Værditab af din bil

Er du i tvivl om, hvornår det er tid til at sælge din brugte bil? Eller står du i en situation hvor du overvejer at købe en ny eller nyere brugt bil, og gerne vil vide, hvilke modeller, der har det laveste værditab? Så bør du læse med her!

Hvor meget taber min bil i værdi? Alle biler taber værdi. Spørgsmålet er ofte hvor meget og hvilke modeller, der taber mest eller mindst? Men hvor meget taber min bil i værdi, og kan det overhovedet betale sig at interessere sig for hvilke modeller der taber mindst? Hvornår du bør du skifte til en ny? Og hvad skal du være særligt opmærksom på. 

find pris på brugt bil

Den bil der taber mindst værdi er en bedre økonomisk beslutning, men kan man overhovedet lave en udregning og er der nogle modeller der taber mindre i værdi end andre? Kan jeg helt enkelt med en vurdering se, hvor meget min brugte bil har tabt i værdi, kan det betale sig at følge med i udviklingen og måske få en bedre pris for min brugte bil? Hvordan finder jeg bedst en mulig køber til min brugte bil hvis jeg ønsker at sælge?

Solgt.com er din professionelle ”lokale” online bil vurdering. Du kan helt gratis og uforpligtende få en helt ærlig pris på din brugte bil, en online vurdering kan vise dig hvor meget værditab, din nuværende bil har haft siden køb. Indtast din nummerplade, suppler med nogle få oplysninger og se hvad du helt ærligt kan få for din brugte bil.

Udregn din bils tilbudspris helt gratis:

- dog kun nyere biler fra og med årgang 2000

Indtast venligst et gyldigt registreringsnummer. Se ofte stillede spørgsmål.
Danish License Plate

 

Bilens værditab, værditab beregning af min brugte bil

Værditab af din nye bil, starter det sekund du triller ud over kantstenen i din nye eller nyere brugte bil. For mange er bilen en økonomisk fyldetank, når det kommer til de månedlige budgetter, hvor flere faktorer spiller ind, og hvor værditabet ubetinget er den største faktor i bilens totaløkonomi. 

For de fleste af os er bilen dog et uundværligt redskab i en travl hverdag. Køb af ny bil og værditab hænger uundgåeligt sammen, men hvad skal du forvente, at din brugte bil taber i værdi og findes der en beregning til hvor meget og hvornår du bør skifte din brugte bil? Og hvilken bil bør du købe?

Kan en magisk spåkugle vise dig hvor meget din brugte bil taber i værdi? Desværre. En sådan kugle findes desværre nok ikke. Heldigvis findes der nok data til at kunne se hvilke biler og modeller der taber mindst værdi hvert år. Nye data kan vise tendenser, faldgrupper samt de biler med mindst værditab år for år. Ligeledes kan de vise dig generelle ting du skal være opmærksom på ved værditab på brugte biler.

Bilens værditab er en usynlig udgift, indtil den dag du vælger at sælge den. Det betyder dog ikke, at du skal gå ind til den dag du ønsker at sælge, før du reelt kan vide hvor meget din bil har tabt i værdi. En tommelfingerregel er, at du bør forvente en forringelse af din bils værdi på mellem 16-25% hvert år, ved normal anvendelse på 15.000-20.000km. om året. Yderligere skal du være opmærksom på, at den største afskrivning på bilen sker det første år. 

Kan jeg selv holde øje med værditabet på min brugte bil? Ja, det kan du. Hos Solgt.com er du altid velkommen til en gratis og uforpligtende vurdering af din brugte bil. Skulle du være tilfreds med prisen, så står vores samarbejdspartnere altid klar til at købe din brugte bil. Du kan helt enkelt indtaste nummerpladen på din brugte bil, hvorefter vores avancerede og innovative vurderingsrobot scanner og gennemsøger hele det danske marked for biler som din. Herefter modtager du en SMS og mail med et helt ærligt tilbud på din brugte bil. 

En online vurdering af din brugte bil, holder dig opdateret og sørger for, at du altid har en finger på pulsen når det kommer til værditab og tendenser i markedet. Ligeledes kan efterspørgslen på brugte bil skifte, og hos Solgt.com oplever vi at brugte biler i perioder kan stige i pris grundet udbud og efterspørgsel. 

Der er også andre faktorer der bestemmer værditabet på din brugte bil. Det er de såkaldte ubekendte og kan være ting som: 

 • Der kommer en ny model på markedet
 • Nye afgiftsreformer, der gør nye biler billigere eller dyrere
 • Udbud og efterspørgsel

Kilometer og bilens stand har også stor påvirkning på, hvad du skal forvente af værditab på din brugte bil. Kører du flere kilometer og passer du ikke på din bil, bør du forvente et noget større værditab på din brugte bil. Og har du fået eftermonteret en masse ekstraudstyr, skal du vide at dette IKKE øger bilens værdi. Du skal altså gøre dette for egen glæde. 

Jo ældre din bil bliver, jo mere falder den i værdi, men mange glemmer samtidig at du skal være opmærksom på at udgifterne til den fortsat er de samme, og i mange tilfælde stiger de i takt med at bilen bliver ældre. Flere sliddele skal skiftes, og når bilen er udenfor garantiperioden, skal du selv betale alle udgifter for at holde den kørende. Din brugte bil skal også synes hvert 2 år efter den er fyldt 4 år. Hvis ikke den kan synes og der findes fejl, skal du have den på værksted hvor fejlene skal udbedres før du kan fortsætte. På et tidspunkt bør du overveje, om du betaler en høj pris for holde en bil med lav værdi kørende. 

