Dette kan tage op til 30 sekunder
Vi henter data på din bil
Indlæser...
Varebiler

Hvornår skal din varebil udskiftes?

By 17. January 2024 March 26th, 2024 No Comments

Der er meget på spil, når man skal have udskiftet sin varebil. Det skal være den rigtige bil, til den rigtige pris på det rette tidspunkt. For der kan være mange penge på spil, når man overvejer et køb af en ny varebil. Men hvornår skal den gamle varebil egentlig udskiftes? Er det efter tre, fem eller syv år? 

Hvornår er det rette tidspunkt?

Værdimæssigt er det altid godt at have en bil, der har kørt under 100.000 km. Det betyder en længere levetid og en højere værdi. Når varebilen har kørt under 100.000 km, kan det også signalere, at varebilen har mange år på vejene endnu. Hvis du derimod har en bil, der har kørt 200.000 eller 300.000 km, vil det også betyde, at den muligvis ikke har lige så mange år tilbage på vejen. Især når den runder 300.000 km har varebilen tabt meget værdi. 

Derudover skal du også holde øje med, hvornår din varebil skal til syn. Der skal helst være et år til næste syn, når du ønsker at sælge din varebil. Det vil få den til at se bedre ud på markedet, når eventuelle købere sammenligner din varebil med andres. Derfor kan du overveje en eventuel udskiftning af din varebil et år forinden varebilens syn eller et år efter. Som bekendt skal bilen til syn hvert fjerde år. Derfor kan du eventuelt udskifte den efter tre, fem eller syv års brug. 

Har du brug for inspiration til din næste varebil? Læs om, hvilken varebil du skal vælge her.

Service- & Reparationsabonnement

For at få din varebil til at se bedre ud blandt de mange andre til salg kan du overveje at købe et Service- & Reparationsabonnement ved køb af ny bil. Abonnementet dækker over fremtidige udgifter til service eller eventuelle reparationer. Det er med til at signalere over for en eventuel køber, at du har passet godt på din varebil og den derfor er i fornuftig stand, når du afleverer den videre – da abonnementet sikrer, at en lang række ting er lavet på bilen. Det er en god investering, der signalerer, at du har passet den service, den har måtte have brug for. Derfor ved køberen også, at bilen ikke skal ud til et værksted og repareres kort efter modtagelse. Det er med til at sikre en tryg handel for begge parter, idet I begge ved, at papirerne er i orden ved overdragelse. Derved undgår køberen også en bil, der ikke skal udskiftes i nær fremtid.  

Når du sælger varebilen

Ved bilsalg af både personbiler og varebiler skal bilen omregistreres. Hvis du sælger din bil gennem Solgt.com, står vores forhandler for afmelding af bilen. Hvis du selv sælger varebilen, skal du sammen med den nye køber stå for omregistrering af varebilen. Du kan læse mere om, hvordan du omregistrerer en varebil lige her.

Af Amalie Andrea Lundberg 

Amalie er Content- og kommunikationsmedarbejder hos Solgt.com og er i gang med en bachelor i International Virksomhedskommunikation. Amalie har allerede erfaring med kommunikation og interesse for bilbranchen. 

Amalie vil gerne fokusere på, hvordan børnefamilien eller den almindelige bilejer får bedst mulig information omkring bilmarkedet. Derudover producerer Amalie også indhold på sociale medier og hjemmesiden til nytte for erhvervskunden, der gerne vil være godt kørende. 

Har du spørgsmål?

Glimrende, så mangler vi lidt supplerende info om dig

Dine personlige data vil blive anvendt til at indhente en tilbudspris i overensstemmelse med aftalen. Læs mere om dette i vores persondatapolitik.
Hjælp