Dette kan tage op til 30 sekunder
Vi henter data på din bil
Indlæser...
Varebiler

Årets varebil 2024

By 12. September 2023 March 26th, 2024 No Comments

Synes du også det er svært at finde den bedste varebil til din virksomhed? Der er efterhånden et stort udvalg af varebiler i forskellige størrelser, så alle behov imødekommes. Det er dog et marked, som de færreste personer kender til og har undersøgt før de får opgaven fra chefen. Derfor har vi her lavet en oversigt over de bedste varebiler. Her kan du både læse mere om årets varebil 2023 og hvilke varebiler, der er de mest populære i år indtil videre.

Hvilken model er den bedste varebil?

Flere bilmærker har gode varebiler at tilbyde i flere forskellige størrelser. Det giver et stort udvalg af varebiler til dig, der er på udkig efter den bedste varevogn til din forretning. Det er nemlig svært at udvælge den bedste varevogn, da virksomheders behov kan variere meget. Nogle virksomheder kan have behov for en stor og rummelig kassevogn med plads til mange varer imens andre virksomheder har brug for en mindre varebil, der er nem at parkere i midtbyen. Dertil kan nogle virksomheder også have brug for en ladvogn til større værktøjer og maskiner.

Men hvordan finder man så den rette varevogn? Her bør du først og fremmest få klarlagt din virksomheds behov og krav til bilen. Derefter kan du kigge på test, kåringer som Årets varebil eller lister over de mest populære varebiler. Nedenfor har vi beskrevet de fem finalister i International Van Of The Year 2023.

Indtast varebilens nummerplade og udfyld kontaktoplysninger

Indtast venligst et gyldigt registreringsnummer. Se ofte stillede spørgsmål.
Danish License Plate
Tilføj flere biler

Ønsker du at få vurderet mere end 5 biler, så klik her.

Årets varebil 2023

I år blev vinderen af International Van Of The Year 2023 for første gang nogensinde en ren elektrisk model. Vinderen blev nemlig Volkswagens ID.Buzz Cargo, som kun findes som elektrisk varebil. Selvom elektriske varianter tidligere har vundet titlen, er det et skridt i den rigtige retning, at vinderen er en ren elektrisk varebil. Det viser nemlig, at elektriske varebiler har niveauet til at konkurrere mod lignende modeller på benzin eller diesel. Hele fire af de fem finalister er faktisk elektriske varianter.

1. Volkswagen ID. Buzz Cargo

Årets varebil 2023 er som nævnt en elbil, og faktisk vandt samme bil personbilernes pris, Årets bil 2023. Volkswagen ID. Buzz Cargo er en kassevogn med god komfort og en lydløs køreoplevelse, og har en rækkevidde på op til 415 km. Derudover kan du med denne varebil sende et godt signal og vise overfor kunder, partnere og medarbejdere, at I ønsker at bidrage positivt til den grønne omstilling.

Specifikationer 
Rækkevidde på: 415 km
Lydløs køreoplevelse
4,7 m lang
Bagagerumsvolumen: 1121 m3
Tilladt totalvægt: 3000 kg

2. Ford E-Transit

Specifikationer

Rækkevidde på: 317 km

Nyttelast på: 1758 kg

Hurtigopladning på: 34 min

15,1 kubikmeter maksimalt last

Totalvægt på 3500 kg

Fords første elektriske varebil, E-Transit, blev nummer to i konkurrencen om Årets varebil 2023. Ford E-Transit er en varevogn, der kan rumme op til 15,1 kubikmeter. Bilen har en rækkevidde på op til 317 km, og findes i flere forskellige højde- og længdevarianter.

3. Toyota Proace City Electric

Også Toyota er på banen med en elektrisk varebil, der giver dig mulighed for at reducere dit CO2-aftryk. Med en rækkevidde på op til 274 km og en nyttelast op til 639 kg, kan du bruge den kompakte kassevogn til forskellige typer arbejdsopgaver. Denne model findes også i flere varianter, så du kan finde den varianter, der passer bedst til din virksomhed.

Specifikationer

Rækkevidde på 274 km 

Nyttelast på: 639 kg 

4,4 m lang

Hurtigopladning på: 30 min 

136 hk

4. Nissan Townstar

  

Specifikationer

Rækkevidde på 291 km v. blandet kørsel

1,3-liters turbobenzin

130 hk

44 kWh batteri

Adaptiv fartpilot

Denne elektriske varevogn fra Nissan er en kompakt kassevogn, der deler teknik med vinderen af sidste års vinder af samme pris (Årets varebil 2022), Renault Kangoo. Med varebilen får du avancerede sikkerhedssystemer, gnidningsfri opkobling og førerassistanceteknologi, som ellers primært findes i personbiler. Den elektriske varebil har en rækkevidde på op til 291 km ved blandet kørsel.

5. Iveco Daily

Iveco Daily er en kassevogn, der kører på diesel – dog kommer den også snart som el-varebil. Kassevognen byder på innovativ luftaffjedring med elektronisk styring, og giver dig mulighed for at interagere med dit køretøj via din stemme. Bilen er et godt køretøj, som passer godt til længere transport af varer og værktøj.

Specifikationer

Første lette erhvervsbil

Sædehynder, ryglæn, nakkestøtte

160-210 hk

Nyttelast: 4900 kg

Varevognsvolumen: 16-19,6 m3 

Vil du læse mere om elektriske varebiler? Læs vores blogindlæg om 6 spændende modeller her.

