Grønne biler

Alt du skal vide om det grønnere alternativ til din diesel- eller benzinbil

Danske bilister har for alvor fået øjnene op for grønne biler og i maj måned var mere end hver fjerde solgte bil enten en elbil eller hybridbil. Der ses en særlig fremgang hos plug-in hybriderne, som nu har overhalet de populære dieselbiler. Som interessen for grønne biler øges, ser vi et større udbud i den nye kategori med klimavenlige biler. Sammenlignet med år 2020 er antallet af grønne modeller tilgængelige på markedet stort set fordoblet. Dette skaber mere konkurrence blandt fabrikanterne, men det giver også dig muligheden for at finde en grøn bil, der passer til dit behov.

Dette viser, at ikke blot bilbranchen er godt på vej i den grønne omstilling, men også de danske bilister er klar til at omstille sig for at gavne miljøet.

Udregn din bils tilbudspris helt gratis:

- dog kun nyere biler fra og med årgang 2000

Indtast venligst et gyldigt registreringsnummer. Se ofte stillede spørgsmål.
Danish License Plate

Elbil

Elbilens motor er drevet af et batteri og kræver således en ladestander til at lade bilens batteri op.
Som udgangspunkt har elbiler en kortere rækkevidde end de kendte benzin- og dieselbiler, men teknologien rykker sig konstant. Derfor forventes dette at blive forbedret ligesom tiden for opladning forventes at blive forbedret.
Elbiler er bedst egnet til by- og landevejskørsel, da motoren bruger mere strøm ved højere hastigheder.

Hybridbil

Hybridteknologien gør, at bilen starter med den elektriske motor for derefter at tilpasse mængden af elektricitet til den pågældende hastighed. Når hastigheden øges, skifter bilen til benzinmotor. Batteriet lades automatisk op når benzinmotoren overtager og når bilen bremser. Det er derfor ikke nødvendigt med en ladestander. En hybridbil egner sig bedst til bykørsel, hvor der er flere stop og opbremsninger

Mild hybridbil

En mild hybrid kører kun i kort tid på el, da batteriet hurtigt bliver afladet. Elmotoren hjælper forbrændingsmotoren og lades automatisk op. Det er altså ikke nødvendigt med en ladestander. En mild hybrid har ikke mulighed for udelukkende at køre på elmotor, men denne gør det muligt for forbrændingsmotoren at slukke ved eksempelvis bremsninger og standsninger. Denne type bil er bedst egnet til bilister, der kører mange kortere ture ved lavere hastighed.

Plug-in hybridbil

Med batteriet fra en plug-in hybrid får du en god blanding af elbil og hybridbil. Batteriet er nemlig større end batteriet i en hybrid, men mindre end det i en elbil.
Plug-in hybriden kan fungere som elbil over kortere distancer og kan lades op fra en ladestander. Over længere distancer vil bilen fungere på samme måde som en almindelig hybridbil. Med en plug-in hybrid får du en større rækkevidde sammenlignet med hybridbilen. Den kræver dog, at du har adgang til en ladestander nær dit hjem.

Find din nye grønne biler hos vores forhandlere

Nedenfor ses de 10 mest solgte elbiler samt hybridbiler. Besøg en af vores forhandlere og se deres brede udvalg af grønne biler. De tager glædeligt imod dig og vejler dig gerne til et køb af din nye grønne bil.

Find en forhandler tæt på dig lige her.

Eller kig efter din nye elbil på www.carmatch.dk, som endda guider dig igennem ud fra dit behov. På www.bilbasen.dk finder du også et stort udvalgt af elbiler og hybridbiler.

Top 10 elbiler

 1. VOLKSWAGEN ID.4
 2. VOLKSWAGEN ID.3
 3. AUDI Q4
 4. TESLA MODEL Y
 5. FORD MUSTANG MACH-E
 6. RENAULT ZOE
 7. SKODA ENYAQ iV
 8. HYUNDAI KONA
 9. TESLA MODEL 3
 10. HYUNDAI IONIQ 5

Top 10 hybridbiler

 1. FORD KUGA
 2. PEUGEOT 3008
 3. AUDI Q3
 4. AUDI Q5
 5. TOYOTA RAV4
 6. HYUNDAI TUCSON
 7. MG EHS
 8. KIA CEED
 9. RENAULT CAPTUR
 10. CITROEN C5 AIRCROSS

Af Laura Martens Christensen

Laura er Content- og kommunikationsansvarlig hos Solgt.com og har en bachelor i International Virksomhedskommunikation. Laura har i gennem de sidste to år undersøgt det danske bilmarked og skrevet et stort antal artikler herom for Solgt.com.

Laura har især fokus på at kommunikere til den almindelige bilejer, som kan have brug for tips og tricks til alt lige fra bilkøb og bilsalg til bilforsikring og vedligeholdelse. Derudover producerer Laura også indhold om varebiler, som er henvendt til erhvervskunder.