Dette kan tage op til 30 sekunder
Vi henter data på din bil
Indlæser...
Bilsalg- og købBiltipsSikkerhed

Få plads til tre autostole i bilen

Når det femte familiemedlem kommer til, bliver det en anelse mere besværligt at få bilkabalen til at gå op. Med tre små familiemedlemmer kan det nemlig kræve en stor og rummelig bil for at få plads til de tre nødvendige autostole. Selvom det er de færreste biler, der har plads til tre store autostole, er det langt fra umuligt at finde en god og sikker løsning. I dette blogindlæg kan du læse om forskellige typer af autostole og hvilke biler, der kan rumme tre autostole.  

MPV som familiebil?

En Multi Purpose Vehicle (MPV) er en betegnelse for biler, der er en smule større end en stationcar, men mindre end en minibus. Der findes forskellige modeller på markedet, heriblandt Peugeot 5008, Volkswagen Touran, Renault Escape og Citröen Grand C4 Picasso.  

Selvom bilerne er fra forskellige mærker og fabrikanter, har de dog til fælles, at de har tre sæderækker. Det giver mulighed for at placere to barnestole på den midterste række og en på bagerste række. Ulempen ved MPV’er er dog, at pladsen i bagagerummet bliver begrænset og sikkerheden på bagerste række er ikke i top, da rækken er meget tæt på bagklappen.  

Find den rette familiebil

Som børnefamilie er der ikke kun behov for plads til autostole. Der er også behov for plads til andet udstyr som barnevogn, klapvogn, pusletaske, legetøj osv. Derfor vælger de fleste familier også en større bil med god plads. Disse fire biltyper er typisk i spil: 

SUV/crossover

Denne familiebil tilbyder nem indstigning, godt udsyn og komfortabel kabine. 

SUV/crossover er god til dig, der har ét barn i autostol. Der er også plads til større børn, der ikke sidder i autostol længere.

MPV

Den store familiebil har typisk tre separate bagsæder, der giver mulighed for at montere tre autostole. Biltypen fås også med tre sæderækker. MPV er god til dig, der har tre børn eller flere.  

Stationcar

Denne biltype byder på rummelighed, komfort og et stort bagagerum. Stationcar er egnet til tre børn, men det er dog ikke altid plads til tre autostole på bagsædet.  

Hatchback

Hatchback er den store mellemklasse, som kan fungere som en god familiebil. Bagagerummet er typisk mindre end på en stationcar, men bagklappen er større. Prisen er til gengæld typisk billigere.  

Tre autostole i en mindre bil

Er du ikke til de store biler og MPV’er med ekstra sæder, findes der et godt alternativ. Det britiske firma Multimac har nemlig specialiseret sig i barnestole til bagsædet. Med Multimac er det muligt at erstatte de tre separate autostole med en hel række autostole med plads til børn. Denne kan nemt installeres på bagsædet af bilen, hvilket betyder, at der ikke er behov for en tredje række.  

Multimac udnytter al pladsen på bagsædet, hvorfor det er muligt at få plads til tre børn i mindre biler som Fiat 500, Volkswagen Up, Ford Ka eller Toyota Aygo.  

Faktisk stopper det ikke her. Multimac har nemlig lavet en række med barnestole med plads til fire børn. Begge udgaver er godkendt til kørsel i Europa. 

16 familiebiler, der har plads til mindst tre autostole

Mange biler har kun plads til to autostole. Ønsker du plads til tre autostole risikerer du at gå på kompromis med komforten og sikkerheden. Nedenfor finder du 16 bud på familiebiler med plads til tre autostole. Disse biler har nemlig både plads til passagerer og bagage, som er nødvendigt for børnefamilien. Bilerne byder også på gode køreegenskaber og behagelige sæder. Priserne varierer fra budgetvenlig til luksusbiler, så du bør være opmærksom på dit budget for bilen.  

Bilmodel 

Vejledende pris* 

Euro NCAP-stjerner 

Audi Q7 

1.200.000 kr.  

5/5 

Citroën Grand C4 Spacetourer 

334.900 kr. 

5/5 

Citroën e-Berlingo 

284.990 kr.  

4/5 

Ford S-Max 

456.490 kr. 

5/5 

Hyundai Santa Fe 

565.999 kr. 

5/5 

Kia EV9 

674.000 kr.  

5/5 

Kia Sorento 

629.900 kr.  

5/5 

Land Rover Discovery 

1.409.000 kr. 

5/5 

Maxus Euniq5 

379.900 kr. 

Ikke tilgængelig 

Mercedes EQB 

520.439 kr. 

5/5 

Mercedes GLB 

595.939 kr.  

5/5 

Renault Espace 

529.900 kr. 

5/5 

Peugeot 5008 

484.990 kr.  

5/5 

Peugeot Rifter 

269.000 kr.  

4/5 

Skoda Kodiaq 

494.995 kr. 

5/5 

VW Touran 

449.495 kr. 

4/5 

*Denne kan variere. Tjek altid prisen hos din forhandler.  

Hav altid styr på bilens sikkerhed

Når der er børn i familien, handler det ikke kun om at have den fedeste bil. Det handler nemlig mere om plads, praktik og sikkerhed. 

Sikkerheden handler dels om selve bilen, men det handler også om jeres vaner. For eksempel øges sikkerheden, hvis I undgår løse genstande i bilen. 

Hvis du vil tjekke sikkerheden på den bil, du overvejer at købe, kan du undersøge Euro NCAPs test af bilen. Euro NCAP står for at teste nye biler på det europæiske marked, hvor de bedømmes med stjerner fra 1-5.  

