Dette kan tage op til 30 sekunder
Vi henter data på din bil
Indlæser...
Ikke-kategoriseret

Bliv klar til at købe en elbil

Elbiler stiger fortsat i popularitet og en undersøgelse lavet af YouGov viser, at hver fjerde dansker vil købe en elbil næste gang de skal skifte bilen ud. Bilen belaster nemlig klimaet mindre, har færre omkostninger til benzin eller diesel og kan oplades derhjemme. Det er blot nogle af fordelene ved elbiler, men er der også ulemper ved en elbil? I dette blogindlæg vil vi dykke ned i både fordele og ulemper ved elbiler, så du bliver helt klar til at købe din næste bil.

Fordele: Hvorfor købe en elbil?

Der er flere fordele ved en elbil end for blot få år siden. Teknologien rykker sig nemlig konstant og tidligere ulemper vedrørende få opladningsmuligheder og kort rækkevidde er markant forbedret og fortsat i udvikling. Derudover er opladning af en elbil lige nu billigere end tankning af en benzin- eller dieselbil. En elbil koster nemlig i gennemsnit 50 øre mindre pr. km.

Elbiler har kun ét gear og du vil derfor komme til at køre med automatgear helt uden at skulle betale ekstra for det. Bilerne har også en god accelerationsevne, lavt støjniveau og god komfort, som tilsammen giver en fantastisk køreoplevelse.

Elbilerne er bygget mere simpelt end tilsvarende biler med forbrændingsmotor, hvilket giver færre udgifter til service og vedligeholdelse. Desuden forventer producenterne længere levetid end tilsvarende biler med forbrændingsmotor. De grønne biler er meget eftertragtede og vil derfor også have en højere gensalgsværdi.

Du kan læse mere om stigende priser og efterspørgsel på elbiler lige her.

Dette skal du være opmærksom på ved elbiler

Selvom teknologien bag elbilerne udvikler sig konstant, er der stadig et par ulemper, som er værd at kende til inden du køber en elbil.

Elbilernes rækkevidde sænkes, når bilen bruger strøm på at opvarme kabinen. Biler med brændstofmotor kan bruge overskudsvarme fra forbrændingsprocessen til at varme bilen op i vinterhalvåret, men elbiler har ikke motorvarmen og kan derfor ikke drage fordel af motoren på samme måde. Der er sket store fremskridt på netop dette område og elbiler kan nu blive lige så varme som andre biler, men det tager dog lidt længere tid.

En anden ting, som er værd at undersøge, er bilens rækkevidde, da bilen ofte vil køre kortere på en opladning i praksis. Her skal der tages højde for hastighed, behov for varme i kabinen, vindforhold og lignende. Når hastigheden øges, gør vindmodstanden det samme. Eksempelvis stiger forbruget ifølge Bilbasen med 20% fra 90 til 110 km/t og yderligere 20% fra 110 til 130 km/t. Forbruget påvirkes også af temperatur, regnvejr samt stigninger og hældninger på vejene. Helt kort skal du altså være opmærksom på, at elbilens rækkevidde ikke er den samme i praksis, som den er teoretisk.

Er du klar til at købe en elbil?

Ønsker du at bidrage til den grønne omstilling og har du besluttet dig for at købe en elbil, så er næste skridt at finde den rette elbil til dig. Når du møder op til vurderingseftersyn, hjælper vores forhandlere dig gerne med rådgivning til din nye elbil. Hvis du foretrækker at undersøge markedet for elbiler inden du møder vores forhandler, kan du besøge CarMatch, som hjælper dig med at finde en elbil, som passer til dit budget, behov og ønskede biltype – alt sammen online. Du kan også finde et stort udvalg af brugte elbiler på Bilbasen og Biltorvet.

Få en online bilvurdering herunder og bliv guidet til din næste elbil hos CarMatch lige her eller find din næste elbil hos Bilbasen eller Biltorvet.

 

Udregn din bils tilbudspris helt gratis:

- dog kun nyere biler fra og med årgang 2000

Indtast venligst et gyldigt registreringsnummer. Se ofte stillede spørgsmål.
Danish License Plate

 

Kilder: Autohuset Vestergaard, Bilbasen & Motor-magasinet

Har du spørgsmål?

Glimrende, så mangler vi lidt supplerende info om dig

Dine personlige data vil blive anvendt til at indhente en tilbudspris i overensstemmelse med aftalen. Læs mere om dette i vores persondatapolitik.