Dette kan tage op til 30 sekunder
Vi henter data på din bil
Indlæser...
BilmarkedetGrønne biler

Årets elbiler 2024

Årets elbiler er baseret på pris, kvalitet og popularitet

Da alle afstemningerne, som bekendt, afgøres på baggrund af læsernes vurderinger, har popularitetsfaktorer også en afgørende betydning for disse udfald. Det har en betydning, hvilke mærker, der er oppe i medierne. Derudover kan læsernes holdninger også være påvirkede af, hvilken bil naboen, vennerne eller kollegerne har. Det kan dog konkluderes ud fra afstemningerne, at kvaliteten har stor betydning for læsernes rangering af de forskellige elbiler. Jo bedre kvalitet, desto bedre rangeres den enkelte bil i kåringerne. Bedømmelsen af kvaliteten er udarbejdet af motorjournalisterne hos Mobilsiden.dk. 

Indholdsfortegnelse

Mobilsiden.dk har undersøgt, hvilke elbiler deres læsere er mest begejstrede for. Mobilsiden.dks motorjournalister har derefter tjekket op på elbilernes priser og bedømt hver elbil på kvalitet. Det er blevet til en kåring af Årets elbil 2024.  Vi gennemgår herunder vinderne i kategorierne: bybil, sedan, SUV, familiebil og Bilisternes pris. Det er dog vigtigt at huske, at stemmefordelingen ikke er repræsentativ for hele vores befolkning, da undersøgelsen er baseret 6000 stemmer.

Årets bybil 2024

Top 5 elbiler til Årets bybil 2024 blev: 

 

1. plads: Volvo EX30 

2. plads: Renault Megane E-Tech Electric 

3. plads: BYD Doplhin 

4. plads: Cupra Born 

5. plads: Hyundai Kona Electric 

Vinderen af Årets elbil 2024 blev Volvo EX30. Mobilsiden.dks motorjournalister bemærkede særligt følgende ved bilen: 

 • Flot design
 • Rummelig bybil i stilrent design
 • Utrolig meget udstyr
 • Godt infotainmentsystem med android automotive
 • God rækkevidde
 • Hurtig opladning 

Årets bybil er ligeledes årets mini- og mikrobil

Det er essentielt, at man har en lidt mindre bil, når man kører bykørsel, så man kan nå rundt omkring på ingen tid – og uden ridser eller buler. De mindre biler har desværre ikke en lang rækkevidde eller hurtigere ladetid, men de er oftest billige og nemme at parkere i mindre båse mellem større biler rundt omkring i byen. De mindre biler er idelle for kørsel, der er under 300 km dagligt. 

Hvis du har kort afstand til arbejdspladsen, ikke bruger bilen over 300 km hver dag, eller bare vil have en nem og fleksibel bil, så kan du med fordel kigge efter en mindre bil næste gang.  

De er ikke beregnede til at køre længere ture alt for ofte. Sikkerheden på motorvejen en hel dag, hver dag i ugen, er heller ikke helt i top. Hvis du overvejer at købe en lille elbil, skal du huske at overveje, hvad dit og din husstands behov er. Kører I normalvis med barnevogn? Er der flere børnesæder? Eller er du ældre og kører kun rundt i lokalområdet? Alle disse emner er værd at have in mente, når man skal finde en lille elbil til husstandens behov.  

Specifikationer på Volvo EX30:

Den nye Volvo EX30 har en imponerende rækkevidde på 344 km, så den er ideel til daglige pendlerbehov, men også til børnefamilien, der måske skal aflevere børnene forskellige steder. Årets elbil 2024 lader hurtigt og kan nå 80% kapacitet på blot 26 minutter, hvilket er godt givet ud til den travle hverdag. Ydeevnen ligger på 200 kWh (272 hk). Dette er med til at give en robust køreoplevelse, der gør det let at bruge tid i sin bil. Fra den 7. april 2024 starter priserne fra 274.100 kr. Dette gør EX30 til en af de mest overkommelige og prisvenlige SUV´ere i Bybils-klassen – samtidig med, at du får kvalitet og funktionalitet. Alt efter, om du ønsker - standard-rækkevidden eller en udvidet rækkevidde, eller om du ønsker ekstra ydeevnen fra Twin Motor Performance-modellen, er der en EX30 variant, der passer til dit behov. 

Årets sedan 2024

Top 5 elbiler til Årets sedan 2024 blev: 

 

 • 1. plads: Tesla Model 3 
 • 2. plads: BMW i5 
 • 3. plads (delt): Volkswagen ID.7 og BYD Seal 
 • 5. plads: Polestar 2 

"Stillet til rådighed af Tesla, Inc." 

