Dette kan tage op til 30 sekunder
Vi henter data på din bil
Indlæser...
Bilmarkedet

Store prisfald giver gode muligheder for byttehandler

By 15. December 2023 February 7th, 2024 No Comments

Der sker lige nu mange ting i bilbranchen. Der er godt gang i omlægningen til elbiler, leasing og delebilskoncepter, som erstatter det klassiske bilejerskab. Det presser bilforhandlere i hele landet, hvilket nu kan mærkes på priserne - både på nye og brugte biler 

Flere forhandlere og bilmærker har sænket priserne på de nye og brugte biler. Blandt andet har der været store prisnedsættelser på Tesla og Hyundais personbiler imens Renault har sat priserne ned på flere varebiler også. Dertil har nogle af de nyere kinesiske mærker som Hongqi og Voyah lavet markante prisændringer kort efter lanceringen. Det kan mærkes på hele markedet - også brugtbilsmarkedet. Det gør selvsagt, at priserne lige nu er lavere end tidligere, når private bilejere skal sælge bil – men det skal ses i perspektiv af, at priserne igennem de seneste år har været historisk høje på de brugte biler.   

Selvom det kan opleves som en lidt lav pris for din egen bil, er der dog stadig mulighed for at indgå en god byttehandel. For på trods af, at din brugte bil er faldet i pris, vil den nye bil meget sandsynligt være faldet forholdsvis mere. For eksempel er en nyere bil til 300.000 kr. formentligt sat mere ned i pris end din gamle bil, som du ønsker at sælge. Det vil sige, at du stadig kan spare penge ved at lade din gamle bil indgå i en byttehandel og dermed opnå en god byttepris.  

Det betyder også, at bilmarkedet i år har vist sig fra alle sider. Vi startede året ud med rekordhøje priser og et historisk bilmarked. Den vilde udvikling i bilmarkedet har varet helt til november, hvor vi så en stor fremgang i bilsalget sammenlignet med 2022. Til gengæld slutter vi nu året af med lavere priser og et mere udfordrende bilmarked, hvor særligt priserne på dieselbiler er faldende.  

 

Udregn din bils tilbudspris helt gratis:

- dog kun nyere biler fra og med årgang 2000

Indtast venligst et gyldigt registreringsnummer. Se ofte stillede spørgsmål.
Danish License Plate

Af Laura Martens Christensen

Laura er Content- og kommunikationsansvarlig hos Solgt.com og har en bachelor i International Virksomhedskommunikation. Laura har i gennem de sidste to år undersøgt det danske bilmarked og skrevet et stort antal artikler herom for Solgt.com.

Laura har især fokus på at kommunikere til den almindelige bilejer, som kan have brug for tips og tricks til alt lige fra bilkøb og bilsalg til bilforsikring og vedligeholdelse. Derudover producerer Laura også indhold om varebiler, som er henvendt til erhvervskunder.

Har du spørgsmål?

Glimrende, så mangler vi lidt supplerende info om dig

Dine personlige data vil blive anvendt til at indhente en tilbudspris i overensstemmelse med aftalen. Læs mere om dette i vores persondatapolitik.
Hjælp