Dette kan tage op til 30 sekunder
Vi henter data på din bil
Indlæser...
Bilmarkedet

Danskerne køber dyrere biler – og flere elbiler

På trods af den historiske priskrig på det danske bilmarked, viser en ny analyse fra Danmarks Statistik, at danskernes forbrug er steget markant, når vi kigger på bilkøb i 2023. Her ser vi nemlig, at danske husholdninger i 2023 brugte 26,1 mia. kr. på nye biler. Sammenlignet med 2022, hvor danskerne brugte 19,3 mia. kr., er det en stigning på 35 %. Dette skyldes både, at danskerne generelt har købt flere biler, men også dyrere biler. For imens danskerne i 2022 i gennemsnit betalte 350.500 kr. for deres nye bil, betalte de i 2023 401.000 kr. I blogindlægget herunder kan du læse mere om danskernes bilkøb og udviklingen heraf. 

Elbiler er eftertragtede blandt danskerne

I 2022 blev der solgt 55.000 nye biler til danskerne. Dette antal steg markant i 2023, hvor danskerne købte 65.100 nye biler. Men også fordelingen af hhv. benzin-, diesel- og elbiler samt plugin-hybrider så anderledes ud i 2023. Her tog elbilerne nemlig en stor sejr, da de stod for over halvdelen af de solgte biler. Se fordelingen herunder.  

Analysen viser yderligere, at de elektriske biler og dieselbilerne trækker gennemsnitspriserne op. De koster nemlig dobbelt så meget som benzinbilerne. Gennemsnitspriserne for elbiler, plugin-hybrider og dieselbiler er 498.900 kr. Gennemsnitsprisen for benzinbilerne er 240.500 kr.  

Fordelingen for erhvervsbilerne ser markant anderledes ud, hvor benzinbiler står for over halvdelen af de nye biler. Her ser vi dog også en stor fremgang af antallet af elbiler. Se fordelingen herunder. 

Se den mest populære biltype

Ser man på fordelingen af biler efter biltype, er der også en klar vinder. SUV-modellerne står nemlig for hele 57 % af nybilssalget i 2023. SUV’er er de største biltyper og en del af fremgangen, særligt af SUV-elbiler, kan muligvis tilskrives Teslas populære Model Y. Ser vi udelukkende på salget af elbiler, fylder SUV-modellerne også klart mest. Ser tallene i tabellen nedenfor.  

Har du spørgsmål?

Glimrende, så mangler vi lidt supplerende info om dig

Dine personlige data vil blive anvendt til at indhente en tilbudspris i overensstemmelse med aftalen. Læs mere om dette i vores persondatapolitik.
Hjælp