Dette kan tage op til 30 sekunder
Vi henter data på din bil
Indlæser...
Ikke-kategoriseret

Der er nu flere elbiler end plug-in hybridbiler på de danske veje

Der er fart på salget af de grønne biler og nu er der kommet ekstra tempo på salget af elbiler. Elbilerne har nemlig overhalet de ellers populære plug-in hybridbiler, hvilket betyder at der nu er flere indregistrerede elbiler end plug-in hybrider. Dette er en udvikling, der glæder Bilbranchens direktør Thomas Møller Sørensen.

Hvorfor ser vi denne udvikling – og vil den fortsætte?

Et stigende EU-krav til bilproducenterne har medført et markant øget udbud af grønne biler – faktisk er udbuddet blevet mangedoblet. Derudover har vi i Danmark indført særlige afgiftsordninger for både nulemissionsbiler og lavemissionsbiler. Afgiften for lavemissionsbiler stiger årligt, hvorimod afgiften for nulemissionsbiler først stiger fra år 2025. Dette er med til at sikre efterspørgslen for elbiler.

Bilbranchens direktør, Thomas Møller Sørensen forventer da også, at denne udvikling fortsætter og at vi dermed vil se et fortsat stigende antal elbiler på de danske veje.

Denne udvikling af antallet af elbiler bliver ikke blot beskrevet som glædelig, men også som imponerende og bemærkelsesværdig. Dette skyldes, at bilindustrien fortsat er præget af mangel på komponenter – heriblandt mikrochips. Der skal nemlig en del mikrochips til for at kunne producere en elbil.

Hvor mange elbiler er indregistrerede?

Bilbranchen oplyser, at der per 19/9-22 var indregistreret 97.126 elbiler og 97.074 plug-in hybridbiler i Danmark. Der er dog stadig langt op til både benzin- og dieselbiler, hvor der er indregistreret hhv. 1,8 millioner og 780.000 biler i Danmark.

Dog er elbilen den eneste biltype, som vi har set et stigende salg hos i løbet af 2022. Der er nemlig solgt flere elbiler indtil videre i år sammenlignet med samme tidspunkt i 2021.

Vil du læse mere om elbiler og plug-in hybridbiler? Find vores side om grønne biler her. 

De mest populære elbiler og plug-in hybrider

Øget behov for ladestandere

Det er ikke kun mangel på mikrochips, der udfordrer salget af de grønne biler. Der er nemlig også stadig udfordringer med antallet af ladestandere i Danmark. Med et øget salg af elbiler følger et øget behov for ladestandere – og selvom der er fremgang på området, kritiserer direktør for De Danske Bilimportører, Mads Rørvig, de manglende ladestandere. Netop lettilgængelige ladestandere gør nemlig elbilerne mere attraktive – derfor er skal der mere fart på antallet af ladestandere for at sikre, at den positive udvikling starter.

Læs mere om udrulningen af lynladeparker til elbiler her. 

 

Udregn din bils tilbudspris helt gratis:

- dog kun nyere biler fra og med årgang 2000

Indtast venligst et gyldigt registreringsnummer. Se ofte stillede spørgsmål.
Danish License Plate

 

Kilder: Bilbranchen & De Danske Bilimportører

Har du spørgsmål?

Glimrende, så mangler vi lidt supplerende info om dig

Dine personlige data vil blive anvendt til at indhente en tilbudspris i overensstemmelse med aftalen. Læs mere om dette i vores persondatapolitik.
Hjælp