Fem kriterier for familiebilen 
  • Fire eller fem Euro NCAP-stjerner 
  • Gardinairbags både foran og bagtil 
  • Et antiudskridningssystem (ESC)  
  • Automatisk nødbremse 
  • i-Size eller ISOFIX-beslag til autostole 

Udregn din bils tilbudspris helt gratis:

- dog kun nyere biler fra og med årgang 2000

Indtast venligst et gyldigt registreringsnummer. Se ofte stillede spørgsmål.
Danish License Plate

Autostole med ISOFIX

Uanset om du har brug for 1, 2 eller 3 autostole i din bil, bør du være opmærksom på, om man du kan montere autostolene med ISOFIX. ISOFIX er et system, hvor du klikker autostolen fast i nogle metalbøjler, der sidder skjult mellem ryglænet og sædet i bil. Dette reducerer stolens bevægelser og minimerer dermed monteringsfejl, hvorfor dit barn sidder helt fast under kørsel.  

Siden 2014 har det været et EU-krav, at alle nye biler har minimum to ISOFIX-beslag på bagsædet. Derfor har stort set alle moderne biler ISOFIX-beslag, der gør det nemt at klikke autostolen på plads. Det betyder dog ikke, at du skal montere autostolen på denne måde. Du har dog mulighed for det. Du kan holde øje med autostolens ECE-mærker for at sikre, at den lever op til EU’s sikkerhedskrav.  

Disse ECE-mærker lever op til EU’s sikkerhedskrav: 
  • ECE-44-03 
  • ECE-44-04 
  • ECE-R-129 

Test af autostole

FDM har i samarbejde med en række europæiske bilklubber testet 20 autostole for sikkerhed, brugervenlighed, ergonomi og indholdet af skadelige stoffer. Autostolene har fået stjerner, hvor 4-6 stjerner beskrives som God eller Meget god, 3 stjerner er Tilfredsstillende og 1-2 stjerner er så dårligt, at FDM fraråder at købe disse autostole. Du kan se resultatet herunder.  

Autostol 

Aldersgruppe 

Bedømmelse 

Joie i-Snug 2 + i-Base Advance 

Op til 12 måneder 

5 stjerner (Testvinder for aldersgruppen) 

Nuna Arra Next + Base Next (Op til 18 mdr.) 

Op til 12 måneder 

 

5 stjerner 

Joie i-Snug 2 

Op til 12 måneder 

4 stjerner 

Joie Calmi + i-Base Encore (op til 6 mdr.) 

Op til 12 måneder 

4 stjerner 

Joie i-Harbour + i-Base Encore 

Op til 4 år 

4 stjerner (Testvinder for aldersgruppen) 

Bugaboo Owl by Nuna + 360 Isofix base by Nuna 

Op til 4 år 

4 stjerner 

Britax Römer Dualfix M Plus 

Op til 4 år 

4 stjerner 

Britax Römer Dualfix Plus 

Op til 4 år 

4 stjerner 

Maxi-Cosi Mica Eco i-Size 

Op til 4 år 

3 stjerner 

Jané Concord iKonic R 

Op til 4 år 

3 stjerner 

Kinderkraft i-Guard 

Op til 4 år 

3 stjerner 

Besafe Stretch B (op til 7 år) 

Op til 4 år 

 

3 stjerner 

Recaro Salia 125 Kid  (op til 6 år) 

Op til 4 år 

 

3 stjerner 

Avionaut Sky 2.0 (op til 7 år) 

Op til 4 år 

 

3 stjerner 

Besafe iZi Twist M 

Op til 4 år 

 

1 stjerne 

Cybex Solution G i-Fix 

Op til ca. 12 år (op til ca. 36 kg) 

5 stjerner (Testvinder for aldersgruppen) 

Nuna Aace LX 

Op til ca. 12 år (op til ca. 36 kg) 

5 stjerner 

Swandoo Charlie 

Op til ca. 12 år (op til ca. 36 kg) 

5 stjerner 

Britax Römer Discovery Plus 

Op til ca. 12 år (op til ca. 36 kg) 

3 stjerner 

Britax Römer Adventure Plus 

Op til ca. 12 år (op til ca. 36 kg) 

3 stjerner 

Kilde: FDM 

Regler for børn i bilen

Når dine børn er minimum 135 cm høje, må de sidde på forsædet i Danmark. Med den højde er de typisk store nok til at bruge bilens almindelige sæde og sele – ligesom voksne. Du bør dog tjekke op på bilproducentens anbefalinger. Det kan være du anbefales at deaktivere bilens airbags, rykke sædet langt tilbage eller lignende. Læs mere om reglerne for børn på forsædet her.

Udregn din bils tilbudspris helt gratis:

- dog kun nyere biler fra og med årgang 2000

Indtast venligst et gyldigt registreringsnummer. Se ofte stillede spørgsmål.
Danish License Plate

Af Laura Martens Christensen

Laura er Content- og kommunikationsansvarlig hos Solgt.com og har en bachelor i International Virksomhedskommunikation. Laura har i gennem de sidste to år undersøgt det danske bilmarked og skrevet et stort antal artikler herom for Solgt.com.

Laura har især fokus på at kommunikere til den almindelige bilejer, som kan have brug for tips og tricks til alt lige fra bilkøb og bilsalg til bilforsikring og vedligeholdelse. Derudover producerer Laura også indhold om varebiler, som er henvendt til erhvervskunder.

Har du spørgsmål?

Glimrende, så mangler vi lidt supplerende info om dig

Dine personlige data vil blive anvendt til at indhente en tilbudspris i overensstemmelse med aftalen. Læs mere om dette i vores persondatapolitik.
Hjælp