne artikel, hvor du kan lære, hvordan man omregistrerer en varebil.

Hvornår skal varebilen omregistreres?

Der findes flere tilfælde, hvor du skal omregistrere din varebil. Du kan også både omregistrere varebilen fra gule til hvide plader og til en ny ejer.

Der findes to tilfælde, hvor du er nødsaget til at omregistrere din gulpladebil eller bil på papegøjeplader til en bil med hvide plader. Hvis din varevogn er registreret til anvendelse af godstransport, men ikke længere er utvivlsomt konstrueret og indrettet som varebil til godstransport, skal du omregistrere din varebil til hvide plader. Det gælder for eksempel, hvis du ombygger din varebil.

Hvis din varebil ikke opfylder betingelserne for at være registreret til godstransport, skal bilen også omregistreres til et privat køretøj. Det kan være i tilfælde, hvor varebilen har en sæderække bag forsædet. Du kan læse mere om regler for gulpladebiler her.

Ønsker du at sælge din varevogn, skal bilen også omregistreres – dog ikke til hvide plader, men til den nye ejer. I dette tilfælde er det den nye ejer, der er ansvarlig for omregistreringen eller afmeldelse af varebilen. Sker dette ikke inden for 4 hverdage, kan du som sælger bede Motorstyrelsen om at afmelde køretøjet. Står du på den anden side og skal købe en varebil, er det dig, der er ansvarlig for at omregistrere bilen. Se en guide til dette i denne artikel.

Indtast varebilens nummerplade og udfyld kontaktoplysninger

Indtast venligst et gyldigt registreringsnummer. Se ofte stillede spørgsmål.
Danish License Plate
Tilføj flere biler

Ønsker du at få vurderet mere end 5 biler, så klik her.

Omregistrering til privat køretøj – fra gule til hvide plader

Inden du omregistrerer din varebil til hvide plader, skal den synes. Når dette er gjort, skal du bede om en værdifastsættelse i Motorregistret. Dette gøres ved at logge på TastSelv, hvorefter du vælger Motor – Motorregistret. Dernæst skal du vælge Registreringsafgift og Anmod om værdifastsættelse. Her udfylder du skærmbillederne og Godkender. Du kan se en kvittering i dit meddelelsesarkiv.

Du kan se afgørelsen i TastSelv under Motor og Meddelelser fra Motorregistret eller i Digital Post. Udfylder du dette på vegne af din virksomhed, kan du se afgørelsen i Meddelelsesarkivet i TastSelv Erhverv eller i Digital Post.

Når du har modtaget afgørelsen af din værdifastsættelse, skal du betale registreringsafgiften i din bank – enten via netbank eller mobilbank. Derefter er du klar til at købe nye nummerplader hos en nummerpladeoperatør.

Omregistrering til ny ejer

Når du køber en varebil, er du ansvarlig for at omregistrere denne, så du står registreret som ejeren. Det kan gøres på fire forskellige måder.

 • Omregistrering i Motorregistret koster 340 kr.
 • Omregistrering i appen Ejerskifte koster 340 kr. Appen kan dog ikke benyttes til omregistrering af varebiler.
 • Omregistrering hos en nummerpladeoperatør koster 380 kr. samt et gebyr.
 • Omregistrering i en af Motorstyrelsens motorekspeditioner koster 380 kr. samt 100 kr. for personlig betjening.

Der er visse køretøjer, du ikke kan omregistrere i Motorregistret. Disse skal omregistreres ved en nummerpladeoperatør eller i en af Motorstyrelsens motorekspeditioner. Dette gælder for lastbiler, traktorer, motorredskaber, sættevogne, traktorpåhængsvogne, påhængsredskaber, køretøjer med ønskenummerplader og køretøjer med klausul (indebærer f.eks. mandskabsvogne og taxier).

Hvis du ønsker at omregistrere din bil hos en nummerpladeoperatør eller i en motorekspedition, skal du medbringe følgende:

 • Registreringsattest
 • Oplysning om et forsikringsselskab – enten online eller et forsikringsbevis
 • Billedlegitimation
 • Fuldmagt, hvis du kommer på vegne af en anden
Sådan omregistrerer du din varebil i Motorregistret
 1. Log på TastSelv på skat.dk med MitID
 2. Vælg Motor og Motorregistret
 3. Vælg Registrering og Privat ejer/brugerskifte. Tryk derefter Start bruger-/ejerskifte
 4. Skriv registrerings- eller stelnummer
 5. Lås køretøjet op med kontroltal eller kodedel 1 og 2 fra registreringsattesten
 6. Tilknyt eventuelt andre brugere eller ejere, som har givet fuldmagt
 7. Vælg forsikringsselskab og vælg Anmod om forsikring
 8. Vælg Godkend registrering
 9. Betal
 10. Vælg Videre og print kvitteringen

Sælg varebil med Solgt.com – og lad os omregistrere bilen

Hos Solgt.com hjælper vi dig gerne med at sælge din varevogn. Vi ønsker nemlig at gøre det enkelt og hurtigt at sælge både personbiler og varebiler. Derfor kan du på blot tre trin gennemføre dit salg af varebilen.

 1. Indtast bilens oplysninger i vores vurderingsværktøj
 2. Bliv kontaktet af en af vores erhvervssælgere inden for 24 timer
 3. Accepter tilbuddet og aflevér bilen

Når du sælger varebilen gennem Solgt.com, står vores forhandler for at afmelde bilen, når du afleverer nøglerne. På den måde slipper du altså både for et besværligt salg med useriøse kunder og får en professionel part til at håndtere afmeldingen af bilen.

Indtast varebilens nummerplade og udfyld kontaktoplysninger

Indtast venligst et gyldigt registreringsnummer. Se ofte stillede spørgsmål.
Danish License Plate
Tilføj flere biler

Ønsker du at få vurderet mere end 5 biler, så klik her.

Af Laura Martens Christensen

Laura er Content- og kommunikationsansvarlig hos Solgt.com og har en bachelor i International Virksomhedskommunikation. Laura har i gennem de sidste to år undersøgt det danske bilmarked og skrevet et stort antal artikler herom for Solgt.com.

Laura har især fokus på at kommunikere til den almindelige bilejer, som kan have brug for tips og tricks til alt lige fra bilkøb og bilsalg til bilforsikring og vedligeholdelse. Derudover producerer Laura også indhold om varebiler, som er henvendt til erhvervskunder.

Har du spørgsmål?

Glimrende, så mangler vi lidt supplerende info om dig

Dine personlige data vil blive anvendt til at indhente en tilbudspris i overensstemmelse med aftalen. Læs mere om dette i vores persondatapolitik.
Hjælp