Dette kan tage op til 30 sekunder
Vi henter data på din bil
Indlæser...
Vores indblik

Din brugte bil er blevet mere værd

By 16. October 2020 No Comments

Nyeste tal, Din brugte bil er blevet mere værd. Kan det passe, og hvilke modeller er steget mest?

 

Normalt drukner bilbranchen i overskrifter om afgiftsændringer, høje værditab og en jungle når det kommer til at finde den rigtige bil. Og lige nu fylder netop afgiftsændringer meget i bilbranchen. Men flere steder kan man læse, at de brugte og i særdeleshed nyere brugte biler stiger i efterspørgsel og er blevet mere værd. Kan det virkelig passe? Hvor meget er de steget, og gælder det for alle biltyper? Er du nysgerrig og vil du gerne vide om der virkelig kan være noget om snakken, når der skrives om værdistigninger og efterspørgsel på brugte biler rundt omkring, hos de danske forhandlere. Læs med her, hvor Solgt.com og Adm. Direktør Rasmus Pallesen dykker ned i tallene, og samtidig giver sin vurdering af tendenserne på bilmarkedet.

Bilinfo kom for nyligt med en markedsrapport der viser en positiv tendens i bilmarked når det kommer til nyere brugte biler. I øjeblikket ser vi stigende priser på brugte og nyere brugte biler. Dette kan skyldes flere ting. En væsentlig faktor er, at forhandlerne i øjeblikket mangler brugte biler. Faktisk er udbuddet af brugte biler faldet med 20% de seneste 4 måneder. Covid-19 satte en stopper for produktionen af nye biler, og da Danmark igen åbnede op, og folk ville købe bil kunne producenterne ikke følge med. Lagrene rundt omkring med nye biler blev hurtigt tømt, og tilbage stod forhandlerne med en masse kunder, men ingen nye biler. Nyere brugte biler er blevet alternativet, og forhandlerne kan lige nu ikke følge med den stigende efterspørgsel.

”Vi har set prisstigninger siden sommeren, primært forårsaget af en stor mangel på gode brugte biler. I foråret stoppede al bilsalg og vi så store tab/prisjusteringer nedad, idet lagrene var store og efterspørgslen lav. Men allerede tidligt på sommeren kom den såkaldte ketchup effekt og brugtbilssalget slog flere rekorder, som tømte lagrene og skabte stigende priser.” (Adm. Direktør Rasmus Pallesen)

Hos solgt.com har vi kigget nærmere på rapporten fra Bilinfo, hvad betyder tallene, og hvilke typer biler er steget mest?

Sælgers marked – Massiv efterspørgsel på nyere brugte biler, mens ældre dieselbiler ser ud til at være gået i stå.

 Udbuddet af brugte biler er faldet med 20% de seneste fire måneder, og samtidig er prisen på nyere brugte biler steget med næsten 7%. ”Sælgers marked”? Måske er det netop nu tid til at skifte bil, hvis du har gået med denne tanke i den seneste periode. Der er efterspørgsel på de nyere brugte biler, og kunne du være interesseret i at vide hvad du ærligt kan få for din bil, så kan du altid prøve vores vurderingsrobot og få en ærlig pris på din brugte bil. Det er dog ikke alle biltyper du kan forvente store prisstigninger på. Ifølge rapporten fra Bilinfo er det især disse typer der score højest, samt dem der score lavest!

 

  • Mikrobiler; Udbuddet af mikrobiler er faldet med næsten 48% på blot fire måneder. – og sammen med minibiler har dette segment oplevet en prisstigning på nyere brugte modeller, på næsten 10%
  • MPV-modeller; Udbuddet af MPV-modeller er faldet med 31% de seneste fire måneder, samtidig er prisen steget på nyere brugte med næste 15% i samme periode.
  • SUV-modeller; Udbuddet er faldet med 11% på fire måneder, og samtidig er prisen steget på nyere brugte med næsten 12%
  • Hybrid/plug-in & Elbiler; Ifølge rapporten fra Bilinfo, er disse typer bil lige nu dem med færrest liggedage. Specielt modeller fire år eller nyere har stor interesse hos forbrugeren.
  • Ældre Dieselbiler; Der ser ud til at være opstået en form for stilstand i segmentet for ældre dieselbiler. Lange liggedage og en massiv efterspørgsel på nærmest alt andet end diesel, er en indikation på at den grønne omstilling har fundet plads hos danskerne.

