Dette kan tage op til 30 sekunder
Vi henter data på din bil
Indlæser...
Ikke-kategoriseret

Skrotpræmie – Få betaling når bilen skal skrottes

By 26. February 2024 No Comments

Når din bil ikke har flere kræfter tilbage, findes der alligevel en metode, hvorpå du stadig kan få lidt værdi ud af den. Du kan nemlig indkassere en skrotpræmie, når du indleverer bilen til en miljøgodkendt autoophugger. 

Det bliver set som en samfundspligt, at man som bilejer sørger for, at bilen bliver skrottet på en rigtig miljømæssig og forsvarlig måde, når den ikke længere kan tjene som køretøj. Derfor vil man belønne dem, der gør det på denne måde. 

Skrotpræmierne bliver tildelt til benzin- og dieselbiler fra klasserne M1 og N1, som er personbiler til maks. 9 personer og små varebiler, der alle vejer mindre end 3.500 kg. 

Nedenfor kan du læse om skrotpræmiens værdi, hvad det kræver af bilen for at få skrotpræmien og hvordan man får præmien udbetalt. 

Hvad får man i skrotpræmie i 2024? 

I 2024 kan man få en skattefri skrotpræmie for benzin- og dieselbiler på 2.200 kr. For at få udbetalt din bils skrotpræmie kræver det, at man afleverer sin bil til én af de mange miljøgodkendte autoophuggere rundt omkring i landet. Det kræver også, at man følger processen, som er beskrevet i næste afsnit. Det er vigtigt at følge processen til fulde, da man ellers risikerer at miste retten til udbetaling af skrotpræmie. Hvis du ønsker at se, hvor der er en miljøgodkendt autoophugger nær dig, kan du følge dette link.

Sådan får du skrotpræmien 

For at få udbetalt skrotpræmien for din bil skal du udfylde og ansøge om dette på den digitale selvbetjeningsløsning, du kan finde på Borger.dk

Processen blev pr. 1. januar 2020 gjort digital, hvilket gør hele den formelle del af skrotningen til en online søgning. Derfor bliver din skattefrie skrotpræmie på 2.200 kr. også udbetalt på din NemKonto. 

Nedenfor opridses de forskellige trin, der skal gennemgås inden du kan få udbetalt din skrotpræmie  

 1. Åbn Borger.dk
 2. Indtast bilens registreringsnummer og find herefter en autoophugger nær dig 
 3. Godkend herefter anmodningen på din skrotning.
 4. Lav herefter en aftale med autoophuggeren om du selv afleverer bilen eller de afhenter den.
 5. Afmeld bilen i Motorregistret 
 6. I e-Boks modtager du din skrotningsattest 
 7. Du modtager 2.200 kr. på din NemKonto inden for 14 dage efter bilen er blevet skrottet 

Hvis du ønsker mere information angående afmeldelse af din bil klik her.

Kan jeg få en større skrotpræmie på min dieselbil? 

I 2021 var der dog en ordning, hvor man kunne få en højere værdi for sin skrottede bil, hvis det var en ekstra forurenede dieselbil. Ordningen med en forhøjet skrotpræmie udløb dog d. 31. december 2021. Derfor er det ikke længere muligt at fået en større pris for din dieselbil. I dag får dieselbiler den samme skrotpræmie som benzinbiler, altså 2.200 kr. Det er altid en god idé at følge Miljøstyrelsens udmeldinger, da disse kan ændre sig løbende og derved også påvirke skrotpræmien. 

Betingelser for at få udbetalt skrotpræmie 

For at opnå og få udbetalt skrotpræmien er der en række betingelser, som skal være opfyldt for din bil. Du kan derfor få udbetalt skrotpræmien, hvis du og din bil følger disse betingelser: 

 • Bilen skal være afmeldt efter d. 31. marts 2000 
 • Du skal være den senest-registrerede ejer af bilen 
 • Bilen må ikke eksporteres efter afmelding i Motorregistret – den må ikke eksporteres til et andet land, og der må ikke være opnået godtgørelse af registreringsafgiften. 
 • Totalvægten på bilen eller den mindre varebil må være maksimalt 3.500 kg. 
 • Bilen skal indleveres til en af Miljøstyrelsens godkendte autoophuggere 
 • Forhandlere og autoværkst4eder kan ved aftale med en godkendt ophugger, agere på vegne af denne og derved også være indleveringssted. 

Send din bil gratis til skrot 

Hvis du ønsker at skrotte din bil, og er bekendt med, eller i tvivl om, hvorvidt du kan modtage en skrotpris for denne – er der muligheder for at være med i ordningen ”producentansvaret.” Det betyder, at bilimportører sørger for, at du helt gratis kan aflevere din person- eller varebil gratis hos dem. Dette kan du gøre, hvis din bil ikke opfylder kravene for skrotpræmie. For at være sikker på denne ordning gøres ordentligt, skal du bare aflevere din bil hos en ophugger, der er med i bilimportørernes kollektive ordning. 

Det sker der med din bil efter den er sendt til skrot 

Det er en god samfundspligt at tænke miljøbevidst, når man skal af med sin bil. Derfor kan du med fordel lade din bil gå til skrot, hvor der endda er en præmie på 2.200 kr. at hente.  

Når du sender bilen til skrot, er du med til at sikre et kredsløb af genbrugsmaterialer, da størstedelen af reservedelene på din bil kan genbruges. Der sidder nemlig både gummi, plastik, jern og metal, som kan benyttes og få nye liv. Det sker ofte, at disse reservedele kan indgå i produktionen af nye biler. 

Hos os i Solgt.com kan vi vurdere din bil, hvis du er nysgerrig på – eller i tvivl om, hvad den er værd. På den måde sikrer du at få den rigtige værdi for din bil.

Udregn din bils tilbudspris helt gratis:

- dog kun nyere biler fra og med årgang 2000

Indtast venligst et gyldigt registreringsnummer. Se ofte stillede spørgsmål.
Danish License Plate

Af Amalie Andrea Lundberg 

Amalie er Content- og kommunikationsmedarbejder hos Solgt.com og er i gang med en bachelor i International Virksomhedskommunikation. Amalie har allerede erfaring med kommunikation og interesse for bilbranchen. 

Amalie vil gerne fokusere på, hvordan børnefamilien eller den almindelige bilejer får bedst mulig information omkring bilmarkedet. Derudover producerer Amalie også indhold på sociale medier og hjemmesiden til nytte for erhvervskunden, der gerne vil være godt kørende. 

Har du spørgsmål?

Glimrende, så mangler vi lidt supplerende info om dig

Dine personlige data vil blive anvendt til at indhente en tilbudspris i overensstemmelse med aftalen. Læs mere om dette i vores persondatapolitik.
Hjælp