Dette kan tage op til 30 sekunder
Vi henter data på din bil
Indlæser...
Ikke-kategoriseret

Skal du købe en bil? Disse overvejelser bør du gøre dig inden et bilkøb

By 28. September 2021 November 19th, 2021 No Comments

Mange forbinder det at have en bil med frihed. Du kan nemt komme til og fra arbejde, skole og andre aftaler. Men hvordan passer den frihed ind i dit budget? Og har du overhovedet behov for en bil lige nu? Hvis du overvejer at købe en bil, er der flere ting du bør overveje inden du begiver dig ud i et bilkøb. Du får i dette blogindlæg en liste over ting, som er væsentlige at overveje i forbindelse med bilkøb.

Har du behov for en bil?

Noget af det allerførste du bør overveje er, om du overhovedet har behov for en bil. Det kan være en stor frihed at have sin egen bil, men hvis den ikke bliver brugt eller der reelt set ikke er brug for den, er det blot en pengesluger. Du bør altså tænke over, om du har brug for bilen nu eller om det er mest oplagt at vente et par år, hvor det måske er mere relevant.

Hvis du ikke har behov for at købe din egen bil lige nu, findes der andre måder hvorpå du kan få adgang til en bil. Du kan blandt andet vælge at leje en bil eller indgå i en deleordning. Dette kan du eksempelvis gøre ved at bruge GoMore, som er meget populært i særligt storbyer.

Tillader dit budget en bil?

Selvom bilen er en kæmpe frihed, er det en tung post på budgettet. Du bør derfor overveje nøje om der er plads til bilen i dit budget. Dette handler ikke kun om selve bilen, men også om omkostningerne ved at eje en bil. Omkostningerne dækker blandt andet bilforsikring, periodiske afgifter, brændstofforbrug, værkstedsbesøg samt eventuelt billån. Desuden kan der opstå uforudsete udgifter i form af skader på bilen. Den mest oversete udgift er dog værditabet på bilen. Dette beregnes ikke som en månedlig udgift, men har alligevel stor betydning i den lange ende.

Hvilken periodisk afgift skal du betale? Dette afhænger af, hvilken type bil har ejer eller overvejer at købe. Læs mere om de forskellige afgifter her.

De fleste, som køber en bil, vælger at finansiere bilen gennem et billån. Dette vil være en fast månedlig udgift. Lånet kan både optages gennem din bank eller gennem din bilforhandler, som kan tilbyde dig låneaftaler via en samarbejdspartner. Da der kan være stor forskel på, hvilket billån de forskellige parter kan tilbyde dig, og det kan derfor godt betale sig at sammenligne forskellige tilbud.

En anden fast udgift, som er vigtig at regne med i budgettet, er bilforsikring. Du kan modtage mange forskellige tilbud på bilforsikring, da dette er en individuelt beregnet udgift og forsikringsselskaberne håndterer bilforsikring på flere forskellige måder. De fleste selskaber baserer deres forsikringspræmier på alder, erfaring, biltype, bopæl og den valgte selvrisiko. Undersøg derfor grundigt, hvem der kan tilbyde dig den rette bilforsikring.

Hvilken bil er den rette for dig?

Hvis du kommer frem til, at du har brug for bilen nu, og at der er plads til en bil i dit budget, bør du så overveje, hvor langt du skal køre til daglig. Du bør altså ikke kun overveje, om du har et behov, men også hvad dit behov er. På den måde kan du lettere finde frem til, hvilken type bil der er den rette for dig. Der kan altså være forskel på, hvilken biltype der er mest oplagt for dig afhængig af, om du kører mest i byen eller længere strækninger på motorvejen.

De seneste år er der kommet flere typer biler på markedet. Dette gælder blandt andet de mere miljøvenlige biler såsom el- og hybridbiler. Dine kørselsvaner afgør, hvilken biltype der matcher dit behov bedst.

Er du interesseret i en elbil, hybridbil eller en anden af de grønne biler, kan du læse mære om disse biltyper lige her.

Udover dit kørselsbehov og din hverdag, er det også andre ting, som kan have indflydelse på, hvilken bil der passer bedst til dig og dit behov. Dette kan for eksempel være familie, boligsituation eller ønsker til biltype.

Familiebil eller mikrobil?

Særligt hvis du har børn eller ofte vil have andre med i bilen, bør du overveje, hvor stor bilen skal være og hvor mange du gerne vil have plads til i bilen. Ligeledes bør du tænke over, hvor stort et bagagerum du ønsker. Hvis du ofte kører med tasker, kufferter eller andre store ting, er det en klar fordel med et større bagagerum. Det er dog langt fra alle der har behov for et stort bagagerum, så overvej, hvad dit behov er.

Ny eller brugt bil?

Når du kender dit behov og dine krav til bilen, skal du finde ud af, om den skal være ny eller brugt. Her bør du både bringe dit budget samt dine præferencer ind i overvejelserne. Foretrækker du en helt ny bil og passer dit budget til dette, kan du finde en ny bil hos en forhandler til priser som oftest er forholdsvis faste. Brugte bil kan derimod findes i alle prisklasser afhængig af stand og årgang. Disse kan både købes privat eller hos en forhandler. Hvis du ønsker at vide mere om, hvor både køber og sælger skal være opmærksomme på i en privat handel, kan du læse mere her.

Har du allerede en bil, som du gerne vil sælge? Prøv vores online vurderingsværktøj lige her og find ud af, hvad din bil er værd!

Udregn din bils tilbudspris helt gratis:

- dog kun nyere biler fra og med årgang 2000

Indtast venligst et gyldigt registreringsnummer. Se ofte stillede spørgsmål.
Danish License Plate

 

Kilder: Bilfo & Autobutler

Har du spørgsmål?

Glimrende, så mangler vi lidt supplerende info om dig

Dine personlige data vil blive anvendt til at indhente en tilbudspris i overensstemmelse med aftalen. Læs mere om dette i vores persondatapolitik.
Hjælp