Dette kan tage op til 30 sekunder
Vi henter data på din bil
Indlæser...
Ikke-kategoriseret

Bedre muligheder for opladning af elbiler

Salget af grønne biler er fortsat højt og stigende. Både elbiler og plug-in hybrider er i høj kurs. Med det stigende antal grønne biler på vejene, er der også et større behov for ladestandere i bybilledet samt langs motorvejene. Og på netop dette område ser vi lige nu flere nye tiltag, som skal gøre det lettere at lade din elbil op.

Kommuner kan sætte skub i udbredning af ladestandere

En ny politisk aftale gør det muligt for regioner og kommuner at skyde skattekroner i at udbrede ladestandere til elbiler de steder, hvor markedet ikke selv kan klare opgaven. På den måde forventes der at komme flere ladestandere i kommuner med flere landdistrikter.

Den nye aftale sikrer også mere gennemsigtighed hvad angår priser på opladning. Man skal nemlig kunne betale med et almindeligt betalingskort samtidig med, at prisen per kilowatt skal være tydeligt skiltet. De endelige vilkår er dog endnu ikke på plads mellem myndighederne og operatørerne.

Placering af de første seks lynladeparker

Som en del af en større infrastrukturplan, har et flertal i folketinget afsat en halv milliard kroner til ladeinfrastruktur. Første skridt i denne plan er at etablere arealer, hvor operatører af ladestandere kan opsætte og drive ladestandere, ligesom de gør på tankstationer.

Parterne er nu blevet enige om, hvor de første seks lynladeparker skal placeres;

  • Rønninge på Fyn (i begge retninger)
  • Lillebælt på Fyn (i begge retninger)
  • Tappernøje på Sjælland (i begge retninger)

Standerne placeres på centrale dele af vejnettet og på rastepladser, hvor der i forvejen ikke er placeret ladestandere. Der arbejdes lige nu på at finde flere placeringer, særligt i Jylland.

Ifølge planen skal der de kommende år etableres op mod 50 lynladeparker i hele landet, hvor de første allerede forventes at anlægges i 2022. Det betyder altså, at det i de kommende år, vil blive lettere at køre i de grønne biler eftersom ladestandere bliver mere tilgængelige.

Skal du have fat i en ny elbil?

Vil du også følge de klimavenlige tendenser og købe dig en el- eller hybridbil? Flere af vores forhandlere har et bredt udvalg af grønne biler. Når du sælger din bil hos Solgt.com, kan du få en god byttepris hos forhandleren, hvis du ønsker at skifte til en anden bil.

Prøv vores online prisberegner nedenfor og gør klar til at sælge din brugte bil.

Udregn din bils tilbudspris helt gratis:

- dog kun nyere biler fra og med årgang 2000

Indtast venligst et gyldigt registreringsnummer. Se ofte stillede spørgsmål.
Danish License Plate

 

Kilder: Jyllands-Posten & Motor-magasinet

Har du spørgsmål?

Glimrende, så mangler vi lidt supplerende info om dig

Dine personlige data vil blive anvendt til at indhente en tilbudspris i overensstemmelse med aftalen. Læs mere om dette i vores persondatapolitik.