Vinderen af Årets sedan 2024 blev Tesla Model 3. Mobilsiden.dks motorjournalister bemærkede særligt følgende ved bilen: 

 • Et brancheførende infotainmentsystem
 • Glimrende lydanlæg
 • God rækkevidde
 • En god familiebil
 • En af de billigste sedan på markedet 

Årets bedste sedan

Årets bedste sedan kan sagtens være en klassisk sedan, men også med træk fra andre biltyper som coupé, hatchback og fastback. 

Derfor er årets bedste eldrevne sedan en all-around elbil. Den passer til mange og kan derfor ses som den bedste elbil på markedet. Her får du både en lang rækkevidde, hurtig ladetid, høj komfort og rustik kvalitet. Årets bedste sedan kan være en elbil, som dækker manges behov. På trods af det, er den ikke nødvendigvis den rette elbil for dig. Hvis du f.eks. har brug for god plads, og ønsker en rummelig bil, kan du med fordel overveje en SUV. 

Specifikationer på Tesla Model 3:

Tesla Model 3 har en stærk rækkevidde på 513 km, hvilket giver dig friheden til at køre langt uden bekymring for opladning. Om du skal køre på arbejdet, ferier eller andre ærinder, der kræver en længere rækkevidde, kan Tesla Model 3 godt følge med. Når det er tid til at oplade, kan du få bilen op på 80% på 25 minutter, hvilket giver dig mere tid på vejen og mindre tid ved ladestationen. 

Med en ydeevne på 208 kW (283 hk) leverer Tesla Model 3 en stærk kraft, hvilket giver den bilglade en god køreoplevelse. Med en startpris på 340.090 kr. pr. 7. april 2024, er Tesla Model 3 en af de mest prisvenlige af slagsen. Faktisk er Tesla Model 3 denanden billigste sedan i mellemklassen, hvilket gør den til et attraktivt valg for bilentusiaster og miljøbevidste købere. 

Årets SUV 2024

Top 5 elbiler til Årets SUV 2024 blev: 

 

1. plads: Xpeng G9 

2. plads: Tesla Model Y 

3. plads: Skoda Enyaq iV 

4. plads: Audi Q4 e-tron 

5. plads: Ford Mustang Mach-E 

De mest fremtrædende kandidater til titlen: “Årets SUV 2024” inkluderede Tesla Model Y, Xpeng G9, Skoda Enyaq iV, Ford Mustang Mach-E og Audi Q4 e-tron. 

Vinderen blev Xpeng G9, som vandt kategorien "Årets SUV 2024." Mobilsiden.dks motorjournalister bemærkede særligt følgende ved bilen:  

 • Forrygende køreoplevelse 
 • Lang rækkevidde 
 • Hurtigste opladning 
 • Fremragende bygge- og materialekvalitet 
 • Infotainmentsystem blandt de bedste på markedet 
 • Fantastisk komfort 

Årets bedste SUV

Årets bedste SUV er også blandt mange af de populære elbiler på bilmarkedet. En SUV er en forkortelse for Sport Utility Vehicle og er en større bil, der har en høj position og er kendetegnet ved en behagelig komfort. En SUV er blandt de hyppigste elbiler på det nuværende elbilmarked i dag. Grunden til, at de er så populære er, at batteriteknologien i dag kræver et større rum til batteriet. SUV´erne tilbyder i dag også stor plads til passagererne og samtidig en større plads i bagagerummet. Det må man da sige en SUV opfylder. 

Typisk har SUV´erne en lang rækkevidde og en fornuftig ladetid (fra 10-80 procent på omkring 30 minutter). SUV er en del større end en almindelig sedan, men rækkevidden er ikke givetvis længere. En SUV vil dog oftest være dyrere end en sedan. 

Specifikationer på Xpeng G9:

Xpeng G9 er en SUV med en imponerende rækkevidde på hele 460 km. Den har en ladetid på kun 20 minutter for at nå 10-80% - hvor den kommer med en særlig effektivitet og giver et praktisk brug. Med en fantastisk ydeevne på 230 kW (308 hk) leverer den en stærk kørsel. Prisen starter fra 479.900 kr. fra og med den 7. april 2024, hvilket placerer den blandt de lidt dyrere SUV'er i mellemklassen på markedet. 

Årets familiebil 2024

Top 5 elbiler til Årets familiebil 2024 blev: 

 

1. plads: Xpeng G9 

2. plads: Tesla Model 3 

3. plads: Tesla Model Y 

4. plads: Volkswagen ID.7 

5. plads: Polestar 2 

Vinderen blev Xpeng G9, som vandt kategorien Årets familiebil 2024. Mobilsiden.dks motorjournalister bemærkede særligt følgende ved bilen:  

 • Rummelig bil med komfort 
 • Familievenlige løsninger 
 • Højteknologisk vidunder 
 • Brugervenlig 
 • Fornuftig pris sammenlignet med pris og kvalitet 

Specifikationer på Xpeng G9: 

Med hele 460 km i rækkevidde giver denne SUV dig en frihed til at køre langt uden at skulle bekymre dig om hyppige opladninger. Når du engang skal lade op, kan du få bilen op på 80% på 20 minutter, hvilket gør, at du hurtigt er ude på vejene igen efter ladning. 