Hvilken varebil skal jeg vælge?

Når du leder efter den bedste varebil, er der forskellige faktorer du bør undersøge. Blandt andet er varebilens størrelse, pris og forbrug vigtigt at undersøge. Se vores guide herunder.

Størrelse

Varebiler findes i mange forskellige varianter, hvor du både kan vælge forskellige længder og bredder på bilen. Hvis du kører meget i byen, kan det være fordelagtigt at køre i en mindre varebil, der er lettere at parkere på små pladser. Omvendt kan det være en fordel med en større varebil, hvis du skal fragte mange varer, værktøjer eller maskiner på længere distancer.

Du bør også undersøge om en kassevogn eller ladvogn passer bedst til din virksomhed. En kassevogn vil være at foretrække for de fleste erhverv, da denne kan holde værktøj og varer tørre. En ladvogn kan dog være god for specialister, der skal transportere store værktøjer og maskiner. Ladvognen gør, at du nemt kan få adgang til dine værktøjer og er typisk brugt at erhverv såsom kloakarbejdere, anlægsgartnere eller lignende.

Populære varebiler i 2023

Se de 10 mest solgte varebiler fra første halvår i 2023.

  1. Ford Transit Custom
  2. Mercedes-Benz Vito
  3. Mercedes-Benz Sprinter
  4. Renault Trafic
  5. Ford Transit
  6. Volkswagen Transport
  7. Volkswagen Caddy Cargo
  8. Mercedes-Benz Citan
  9. Volkswagen Crafter 35
  10. Renault Express

Pris

Du kan sjældent vælge frit fra alle prisklasser, da din virksomhed har sat et budget. Derfor kan det være en god idé at undersøge markedet og de forskellige biler, der er tilgængelige inden for dit budget. Dette gælder både for anskaffelsesprisen og driftsomkostninger. Det kan nemlig godt betale sig at undersøge begge faktorer, så du både ved, hvad du skal betale for at købe bilen ind i første omgang, og hvad det vil koste dig at vedligeholde og reparere varebil. Det kan desuden være relevant at undersøge markedet for brugte varebiler, hvis dit budget ikke rækker til den nyeste model.

Forbrug

En tredje ting, som er vigtig at undersøge, er varebilens forbrug. For bilen kan være meget billig i anskaffelsespris og så have et højt forbrug, som gør de månedlige udgifter til brændstof eller el skyhøje.

Når man kigger på en varebils forbrug, kigger man på, hvor meget el, benzin eller diesel varebilen kræver for at køre én kilometer. Et lavt forbrug er godt, da det betyder lave omkostninger, men her skal du igen sammenholde dette med dit budget og varebilens anskaffelsespris. Biler med et lavt forbrug er ofte en smule dyrere i anskaffelsespris, men dette kan måske betale sig i længden alligevel. Når du sælger din varebil gennem Solgt.com, kan du også få rådgivning til dette hos vores erhvervssælgere.

Indtast varebilens nummerplade og udfyld kontaktoplysninger

Indtast venligst et gyldigt registreringsnummer. Se ofte stillede spørgsmål.
Danish License Plate
Tilføj flere biler

Ønsker du at få vurderet mere end 5 biler, så klik her.

El, benzin eller diesel?

Hvilken brændstoftype er bedst til en varebil? El, benzin eller diesel? Læs herunder, hvilken type varebil, der passer bedst til dine behov. Hvis du vil læse mere om fordele og ulemper ved el-, benzin- og dieselvarebiler, kan du finde dette i vores andet blogindlæg her.

El-varebil

Elbiler bliver fortsat mere populære på personbilmarkedet i Danmark, men de er faktisk også godt på vej ind i erhvervsbranchen. Hele fire ud af fem finalister i konkurrencen om Årets varebil 2023 var elektriske varianter og der er mange flere elektriske varebiler på vej. Disse varebiler er velegnede til bykørsel og kortere køreture, og kan lade op om natten udenfor arbejdstiden.

Benzinvarebil

Varevogne med benzinmotor passer godt til bykørsel og korte køreture. Disse biler har en god brændstoføkonomi ved netop denne type kørsel. Derudover slipper du for at betale udligningsafgift for at køre i miljøzonerne.

Dieselvarebil

Dieselvarebiler er dominerende i Danmark med en markedsandel på hele 80%. Denne type varebil er god til lange køreture med tung last. Med en dieselvarebil skal du dog betale udligningsafgift, og bilen bliver slået af både el- og benzinvarebiler ved bykørsel og korte køreture.

Af Laura Martens Christensen

Laura er Content- og kommunikationsansvarlig hos Solgt.com og har en bachelor i International Virksomhedskommunikation. Laura har i gennem de sidste to år undersøgt det danske bilmarked og skrevet et stort antal artikler herom for Solgt.com.

Laura har især fokus på at kommunikere til den almindelige bilejer, som kan have brug for tips og tricks til alt lige fra bilkøb og bilsalg til bilforsikring og vedligeholdelse. Derudover producerer Laura også indhold om varebiler, som er henvendt til erhvervskunder.

Har du spørgsmål?

Glimrende, så mangler vi lidt supplerende info om dig

Dine personlige data vil blive anvendt til at indhente en tilbudspris i overensstemmelse med aftalen. Læs mere om dette i vores persondatapolitik.
Hjælp