Dette kan tage op til 30 sekunder
Vi henter data på din bil
Indlæser...
Ikke-kategoriseret

Mangel på brugte biler

Sidder du med en brugt bil, som du reelt ikke har brug for, kan du sandsynligvis få en god handel i hus lige nu. Der er nemlig fortsat stor efterspørgsel og mangel på brugte biler. I gennemsnit er priserne på brugte biler steget med hele 12 procent siden sidste år. Årsagen findes i det lave udbud af brugte biler og den store efterspørgsel.

Et glohedt marked

Ifølge Bilbasens markedsanalytiker, Jan Lang, er markedet for brugte biler glohedt med 440.000 brugte biler solgt sidste år. Den høje efterspørgsel ses fortsat i år og der blev i det første halve år af 2021 solgt 227.000 brugte biler. Alt tyder altså på, at vi er på vej mod endnu et rekordår.

Flere bilforhandlere har for alvor fået øjnene op for brugtbilssalg. Dette ses også på flere bilforhandleres årsregnskaber, som har været højere end foregående år. Flere branchekendere vurderer, at situationen vil fortsætte et stykke ind i 2022. Ifølge Børsen gælder dette blandt andet René Sand-Jensen, som vurderer, at tilstandene vil fortsætte i seks til 12 måneder endnu. På samme måde beretter Motor-magasinet om behersket optimisme hos Jan Lang. Han mener også, at situationen vil stilne af i løbet af de første måneder i 2022.

Fortsat mangel på mikrochips

Der er fortsat mangel på mikrochips, som bruges til at styre flere funktioner i en bil. Dette gælder eksempelvis speedometer og automatgear. Mikrochips er altså uundværlige i produktionen af biler, hvilket har resulteret i lang leveringstid af nye biler. Dette får nogle kunder til at beholde deres biler indtil der er kortere leveringstid på nye biler imens andre vil efterspørge nyere brugte biler.

Ifølge Børsen er udbuddet på Bilbasen faldet med hele 28 procent siden april sidste år fra 71.000 til 51.000 brugte biler.

Færre kunder til biludlejningsfirmaer

En anden faktor, som har påvirket salget og udbuddet af brugte biler, er biludlejningsfirmaer. Biludlejningsfirmaerne har det seneste stykke tid haft færre kunder, særligt under nedlukningerne på grund af Covid-19. Den manglende billeje har resulteret i, at firmaerne ikke har samme behov for at udskifte bilerne med samme hastighed som sædvanligt.

Stigende udbud af hybridbiler

Udbuddet af brugte benzin- og dieselbiler er faldende, men det modsatte mønster tegner sig for brugte hybridbiler. Der ses et større udbud af plug-in hybrider, hvor flere hybrider importeres fra det tyske marked. Bilerne bliver importeret på grund af massiv interesse, så de brugte plug-in hybrider bliver forsat revet væk.

Både udbuddet og liggetiderne for elbiler er stabile. Det kan altså betale sig at sælge din brugte bil uanset om det er en benzin- og dieselbil, en hybridbil eller en elbil.

Eksempler på prisstigninger

Mange forhandlere mangler altså brugte biler eftersom efterspørgslen fortsat er høj. Der er flere eksempler på prisstigninger på brugte biler, hvis de sammenlignes med sidste år. For eksempel ville en typisk pris på en fire år gammel Skoda Octavia i 2020 være 200.000 kr. Prisen for samme bil ville i dag være 250.000 kr. Også prisen på en Nissan Qashqai er steget. Denne er steget fra 160.000 kr. til 200.000 kr. Ser man på mikrobiler, er priserne også stigende. Kigger man på priserne for en Volkswagen Up, er prisen gået fra 70.000 kr. i 2020 til 80.000 kr. i 2021.

Er du nysgerrig på, hvad din bil er værd? Så kan du prøve vores online vurderingsværktøj helt gratis lige nu. Du skal blot indtaste bilens registreringsnummer i boksen nedenfor.

Du kan også læse vores guide for, hvordan du kan bruge Solgt.com til at sælge din brugte bil. Læs med lige her. 

Udregn din bils tilbudspris helt gratis:

- dog kun nyere biler fra og med årgang 2000

Indtast venligst et gyldigt registreringsnummer. Se ofte stillede spørgsmål.
Danish License Plate

Har du spørgsmål?

Glimrende, så mangler vi lidt supplerende info om dig

Dine personlige data vil blive anvendt til at indhente en tilbudspris i overensstemmelse med aftalen. Læs mere om dette i vores persondatapolitik.
Hjælp