I tillæg til ovenstående bør du også tænke på brændstoføkonomien i din brugte bil. Nye biler kører i dag meget langt på literen, og har du en bil af ældre dato, vil du opleve at nyere biler i dag kører langt længere på en liter brændstof. Det holdt op mod at du med en ældre bil, kan have fået andre kørselsbehov siden anskaffelsen, kan dette også spare dig for en masse penge ved at skifte til en nyere bil, der passer til din nye situation. Har du en ældre bil som ikke kører så langt på literen, vil du også opleve at du kan spare mange penge i vægtafgift/grøn afgift ved at skifte til en nyere model. 

Mange ting kan påvirke værditabet af din nuværende bil, og ligeledes kan du opleve store besparelser ved at skifte bil inden den bliver for gammel. En online vurdering kan give dig klarhed over værditabet på din brugte bil, og professionel rådgivning kan hjælpe dig til at undgå eller ligefrem mindste værditabet på din brugte bil. Hold øje med hvad du egentligt kan få for din brugte bil og lad Solgt.com hjælpe dig til en ærlig vurdering af din brugte bil. Spar penge og prøv Solgt.com helt gratis og uforpligtende.

værdi af brugt bil

Biltyper med mindst værditab? Hvad skal jeg købe?

Overvejer du at skifte bil, kan du overveje biltyper med mindst værditab. Prisen på den nye bil behøver ikke nødvendigvis at hænge sammen med, hvor høj et værditab du skal regne med. Mange ting spiller ind når du køber ny bil, og billigst behøver ikke altid at være det bedste køb. Bilbasen har med deres indsamlede data lavet en liste over de biltyper der holder værdien bedst. 

Biltyper der holder værdien bedst. – Gennemsnitlig værditab over 3 år – 60.000km. 

 1. Biltype: Stationcar = Generelt værditab over 3 år – 60.000km. = 40-41%
 2. Biltype: MPV = Generelt værditab over 3 år – 60.000km. = 39-40%
 3. Biltype: SUV = Generelt værditab over 3 år – 60.000km. = 42-43%
 4. Biltype: Sedan = Generelt værditab over 3 år – 60.000km. = 44-45%
 5. Biltype: 3-dørs = Generelt værditab over 3 år – 60.000km. = 45-46%

  (kilde: Bilbasen)

Skal du købe bil og ønsker du en bil med lavt værditab, skal du altså kigge efter en MPV. Statistisk set er disse modeller dem med det laveste værditab, og er du samtidig opmærksom på flere ting, så kan du altså minimere dit værditab på køb af ny eller nyere brugt bil.

3 hurtige – valg af næste bil med mindst værditab

 • Køb altid de mest populære bilmærker når du overvejer at købe ny bil. Udregninger viser at disse mærker over en periode på 3 år sjældent taber mere end 43-48% i værdi. Til sammenligning falder de mere specielle og personlige biler ofte med 55% i samme periode.
 • Køb altid bil der appellerer til så bred en målgruppe som muligt! Mellemklasse stationcar – Normalt udstyrsniveau – Almindelig farve – Praktisk og rummelig – samt god brændstofs økonomi og normal motorydelse. 
 • Køb plug-in-hybrid. Det nye fænomen har vundet indpas på danskernes ønskeseddel, og trods udviklingen som hele tiden flytter ydelse og standarter for disse modeller så bør dette fortsat være en god investering. MPV samt SUV, disse modeller oplever i øjeblikket en stigning, og en opgørelse viser fra Bilbasen, at nyere brugte MPV og SUV er steget mellem 12-15%. Alternativ skal du vælge benzin, hvis Plug-in hybrid ikke lige er dig.

Overvejer du ny eller nyere bil, men vil du gerne undgå de store værditab så lad Solgt.com hjælpe dig. Vi er med dig hele vejen fra vurdering til salg og kan du ikke helt overskue at navigere rundt, så kan vores samarbejdspartnere hjælpe dig med råd og vejledning. 

Hvis du går og overvejer at købe en elbil, skal du være opmærksom på, at de er den biltype der har det største værditab, sammenlignet med hybrid-, diesel- og benzinbiler. Så hvis det er vigtigt for dig at have et mindre værditab på din bil, skal du overveje at kigge efter en bil med et andet drivmiddel end ren el.

Gratis og uforpligtende rådgivning omkring værditab af brugte biler

Overvejer du at skifte din nuværende bil eller er du i tvivl om din bil er for gammel? Har du mange omkostninger og kunne du godt tænke dig at vide, hvad du helt ærligt kan få for din brugte bil? Så lad Solgt.com hjælpe dig. Har du en bil fra årgang 2000 eller senere og vil du gerne minimere værditabet, så prøv vores innovative og nyskabende vurderingsrobot. En ærlig hjælp til dig, der ønsker svar på spørgsmålet "hvad er min bil værd?". 

Solgt.com garanterer, at har du en bil fra efter 2000, så vil en af vores forhandlere ALTID købe til den tilbudte vurderingspris. Er du i tvivl om, hvilken bil, der passer dig bedst, så kan du altid få professionel og kompetent rådgivning hos en af vores forhandlere. 

Hvilken bil passer dig bedst, hvad kan du helt ærligt få for din bil, skal du købe, leje eller lease? Uanset spørgsmål, så får du et helt ærligt svar med Solgt.com.