Dette kan tage op til 30 sekunder
Vi henter data på din bil
Indlæser...
Bilsalg- og køb

Hvilken bil skal jeg vælge i 2022?

By 23. February 2022 October 16th, 2023 No Comments

Skal du have ny bil i det nye år? Så har du måske spurgt dig selv ”Hvilken bil skal jeg vælge?” eller ”Hvilken type bil skal jeg købe i 2022?”. Dine behov og kørselsvaner afgør, hvilken bil, der er den rette for dig. Når du skal vælge mellem de forskellige biltyper og bilmodeller, skal du også overveje, hvilken type brændstof du ønsker at køre på.

Hvilken biltype skal jeg vælge?

Forskellige behov og kørselsvaner kalder på forskellige biltyper og brændstoftyper. Vi har gennemgået flere profiler og de mest passende biltyper. Kan du ikke se dig selv i en af profilerne? Så kan du altid spørge vores forhandlere til råds, når du er til vurderingseftersyn.

Se listen over vores forhandlere her.

Storbymennesket

Hvilken bil skal jeg vælge, hvis jeg bor i en storby? Hvis du kun bruger bilen til og fra arbejde i byområdet og har få ture udenfor byen, vil en mindre bil ofte passe til dit behov. En minibil fås ofte til gode priser og kan nemt parkeres overalt i byen.

Eftersom bilen primært skal køre kortere ture, er en benzinbil at foretrække fremfor en dieselbil. Ønsker du at gå i en mere klimavenlig retning, kan du også med fordel undersøge, om der er en elbil eller hybridbil, der passer til dit behov. Disse biler er nemlig bedst egnede til by- og landevejskørsel.

Forretningsmennesket

Hvilken type bil skal jeg vælge, hvis jeg bruger meget tid i bilen? De fleste, som bruger længere tid i bilen, foretrækker en smule mere luksus end sædvanligt. Det kræver større komfort med god plads til bagage og andre medbragte sager til fritidsbrug. Derfor kræver det ofte en større bil med god plads, behagelige sæder samt en bil, der kører langt på literen.

Til de længere forretningsrejser vil en dieselbil sædvanligvis være velegnet, men på grund af den grønne omstilling, fylder dieselbiler mindre og mindre på vejene. En benzinbil eller en plug-in hybrid kan i nogle tilfælde sagtens erstatte dieselbilen til de længere ture på vejene.

Familien

En familiebil skal ofte opfylde andre kriterier end bybilen eller forretningsbilen. Ved du hvilken bil, du skal vælge til familien i 2022? Praktisk, rummelig og sikker er ofte tre nøgleord, som står skrevet ind i søgningen efter den nye familiebil. Derfor kan det være en god idé at lede efter en station car, SUV eller MPV. Bilens brændstof afhænger af dit kørselsbehov. Det afhænger både af, hvor langt din familie kører, men også hvor i kører henne. Kører i primært i byen og på landeveje, kan en elbil eller hybridbil sandsynligvis passe til jeres behov.

Hvis i har en campingvogn, trailer eller andet, som bilen skal trække, bør i være opmærksomme på, hvor meget bilen er godkendt til at trække.

Er du i tvivl om, hvilken bil, der passer til din families behov? Vores forhandlere er blandt de bedste i Danmark og kan rådgive dig til dit næste bilkøb.

Den klimavenlige

De grønne og mere miljøvenlige biler brager frem og bliver hurtigt forbedret i forhold til rækkevidde og opladningsmuligheder. De klassiske miljøvenlige biler, som sælges med stor succes i Danmark er:

 • Elbil
 • Hybridbil
 • Plug-in hybrid
 • Mild hybrid

Udvalget af grønne biler stiger fortsat og mange modeller fra de største bilmærker findes nu også i en grønnere udgave. Derfor er det også blevet lettere for danske bilejere at anskaffe sig en klimavenlig bil. Der findes nemlig en grønnere bil til næsten alle behov.

Vil du vide mere om de grønne biler og fordelene ved de forskellige biltyper? Du kan læse vores guide til grønne biler lige her.

Pendleren

Hvilken bil skal jeg vælge, hvis jeg kører langt til og fra arbejde eller skole hver dag? I dette tilfælde er det praktisk med en god pendlerbil. En pendlerbil kræver ofte en rummelig kabine, støjsvag motor og behagelige sæder.

En dieselbil kan være fordelagtig til dette formål, men det er også værd at se i retning af de grønnere biler. Nogle pendlere bruger eksempelvis en elbil til formålet, men her er det vigtigt at overveje, kørselslængde, rækkevidde og muligheder for opladning. Der kan også være gode muligheder i de populære plug-in hybrider, som ofte har en længere rækkevidde end elbilen.

Er du fortsat i tvivl om, hvilken bil du skal vælge, er du altid velkommen til at søge vejledning hos en af vores forhandlere. De hjælper dig gerne videre med dit næste bilkøb, når du møder op til vurderingseftersyn.

Overvejer du at købe en elbil eller plug-in hybrid? Læs mere om de forbedrede opladningsmuligheder, som forventes at blive bragt i spil i løbet af 2022. 

Årets bil 2022

Er du interesseret i årets bil? Så skal du gå efter en Hyundai Ioniq 5, som i november blev kåret som årets bil.

Se alle finalisterne her:

 • Hyundai Ioniq 5
 • Audi Q4 e-tron
 • Kia EV6
 • Polestar 2
 • Peugeot 308
 • Tesla Model Y
 • Mercedes C-Klasse

Udregn din bils tilbudspris helt gratis:

- dog kun nyere biler fra og med årgang 2000

Indtast venligst et gyldigt registreringsnummer. Se ofte stillede spørgsmål.
Danish License Plate

 

Kilder: Andersen & Martini & AL Finans

Af Laura Martens Christensen

Laura er Content- og kommunikationsansvarlig hos Solgt.com og har en bachelor i International Virksomhedskommunikation. Laura har i gennem de sidste to år undersøgt det danske bilmarked og skrevet et stort antal artikler herom for Solgt.com.

Laura har især fokus på at kommunikere til den almindelige bilejer, som kan have brug for tips og tricks til alt lige fra bilkøb og bilsalg til bilforsikring og vedligeholdelse. Derudover producerer Laura også indhold om varebiler, som er henvendt til erhvervskunder.

Har du spørgsmål?

Glimrende, så mangler vi lidt supplerende info om dig

Dine personlige data vil blive anvendt til at indhente en tilbudspris i overensstemmelse med aftalen. Læs mere om dette i vores persondatapolitik.
Hjælp