”Som det ses, så har efterspørgslen ikke været ligeligt fordelt på alle biler. De mest eftertragtede biler er nyere brugte i hybrid, el, mini, MPV og SUV segmentet. På dieselbiler som har lidt flere år på bagen er efterspørgslen nærmest gået i stå, hvilket nok skyldes fokus på miljø og negative omtale af diesel teknologien. Den seneste tid har regeringen skabt uro omkring afgiften på nye biler, herunder især el og hybrid, som kombineret med lang leveringstid fra de fleste fabrikker, øger interessen for at købe en nyere brugt i stedet. Både sælger og køber ved hvad dette skal koste, og kombineret med omgående levering har nyere brugte biler fået øget interesse.” (Adm. Direktør Rasmus Pallesen)

Hold dig opdateret med prisen på din brugte bil – Netop hvornår bør du sælge, for at få den bedste pris?

 

Det er ingen hemmelighed at den største udgift ved at have bil, er værditabet som starter allerede den dag du kører ud over kantstenen nede ved forhandleren. Derfor kan det være en rigtig god ide at følge med i prisudviklingen på bilmarkedet. På den måde ved du nemlig hvad tilsvarende biler bliver solgt for, og kan følge med i hvornår det bedst kan betale sig at skifte til en ny. Der er desværre ingen der 100% kan fortælle dig hvornår det bedst kan betale sig at skifte bil. Flere rapporter viser, at hvis du vil have det mindste værditab på din bil så bør du sælge når din bil er mellem 3-5 år gammel. I denne periode er der dog ingen der kan fortælle dig det bedste tidspunkt, men vidste du at du altid kan få en ærlig vurdering af hvad din brugte bil er værd? Solgt.com gør dette muligt for dig, det er gratis og helt uforpligtende at få en helt ærlig vurdering af din bil, og skulle prisen være interessant så garanterer vi også at du altid kan sælge til en af vores samarbejdspartnere rundt i Danmark.

Hver måned leverer vi nye statistikker der viser trends og tendenser i markedet. Vi kigger på de mest vurderede biler, salgspriser og hvad der lige nu bliver solgt mest af. Vi ser på hvilke brugte biler der bliver solgt flest af, og samtidig hvilke tendenser der lige nu er i markedet. Med vores artikler kan du holde dig opdateret, og skulle din bil være blandt vores mest vurderede så kan du jo altid prøve vores online-vurderingsrobot og få en helt ærlig pris på din brugte bil.

”Markedet i år har været utrolig påvirket i både op og nedadgående retning flere gange og af forskellige årsager. Hvor vi ender er svært at sige, men skal man sælge bil er nu et rigtig godt tidspunkt fordi priserne generelt er høje, uagtet der altid er undtagelser på f.eks. ældre dieselbiler – men jeg kan ikke se at de skulle få et comeback, så det er desværre bare markedet og så skal man jo vælge om man vil køre videre eller sælge og få en nyere i stedet.” (Adm. Direktør Rasmus Pallesen)

 Solgt.com er en sammenslutning af nogle af de bedste eksperter inden for vurdering, salg og rådgivning af brugte biler. Vi leverer ærlige priser, og hjælper dig fra vurdering til salg. Vi kan desværre ikke garantere dig at vi opfylder din ønskepris, men vi kan dog garantere at vi altid sørger for mest muligt data for at kunne give dig den bedste pris. Vores statistikker og tendenser er altid frit tilgængelige, og skulle vi ikke indfri dine forventninger en måned, så er du altid velkommen igen den næste, om end prisen både kan gå op og ned.

Bilbranchen er altid i bevægelse, og udbud og efterspørgsel skifter som vinden. I øjeblikket ser vi købers marked hvor du kan forvente en højere pris for din brugte bil, samtidig med at du fortsat kan finde en nyere brugt bil til en skarp pris. Hvornår vinden skifter vides ikke, så måske er tiden nu til at skifte din brugte bil?

De bedste hilsner

Team Solgt.com

Udregn din bils tilbudspris helt gratis:

- dog kun nyere biler fra og med årgang 2000

Indtast venligst et gyldigt registreringsnummer. Se ofte stillede spørgsmål.
Danish License Plate

Har du spørgsmål?