Dens ydeevne på 230 kW (208 hk) giver en stærk kapacitet, der sikrer en spændende køreoplevelse hver gang du sætter dig bag rattet. Prisen starter ved 479.900 kr. Den. 7. april 2024, hvilket gør denne SUV et attraktivt valg for dem, der søger kvalitet og en stærk ydeevne i mellemklassen. Den er blandt de lidt dyrere SUV´ere i mellemklassen, men dens avancerede funktioner gør også, at prisen er i den dyrere ende 

Årets bedste familiebil

I 2024 har læserne talt – den førende familiebil er ikke alene ekstremt sikker, men den leverer også en høj grad af komfort til alle passagerernes – selv de mindste borgere. Kåringen af Årets bedste familiebil repræsenterer en særlig kategori, som typisk også omfatter årets mest fremragende elbiler inden for sedan og SUV. På Mobilsiden.dk definerer de en familiebil som en elbil, der opnår topkarakterer i Euro NCAP´s kollisionstest og prioriterer sikkerheden for både børn og voksne passagerer. 

Euro NCAP´s evaluering af biler strækker sig langt ud over blot en simpel crashtest, der blot viser, hvordan en bil håndterer en kollision. Det er en omfattende sikkerhedstest, der vurderer, hvor godt bilen beskytter både de mindste, men også ældste passagerer, andre trafikanter og om den er udstyret med intelligent, avanceret teknologi, der kan bidrage til at forhindre ulykker helt. 

Den samlede bedømmelse er baseret på testresultater inde for fire hovedkategorier: voksensikkerhed, barnesikkerhed, fodgængersikkerhed og sikkerhedssystemer. Baseret på bilens præstation i disse kategorier, kan den opnå op til fem stjerner i vurderingen. 

Hvis du er interesseret i at vide mere om dette, kan du læse videre her.

Udover den førende familiebils fremragende sikkerhedsegenskaber, skiller Årets bedste familiebil sig ud med sin rummelighed, komfort, bagagekapacitet, imponerende rækkevidde og hurtige opladningstid. Alt sammen til en pris, der passer godt til familiebudgettet. 

Endvidere bør Årets familiebil ideelt set tilbyde funktioner og detaljer, der imødekommer alle familiemedlemmernes interesser og behov. Selvom man ikke kan forudsige præcis, hvilke funktioner, vi danskere prioriterer, er det tydeligt, at mange elbilproducenter stræber efter at integrere hele familiens behov i deres løsninger. Jo flere familievenlige funktioner og smarte detaljer, desto større værdi vil den levere til familierne, hvilket kan være med til at spille en afgørende rolle i valget af Årets familiebil. 

Årets bedste eldrevne bybil, sedan, SUV og familiebil 2024

Det er jo ganske individuelt, hvilken elbil, der er den bedste. Det kommer an på dit kørselsbehov og designønsker. Derfor kan det være vigtigt at spørge sig selv, hvad der spiller ind, når man skal ud og kigge på en elbil. Er det rækkevidden, der spiller ind hos dig? Måske ladehastigheden, hvis du gerne vil nå lidt hurtigere hjem efter arbejde? Komfort, rummelighed og bilens design kan også sagtens være emner, der vægter højere hos nogen. Prisen har helt sikkert også en kæmpe rolle. Det er derfor motorjournalisterne har været med til at vurdere, hvor meget bil, du rent faktisk kan få for pengene og ikke mindst for kvaliteten. 

Bilisternes pris 2024

De mest fremtrædende kandidater til titlen: “Bilisternes pris 2024” inkluderede Tesla Model Y, Tesla Model 3, Xpeng G9, Volvo EX30, Polestar 2, Volkswagen ID.7, Skoda Enyaq iV, Ford Mustand Mach-E, BMW i5 og BYD Seal. 

Vinderen af bilisternes pris 2024 gik til Tesla Model Y. Bilen fik 12,9 procent af stemmerne. Mobilsiden.dk bemærkede særligt følgende ved bilen: 

 • Teslas priser blev sænket med 128.000 kr. tidligere på året 
 • Rummelig kabine 
 • Brugervenlig infotainmentsystem 
 • Lang rækkevidde 
 • Høj sikkerhed 
 • God pris 

Kriterierne for kåring af Årets elbil og Bilisternes pris

Det er 100% Mobilsiden.dk´s læsere, der nominerer elbilerne og stemmer, hvilke elbiler de mener skal vinde priserne. Herefter rangerer Mobilsiden.dks motorjournalister de nomineredeelbiler ud fra forskellige kvalitetstests og elbilernes nuværende priser. 

Overordnet resultat af konkurrencen:

Kriterier for konkurrencerne:

 • Kandidaterne i kåringen af “Årets elbil” skal tilkendegives til kunderne senest d. 1. februar det følgende år 
 • Kun basisvarianten af elbilmodeller er inkluderet i bedømmelsen 
 • De nominerede biler kan ikke være Premium (luksusbiler) eller varevogne, idet elbiler i disse kategorier ikke er relevante for den bredere danske befolkning. 
 • Redaktionen på Mobilsiden.dk udvælger en liste over kandidater, der opfylder kriterierne listet oven for.  Dette sikrer, at alle elbiler på nomineringslisten er relevante og tilgængelige for bestilling fra d. 1. februar 2024 og det resterende af året. 
 • På Mobilsiden.dk nominerer læserne, ved hjælp af afstemning, op til tre stemmer på de tre forskellige elbiler, og stemmerne vægtes ligeligt 
 • De tre mest nominerede i hver af kategorierne “bybil”, “sedan” “SUV” og “familiebil” findes. Herunder de 12 elbiler, der har fået flest stemmer. Derefter kontrollerer motorjournalisterne de nuværende priser på elbilerne og sammenligner dem på deres kvalitetstests. 
 • Årets elbil i hver af kategorierne bybil, sedan, SUV og familiebil baseres på læsernes stemmer (25 procent vægtning), elbilens nuværende pris (25 procent vægtning) og vmotorjournalisters kvalitetsvurderinger (50 procent vægtning). 
 • Ud over at kåre Årets elbil i kategorierne bybil, sedan, SUV og familiebil, kårer de også Bilisternes pris, som udelukkende baseres på deres læseres top-10 over de mest populære elbiler for 2024. Kåringen af årets mest populære elbil er baseret på, hvilke 10 elbiler der har fået flest nomineringer af læserne på Mobilsiden.dk. 

 Årets mest populære elbil

Når det kommer til valget af Årets mest populære elbil, er det 100% baseret på en popularitetskonkurrence, hvor Mobilsiden.dk vurderer, hvilke biler, der er mest populære blandt deres læsere, samt på 24Tech.dk og de forskellige medieplatforme. Der tages altså udgangspunkt i en række forskellige udtræk fra disse sider. 

Det er deres læsere, som bestemmer, hvilke elbiler, der fortjener titlen som Årets mest populære elbil. De kårer så herefter udelukkende elbiler baseret på placeringen i rangordningen, uden at overveje og tage hensyn til priser, udseende eller kvalitet. Den elbil, der opnår flest nomineringer på tværs af disse forskellige platforme, bliver derefter kåret til Årets mest populære elbil. Hvert år kåres de 10 mest populære elbiler i Danmark. 

Hvilke elbiler er bedst i test?

Valget af Årets elbil er ikke ensbetydende med, at elbilerne nødvendigvis er Bedst i Test, eller at kvaliteten og komforten er bedst. Denne udnævnelse er i høj grad baseret på en popularitetsafstemning, hvor læserne på Mobilsiden.dk og 24Tech rangerer elbilerne på markedet efter deres præferencer. Imens Årets elbil 2024 i høj grad var baseret på en popularitetsafstemning, Elbiler Bedst i Test udelukkende resultatet af Mobilsiden.dks motorjournalisters grundige test og vurdering af elbilerne – baseret på kvaliteten og de nuværende priser. 

Derfor er det vigtigt at bemærke, at Mobilsiden.dk kun udviser deres holdninger - både fra læsernes og motorjournalisternes side. Derfor kan det dog også give en idé om, hvilke modeller, der er mest populære på markedet. For at være sikker på, at man tager et valg ud fra eget behov, kan man ligeledes undersøge Elbiler Bedst i Test. Hvis man sammenligner disse ovenstående kilder, får man derfor en bred og større indsigt i både fordele og ulemper ved de forskellige elbiler på bilmarkedet. 

Af Amalie Andrea Lundberg 

Amalie er Content- og kommunikationsmedarbejder hos Solgt.com og er i gang med en bachelor i International Virksomhedskommunikation. Amalie har allerede erfaring med kommunikation og interesse for bilbranchen. 

Amalie vil gerne fokusere på, hvordan børnefamilien eller den almindelige bilejer får bedst mulig information omkring bilmarkedet. Derudover producerer Amalie også indhold på sociale medier og hjemmesiden til nytte for erhvervskunden, der gerne vil være godt kørende. 

Har du spørgsmål?

Glimrende, så mangler vi lidt supplerende info om dig

Dine personlige data vil blive anvendt til at indhente en tilbudspris i overensstemmelse med aftalen. Læs mere om dette i vores persondatapolitik.
Hjælp